Gazdasági hírek
Jól járhatnak a kereskedelmi tévék?
2009. április 30.

Jövő heti ülésén dönthet a médiahatóság a két országos kereskedelmi televízió koncessziósdíj-csökkentési kérelméről; a két tárgyalt változat bármelyikének elfogadása esetén körülbelül feleződne a díj - értesült az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) több tagjától az MTI.

TOVÁBB >
Olcsó reklám
2009. április 30.

Kevésből is lehet hatékony egy hirdetés – az egyszerűség kedvéért pontokba is szedtük a legfontosabbakat.

TOVÁBB >
Bokros: szükség van az IMF-hitelkeret meghosszabbítására
2009. április 30.

Magyarországnak feltétlenül szüksége van az IMF-hitelkeret meghosszabbítására - jelentette ki a Nemzetközi Valutaalap képviselőinek Washingtonban Bokros Lajos. Az MDF EP-listavezetője Bob Zoellickkel, a Világbank elnökével is találkozott.

TOVÁBB >
Kötelező lesz az e-beszámoló
2009. április 30.

A cégek számviteli törvény szerinti beszámolóit május 1-jétől a kormányzati portálon keresztül, elektronikusan kell leadni a céginformációs szolgálatnak. Az erről szóló, három miniszter által jegyzett rendelet a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.

TOVÁBB >
Kartelleztek a kertészetek?
2009. április 30.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott négy kertészeti vállalkozásnál, mert azt gyanítja, hogy azok 2004-től felosztották egymás között a fővárosi parkrendezési piacot.

TOVÁBB >
Munkajogi esetek: gyed után munkanélküliség
2009. április 29.

Két hónapja indult útjára a Jogpont Hálózat, országosan 141 irodájuk működik, amelyekben ingyenes munkajogi tanácsokat kaphatnak az ügyfelek. Az emberek szerte az országban élnek a lehetőséggel: eddig 1700-an vették igénybe a több szakszervezet által működtetett szolgáltatást. Az FN az érdekesebb esetekből szemezget, és egy munkajogász segítségével ismerteti a leggyakrabban felmerülő problémákat is.

TOVÁBB >
Nem érdekel senkit a tévés digitalizáció
2009. április 29.

Még a leginkább érintett réteg sem ismeri pontosan a digitalizáció előnyeit, sőt, nem is igazán érdeklődik az új technológiai lehetőségek iránt, főleg ha azokért fizetni is kell – derül ki a KPMG a tévézés jövőjéről készített hazai felméréséből.

TOVÁBB >
Féltjük a Molt
2009. április 29.

Az emberek 67 százaléka szerint Magyarországnak az a jobb, ha a Mol magyar irányítású marad - derül ki a Szonda Ipsos múlt hét végén készített közvélemény-kutatásából.

TOVÁBB >
A BorsodChem továbbra is az államtól vár segítséget
2009. április 29.

A BorsodChem Zrt. (BC) az új kormánnyal tovább folytatja a tárgyalásokat az állami segítségről, amellyel elkerülhető az év elején bejelentett, majd később felfüggesztett létszámleépítés.

TOVÁBB >
A kis lakások a legkelendőbbek
2009. április 29.

A gazdasági és pénzügyi válság hatására az ingatlanbarométer értéke tovább csökken. Ez az ingatlanpiac további stagnálását, illetve még további esését is előre vetítheti. A legnagyobb visszaesés az ingatlanberuházóknál és az ingatlanforgalmazóknál jelentkezett.

TOVÁBB >
Bajnai „biztos kezet” ajánl a körbetartozások ellen
2009. április 29.

A kormány osztrák és német mintára bevezetné a „biztos kéz" modellt, amely az építőiparban tiszta viszonyokat teremt, és megakadályozza a lánctartozásokat. Erről Bajnai Gordon beszélt a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

TOVÁBB >
Hat százalékra módosították a német GDP-csökkenést
2009. április 29.

A német kormány szerdán 2,25 százalékról 6,0 százalékra növelte a gazdaság idei gyengülésére szóló előrejelzését, és 0,5 százalékos növekedést jósolt a jövő évre.

TOVÁBB >
12 százalékkal is visszaeshetünk?
2009. április 29.

