Gazdasági hírek
Bizakodóbb lett a lakosság
2008. szeptember 30.

Az Ecostat lakossági konjunktúraindexe a harmadik negyedévben 93,7 százalék, mintegy 7,4 százalékponttal magasabb a második negyedévi értéknél, és lakossági bizalmi index részmutatóinak többsége javult.

TOVÁBB >
Pánik után bizonytalanság a börzéken
2008. szeptember 30.

Az első pánikreakció után megnyugodni látszanak a világ tőzsdéi, korrekció követi az amerikai pénzügyi mentőcsomag elmaradásának hírét követő zuhanást. Elemzők szerint a piac kivár, s bízik abban, hogy végül megszavazza az amerikai kongresszus az állami beavatkozást. A csomag elmaradásának következményei beláthatatlanok mind a pénzügyi piacokra, mint a világ reálgazdaságára nézve.

TOVÁBB >
Már a csomag sem segít a gazdaságon
2008. szeptember 30.

Várhatóan magukhoz térnek valamelyest az amerikai börzék a hétfői óriási zuhanás után, mert politikusok és elemzők biztosak abban, hogy a pénzügyi mentőcsomag módosított változata már többséget kap az Egyesült Államokban. Friss prognózisok szerint a világ legnagyobb gazdaságát ez sem menti meg a recessziótól, és az is valószínű, hogy némi kivárás után a befektetők megkezdik vagyonuk teljes átrendezését.

TOVÁBB >
Virtuális állásinterjú adminisztrátoroknak
2008. szeptember 29.

Az álláshirdetésekben rengeteg adminisztrátort, asszisztenst keresnek, ám a jelentkező is nagyon sok ezekre. Épp ezért nem elég a gyakorlat és a képességek – el is kell adni magát az álláskeresőnek. Az állásinterjúra való felkészülésben próbál segíteni a LeanCenter virtuális kérdéssora, ahol az is rögtön kiderül, milyen hatással volt a jelentkező a HR-esre.

TOVÁBB >
Derűlátóbbak a cégek
2008. szeptember 29.

Az Ecostat 2008 harmadik negyedévi konjunktúraindexe 88,7 százalék, 3,3 százalékponttal magasabb az előző negyedévi értéknél - közölte a gazdaságkutató intézet. A gazdaság szereplőinek rövid távú bizalmi várakozásaiból számított összesített mutató a két évvel korábbi mélypont után egy évig javult, az utóbbi negyedévekben viszont kissé alacsonyabb szinten, szűk sávban ingadozott.

TOVÁBB >
Előállt a kormány a büdzsével
2008. szeptember 29.

Óvatos és konzervatív a 2009-es büdzsé tervezete Veres János szerint. A pénzügyminiszter közölte: a törvényjavaslat elfogadása esetén a költségvetés elsődleges egyenlege pozitív lenne, a deficit pedig 3,2 százalékosra mérséklődne. A törvényjavaslatról – és a kormány sorsáról – december közepén döntenek a képviselők.

TOVÁBB >
Válság: hogyan lehet előnyt csinálni belőle?
2008. szeptember 28.

Politikusoknak és üzletemberek is érdemes megfontolniuk az Üzlet és Siker kríziskommunikációs tanácsait. Mindenre készülni kell időben és a válságból akár előnyt is lehet kovácsolni.

TOVÁBB >
Kicselezik a védekezőket a hirdetők
2008. szeptember 27.

Egyre nő a reklámkerülők száma, ami újfajta hirdetési formákra ösztönzi a cégeket. Csakhogy ehhez a reklámpiac számos szereplőjének az eddiginél szorosabb együttműködésére lenne szükség. A Figyelő cikke.

TOVÁBB >
Ki vagyunk szolgáltatva a bankoknak
2008. szeptember 27.

A versenyhivatal és a pénzügyi felügyelet támogatja az ügyfelek azon törekvését, hogy a bankok ne változtatgathassák kényük-kedvük szerint a kondíciókat, ám a szaktárca egyelőre hallgat, így a szabályozó-változtatás tovább csúszik. A Figyelő cikke.

TOVÁBB >
Törvénytelen a munkahelyi besúgók alkalmazása
2008. szeptember 26.

A személyes adatok védelméhez való jog és a magánszféra védelméhez való jog a munkahelyén is megilleti az egyént. A munkáltató nem vizsgálhatja át tetszése szerint a dolgozó öltözőszekrényét, e-mail postafiókját, számítógépét, ruházatát, és nem gyűjthet róla titkos formában adatokat – állítja az ombudsman.

TOVÁBB >
Hova utazzunk ősszel?
2008. szeptember 26.

Bécsben Rudolf trónörökös és évfordulós művészek, Londonban James Bond és Hadriánusz, míg Rómában és Párizsban Picasso nyomába eredhetünk. Érdemes kihasználni a fapadosok akcióit egy-egy izgalmas tárlatért. A FigyelőNet összegyűjtötte a legérdekesebb őszi kiállításokat.

TOVÁBB >
Munkához szoktatnák a fiatalokat
2008. szeptember 25.

A foglalkoztatási hivatal új eszközökhöz folyamodott a pályaorientációban: élő, interaktív roadshow-val szólítja meg a fiatalokat, hogy emberközelibbé tegye számukra a hiányszakmákat: például a kiállításon a pék előttük süti a kenyeret. A pályaválasztási tanácsadók szerint viszont senkire nem szabad ráerőltetni egy szakmát sem. Hiszen ha valaki nem szereti a munkáját, akkor rosszul végzi majd.

TOVÁBB >
A vezető a leglógósabb?
2008. szeptember 25.

Az európai alkalmazottak munkanapjuk csupán 75 százalékában dolgoznak teljes hatékonysággal. Az irodai dolgozók több mint fele a felső vezetést nevezi meg a legkevésbé termelékeny csapattagként – áll egy friss felmérésben.

TOVÁBB >
A TEÁOR-számokat a jövő évi adóbevallásban kell módosítani
2008. szeptember 25.

A jövőben a cégek csak elektronikusan nyújthatják be beszámolóikat a cégbíróságnak, az ezt elmulasztókat törlik a cégjegyzékből, a megváltozott TEÁOR-számokat a jövő évi adóbevallás benyújtásával együtt módosíthatják a vállalkozások - egyebek mellett ezeket tartalmazza az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján olvasható törvénytervezet.

TOVÁBB >
Csodaszer az erőszak ellen?
2008. szeptember 25.

Már Magyarországon is hozzáférhető az a módszer, amellyel meggyőző hatékonysággal lehet kezelni a különböző konfliktusokat, a családi és iskolai erőszak egyre többször hallott eseteit, járt utána a FigyelőNet. A módszer egyszerű: összeeresztik a tettest, az áldozatot, és azok családjait, hogy ők maguk oldják meg a problémát.

TOVÁBB >
Lecseréljem-e a magánnyugdíjpénztáramat?
2008. szeptember 25.

Harminc év alatt az összegyűlt magánnyugdíjpénztári tőke akár kétharmad része a hozamból tevődhet össze. Egy-két százalékos költség- vagy hozamkülönbség tíz-húsz százalékos eltérést is okozhat az öregkori járadékban. Egységes költség- vagy eredménymutató nincs, de néhány szempont figyelembevételével ki-ki eldöntheti, jól választott-e pénztárt, vagy ideje váltania.

TOVÁBB >
Zsebre megy - Fektessünk a problémamegoldókba!
2008. szeptember 25.

Bolygónk súlyos problémákkal küzd, globális felmelegedés, energiaforrások elapadása, vízhiány. Ha mindez nem vezet végzetes katasztrófához, akkor biztosan lesznek olyan cégek, amelyek a gondok megoldásában élenjáróak lesznek. Érdemes megtalálnunk őket, mert fáradozásaikért bizonyára magas profit-jutalom vár rájuk.

TOVÁBB >
Bizalmi válság van a magyar gazdaságban
2008. szeptember 24.

Történelmi mélypontra süllyedt a magyar üzleti környezet megítélése a GkI Gazdaságkutató eredményei alapján, a régió többi országával összehasonlítva stagnál versenyképességünk. A kamarai adatok alapján enyhén javult a kis és középvállalkozások helyzete, elsősorban a hazai kereslet miatt.

TOVÁBB >
A Valutaalap óv a fedezet nélküli adócsökkentéstől
2008. szeptember 24.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) azt ajánlja a magyar kormánynak, hogy a 2009. évi további konszolidáció érdekében szigorú kiadáskorlátozást folytasson, az adócsökkentést – ha az nincs konkrétan ellentételező kiadáscsökkentéssel alátámasztva – kerülje el - áll az IMF ügyvezető igazgatóságának napokban született állásfoglalásában, amelyet szerdán közölt a Magyar Nemzeti Bank.

TOVÁBB >
Folytatódik a válság: csak a bizonytalanság vált biztossá
2008. szeptember 23.

Nem maradt tartós a befektetők pénteki eufóriája, a tőzsdék ismét esnek. Hétfőn esett a dollár, s drasztikusan drágult az olaj, utóbbi enyhén ma visszakorrigált, de jóval drágább maradt a pénteki szintnél. A befektetők az amerikai állam mentőakciójának makrogazdasági hatásaitól, illetve annak esetleges sikertelenségétől is tartanak.

TOVÁBB >
Hitelt könnyen és gyorsan
2008. szeptember 23.

A pénzügyi világban egyre nehezebb lesz hitelhez jutni. Az Üzlet&Siker egy egyszerű terméket vizsgált meg, amellyel a vállalkozók könnyen és gyorsan kapnak segítséget. A megoldás: közraktárjegy.

TOVÁBB >
Tölgyessy: hódít az adópopulizmus
2008. szeptember 22.

Úgy lehet csak radikálisan adót csökkenteni, ha valakiknek nagyon fáj, ha nem kevés jövedelmet csoportosítunk át a bérből élőktől, közalkalmazottaktól, nyugdíjasoktól a vállalkozói szféra felé - véli Tölgyessy Péter politikai elemző. Az egykori vezető SZDSZ-es, majd fideszes politikus szerint az ígérgetés és a hazudozás most a kiadási helyett az adóoldalon jelent meg.

TOVÁBB >
Negyvenmilliárdot fehérített az APEH
2008. szeptember 22.

Az idei első félévben 30-40 milliárd forint költségvetési többletbevétel keletkezett a gazdaság fehéredéséből – jelentette a gazdaság kifehéredését vizsgáló bizottság. A foglalkoztatottak száma csökken, a járulékfizetőké nő.

TOVÁBB >
Itt a Robin Hood adó
2008. szeptember 22.

Az energiatermelőknek és -kereskedőknek nyolc százalékos jövedelemadót kell fizetniük jövőre az Országgyűlés elé hétfőn beterjesztett, az energiaellátók jövedelemadójáról, népszerű nevén a Robin Hood adóról szóló törvényjavaslat szerint, amiből a kormány évi 30 milliárd forint bevételt vár.

TOVÁBB >
Mibe fektessünk válságos időben?
2008. szeptember 22.

Megdöbbentő csődök és veszteségek után az amerikai állami mentőöv hírére rég nem látott áremelkedés jellemezte a világ tőkepiacait az elmúlt héten. Mit gondoljon egy magyar kisbefektető ebben a környezetben, s mivel számoljon, aki hitelt akar fölvenni?

TOVÁBB >
Már Németországban is korlátozzák a spekulációt
2008. szeptember 21.

Németországban megtiltották a pénzügyi szektor tőzsdei cégeinek részvényeivel űzött, árfolyamzuhanásra játszó határidős - vagyis short - eladási tranzakciókat.

TOVÁBB >
Amerika zsebébe nyúl és megmenti a világot
2008. szeptember 21.

A Bush kormány nemzetközi mércével is elképesztő, 700 milliárd dolláros összeggel segítené ki az amerikai befektetési bankokat, hogy megmentse a nemzetközi pénzügyi rendszert - adta hírül a New York Times. A mentőakciót természetesen az amerikai adófizetők pénze bánná. A demokraták nem zárkóznak el a javaslattól, de szerintük nem csak a Wall Street érdekeit kellene nézni.

TOVÁBB >
A könyvelők győzhetik le Oroszországot
2008. szeptember 19.

Az amerikai energiabiztonsági szakértők tartanak az oroszoktól, a britek szerint viszont az energiapiaci kérdésekből ki kellene hagyni a politikát. A magyar szakemberek is megosztottak a kérdésben.

TOVÁBB >
Buktak a nyugdíjpénztárak a befektetéseiken
2008. szeptember 19.

A magánnyugdíjpénztárak az első félévben 182,346 milliárd forint veszteséget könyveltek el a befektetési tevékenységen, az önkéntes nyugdíjpénztárak pedig 61,024 milliárd forintnyit - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) honlapján közzétett adatokból.

TOVÁBB >
Simor nem fél a válságtól
2008. szeptember 19.

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint a nemzetközi válságnak nem lesz közvetlen és jelentős hatása, de az várható, hogy a bankok minden kockázatot magasabb felárral hiteleznek csak - derült ki a MR1 műsorából. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint sem jelentős magyar bankrendszer érintettsége.

TOVÁBB >
A rubel lehet az új olajvaluta
2008. szeptember 19.

Az orosz kőolaj és földgáz külföldi vásárlóinak a jövőben dollár helyett rubelben kellene fizetniük, jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz kormányfő Szocsiban egy befektetői konferencián.

TOVÁBB >
A nők berobbantak a politikába
2008. szeptember 19.

Egy frissen közzétett ENSZ-tanulmány szerint manapság több nő vesz részt a politikában, mint eddig bármikor a múlt század folyamán. Ez jelenleg a világ parlamenti képviselőinek 18,4 százalékát jelenti. Habár a nők egyre nagyobb arányban jelennek meg a parlament soraiban, csak jóval alacsonyabb százalékuk jut vezető pozícióba, mint ahogyan azt rátermettségük és tudásuk alapján várni lehetne.

TOVÁBB >
Megkegyelmezett a kajajegyeknek a kormány
2008. szeptember 19.

Mégsem sújtanák 11 százalékos adóval az étkezési jegyeket, illetve a munkavállalók egyéb béren kívüli juttatásait, ennek azonban ára van: az ígért öt százalékpontos járulékcsökkentés helyett csak négyre lát lehetőséget a pénzügyminiszter. Indulna a számlagyűjtés, hét százalékos lenne a cégautó adó, jönne Robin Hood. Az adóprés 145 milliárd forinttal enyhülne a korábban bejelentetteknek megfelelően.

TOVÁBB >
Soros: szétrobbanhat a pénzügyi rendszer
2008. szeptember 19.

Még fennáll a globális pénzügyi rendszer széthullásának veszélye, mert a pénzpiaci helyzet súlyosbodott és a bankok törékenysége nőtt – fogalmazott Soros György a francia Le Monde című lapnak.

TOVÁBB >
360 milliárd dolláros mentőövet dobnak a pénzpiacnak
2008. szeptember 18.

A mértékadó európai központi bankok csütörtökre és a következő napokra újabb rendkívüli refinanszírozási árveréseket hirdettek, ezúttal a dollár likviditását növelendő. A központi bankok e héten már több mint 100 milliárd eurót, fontot és svájci frankot öntöttek a piacra rövid lejáratokra.

TOVÁBB >
Csökkentenie kell a Molnak a benzin árát
2008. szeptember 18.

Bár az olajárak meredeken tartanak lefele, a Mol megemelte szerdán 5 forinttal a benzin árát. A Mol nem kommentál, az olajipari elemző szerint jövő héten az olajipari cégnek már árat kell csökkentenie. Középtávon a benzinár jelentősen mérséklődhet, a gázolaj azonban drágulhat a benzinhez képest.

TOVÁBB >
A pornó helyett most a közösségi oldalak tarolnak
2008. szeptember 18.

Az internetes keresések elemzésére szakosodott Hitwise igazgatója új könyvében arról ír, hogy a legutóbbi 10 év egyik legnagyobb változása a pornó visszaszorulása - a mai fiatalok inkább a közösségi oldalakat bújják.

TOVÁBB >
Januártól működhetnének a régiós OEP-ek
2008. szeptember 17.

Öt jogszabályt módosítana az új egészségügyi rendszert megalapozó törvénycsomag, amelyet a kormány október 15-i ülésére kell a szaktárcának elkészítenie. Jövő január elsejétől kezdenék meg működésüket az OEP regionális kirendeltségei.

TOVÁBB >
Az AIG csődje Magyarországon is lavinát indított volna
2008. szeptember 17.

A világ legnagyobb biztosítója Magyarországon is működik, a biztosítási termékek mellett az egyik legnagyobb térségbeli ingatlanfejlesztő mögött is az AIG áll. Az amerikai kormány és a nagy bankok több tíz milliárd dolláros segítsége most megmentette a csoportot, de hosszabb távon az egész szektort érinti a bizonytalanság és a bizalom hiánya.

TOVÁBB >
Nyakunkon a válság
2008. szeptember 16.

Hazánkat sem kerülik a globális pénzügyi válság hatásai, amelyek a dominóként dőlő óriásbankok csődje nyomán a korábbinál is fenyegetőbbnek tűnnek. Az amerikai demokrata elnökjelölt már a 30-as évek világgazdasági válságát emlegeti, a magyar elemzők szerint itthon dráguló hitelekkel és stagnáló életszínvonallal számolhatunk.

TOVÁBB >
Mennyit ér egy diploma?
2008. szeptember 14.

Nem önmagában az a kérdés, túl sokan tanulnak-e a felsőoktatásban, hanem az, hogy a végzettek milyen értékű diplomával indulnak neki az álláskeresésnek. Az eddigi átalakítás, azaz a bolognai rendszer először jövőre mérettetik majd meg a munkaerőpiacon - írja a Figyelő legújabb száma.

TOVÁBB >
Lassú növekedéssel számolnak az uniós pénzügyminiszterek
2008. szeptember 13.

Az Európai Unió pénzügyminiszterei nem hivatalos nizzai találkozójukon hasonlóan ítélték meg a gazdasági helyzetet, mint az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank (EKB), amelyek a korábbinál lassúbb növekedéssel számolnak, ugyanakkor az inflációs nyomás csökkenését prognosztizálják - mondta Kovács Álmos, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára.

TOVÁBB >
Adóparadicsombeli off-shore cég a posta körül
2008. szeptember 12.

Tavaly októbertől idén májusig egy Seychelle-szigeteki off-shore cég, az EU Posta Zrt. bonyolította a budapesti levélforgalom jó részét - értesült a Magyar Nemzet.

TOVÁBB >
Kész az adócsomag-javaslat
2008. szeptember 12.

A Napi Gazdaság birtokában lévő, a kormány jóváhagyását még nem bíró adócsomag-javaslat szerint alaposan megtizedelnék az adóalap-csökkentő tételek számát.

TOVÁBB >
Az adón spórol az OTP?
2008. szeptember 12.

Csak 10 százalékos a társasági adó Cipruson, ahol az OTP nemzetközi holdingot alapított. A lapunk által megkérdezett adószakértő szerint nem pusztán adóoptimalizálási szándék áll a bejelentés mögött, maga az érintett nem kívánt nyilatkozni.

TOVÁBB >
Bolondok napján jönnének a legújabb adók
2008. szeptember 12.

A munkavállalók érdekvédője szerint az alacsony jövedelműeknek hátrányos, adószakértők szerint pedig a korábbinál nagyobb bürokráciát eredményez a Pénzügyminisztérium által kidolgozott javaslatcsomag, amely az adócsökkentési elemek mellett számos adóemelő tételt is tartalmaz.

TOVÁBB >
Érzelemfigyelő rendszer felügyeli az ügyfélszolgálatosokat
2008. szeptember 11.

Érzelem- és kulcsszavas beszédfelismerő „hangbányászati" rendszerrel felügyelhetik az ügyfélszolgálatosok munkáját a jövőben egy hazai fejlesztésű rendszernek kösznhetően.

TOVÁBB >
Zsebre megy - gazdagodjon a származtatott piacokból!
2008. szeptember 11.

A tőzsdék egy részén, így a Budapesti Értéktőzsdén is bonyolult, úgynevezett származtatott termékekkel, határidős konstrukciókkal, opciókkal is lehet kereskedni. Ezekhez több szakmai ismeret szükséges, nagyobbak a kockázatok, de legalább nagy vonalakban érdemes megismernünk őket!

TOVÁBB >
Költségvetés nélkül javul az egyensúly
2008. szeptember 11.

Ha nem fogadják el a költségvetést, az élet azért megy tovább, csak sokkal szerényebb módon, legalábbis ha a közalkalmazott életét tekintjük. A nyugdíjemelés nem maradna el, az államháztartás egyensúlya javulna. Az előrehozott választások elmaradása esetén azonban a külföldi befektetők idegeskedni kezdenének, s a forint is meginoghatna.

TOVÁBB >
Egyes alát kapott a német gazdaság
2008. szeptember 10.

Meglehetősen sötét képet festett a német gazdaság kilátásairól három szervezet is: a Nemzetközi Valutaalap, az Európai Bizottság és a német DIW.

TOVÁBB >
A lengyeleknél 2011-re lesz euró
2008. szeptember 10.

A lengyel kormányfő szerdán a 2011-et nevezte meg Lengyelország euróövezeti csatlakozása tervezett céldátumaként. Egy nemzetközi gazdasági fórumon Donald Tusk kijelentette, hogy ez nehéz lesz, de teljesíthető.

TOVÁBB >
Rossz hír a Richter és az Egis befektetőinek
2008. szeptember 10.

Visszatér az orvoslátogatók regisztrációs díja, sajtóértesülések szerint az egészségügyi miniszter kezdeményezte, hogy módosítsák a gyógyszer-gazdaságossági törvényt, ami negatívan érinti a gyógyszergyártó cégeket – hívja föl a figyelmet a Cashline hírlevele.

TOVÁBB >
Már nemcsak a gardróbban vannak kínaiak
2008. szeptember 10.

Visszaszorulóban vannak Magyarországon a kínai ruhakereskedők, ugyanis az illegális behozatal mellett a hipermarketekkel és a hatóságok visszaéléseivel is meg kell küzdeniük. A bóvli kategóriás termékek mellett egyre nagyobb arányt képviselnek a magyar piacon az elektronikai áruk. Az itt élő kínaiakra lehetőségként és nem veszélyként kellene tekinteniük a magyar vállalkozóknak.

TOVÁBB >
Drágulnak a hitelek
2008. szeptember 10.

A bankok egyelőre csak a cégekkel szemben szigorítottak hitelezési feltételeiken - beleértve a kamatokat is -, az év második felében már a háztartások is megérezhetik a jelzálogpiaci válság hatását a szigorodó hitelfeltételekben.

TOVÁBB >
Visszaüthet a zéró tolerancia
2008. szeptember 9.

Hatékonyabb eszközöket kap az APEH, de szakértők figyelmeztetnek: a zéró tolerancia alkalmazása igazságtalanságot szülhet - ismerteti a keddi Népszabadság.

TOVÁBB >
Még mindig választani kell a gyerek és a karrier között
2008. szeptember 7.

Külföldi példák sora mutatja, hogy igenis összeegyeztethető a gyerekvállalás és a női munkavállalás. A kismamák munkába való visszatérését azonban itthon számos, már-már leküzdhetetlen akadály nehezíti. Az ösztönző rendszer ugyan kiterjedt, ám áttekinthetetlenül bonyolult, és koncepciótlan.

TOVÁBB >
Maradnak a TEÁOR-számok
2008. szeptember 4.

Nem akarja megszüntetni a TEÁOR-számok jegyzékét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium - írta a csütörtöki Napi Gazdaság.

TOVÁBB >
Zsebre megy - Hogyan értékeljük az autóhitel-ajánlatokat?
2008. szeptember 4.

Az autóvásárlás finanszírozásakor, a hitelfelvétel előtt érdemes több ajánlatot is bekérni – és érdemes kőkeményen alkudozni. De hogyan kell értékelni az egyes ajánlatokat, illetve érdemes-e cascóval, esetleg hitelfedezeti biztosítással kombinált hitelben gondolkodni?

TOVÁBB >
Feltárulnak az állami óriásvagyonok
2008. szeptember 4.

Megmutatnak magukból valamit a most összesen mintegy 3 billió dollárt mozgató állami befektetési alapok. Az olajból és a külkereskedelmi többletből meggazdagodott fejlődő országok befektetési társaságai még így is a világgazdaság misztikus és egyre erősödő szereplői maradnak.

TOVÁBB >
Dicsértek és kritizáltak a gyáriparosok
2008. szeptember 2.

Gyurcsány adócsomagjának egyes elemeivel egyetértettek, más elemeit viszont kritizálták a gyáriparosok a miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen.

TOVÁBB >
Nincs legjobb egyetem, csak jók vannak
2008. szeptember 1.

A felsőoktatási rangsorok összehasonlítható információkat közölnek, önmagukban azonban mégsem alkalmasak a felsőoktatás mérésére, vagy annak megállapítására, hogy melyik a „legtutibb egyetem”. Az utóbbi időben mégis megnőtt az igény az intézmények sorrendjének felállítására.

TOVÁBB >


Gazdasági hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011