Sem piaci elemzők, sem gazdaságkutatók nem tartják reálisnak, hogy a magyar gazdaság a balti országok mintájára 12 százalékkal zsugorodjon idén. Úgy vélik, az ipar mélyrepülése az év végére enyhül, a magánfogyasztás a Bajnai-csomag ellenére is „mindössze” hat százalékkal csökken, így a 2009-es 6 százalék körüli GDP-csökkenés lesz a recesszió mélypontja.

TOVÁBB >
Barroso: Magyarország megfelelő lépéseket tesz
2009. április 28.

Magyarország helyes, megfelelő intézkedéseket tesz a gazdaság „megfordítására", vagyis a fellendülés irányába terelésére, mondta az Európai Bizottság elnöke.

TOVÁBB >
Magyarország a sereghajtó az EU-ban
2009. április 28.

Erőteljesen bővült az Európai Unióhoz 2004. május 1-jén csatlakozott tíz ország gazdasága a belépés óta eltelt időben - állapította meg az évfordulóra kiadott elemzésében a német statisztikai hivatal. Szlovákia az éllovas, Magyarország a sereghajtó.

TOVÁBB >
Lakások fél áron
2009. április 28.

Jövő hétfőn indítja honlapján első árverését a Hild Csoport, céljuk, hogy hetente egy lakást árverezzenek el, a kikiáltási ár a piaci ár fele lesz.

TOVÁBB >
Csökkentek a lakásárak Budapesten
2009. április 28.

A múlt év végéig stagnáltak a lakásárak Budapesten, de azóta 10-30 százalék áresést regisztrált a Colliers International nemzetközi ingatlanügynökség.

TOVÁBB >
Válságban felértékelődik a tehetség
2009. április 26.

Ha a cégek a válság elmúltával is szeretnék megtartani a kulcsembereiket, akkor most is oda kell figyelniük rájuk. Új feladatokkal, nagyobb felelősséggel járó megbízásokkal, fizetésemeléssel elejét vehetik, hogy a legjobb kollégák elvándorláson törjék a fejüket - írja legfrissebb számában a Figyelő.

TOVÁBB >
Enyhül a gazdasági lejtő
2009. április 24.

Nemzetgazdaságaink hanyatlási üteme lassul, és a helyzet szilárdulására utaló jelek mutatkoznak - áll a G7-es zárónyilatkozat tervezetében egy illetékes szerint.

TOVÁBB >
Pataky: tisztességtelen a táppénz csökkentése
2009. április 24.

A vállalkozók a kormány által tervezettnél nagyobb járulékcsökkentést akarnak, a munkavállalók viszont megkérdőjelezik az általános járulékcsökkentés értelmét. Terítékre került a táppénzcsökkentés is. Vita volt az Országos Érdekegyeztető Tanácsban.

TOVÁBB >
Informatikai fejlesztéssel a válság ellen
2009. április 23.

A vállalatok informatikai vezetői számára az elmúlt időszakban minden másnál fontosabb szempont lett, hogy optimalizálják az üzemeltetést, miközben csökkentik költségeiket – derült ki a Figyelő és a Computerworld által szervezett CIO'09 konferencián.

TOVÁBB >
Válságelőny
2009. április 23.

Számos publikáció született mostanában arról, hogyan csökkentheti egy kis- és középvállalkozás a válság okozta negatív hatásokat, azonban kevesen említik a kihasználható lehetőségeket, pedig szép számmal akadnak, csak fel kell ismerni őket.

TOVÁBB >
Szonda Ipsos: nem hiszünk a Bajnai-csomagban
2009. április 23.

Az emberek négytizede szerint az új kormány tervezett intézkedései elősegítik a gazdasági válságból való kilábalást, öttizede viszont szkeptikus. Ugyanakkor másfélszer annyian gondolják, hogy a program hosszú távon javítani fog az ország helyzetén, mint ahányan romlásra számítanak, bár azok aránya a legjelentősebb, akik szerint a csomagnak nem lesz érdemi hatása.

TOVÁBB >
Simor: tőkepótlásra lehet szüksége a bankoknak
2009. április 23.

Simor szerint az IMF hiteléből kaphatnának pótlólagos tőkét a magyar bankok, ha az szükséges.

TOVÁBB >
Csányi 285 forintos euróárfolyamot vár
2009. április 23.

Az OTP elnök-vezérigazgatója szerint az év végére 285 forint körül lesz az euró árfolyama. Csányi Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtökön úgy vélekedett: a Bajnai-program alkalmas arra, hogy visszatérjen az ország fizetőképessége iránti bizalom.

TOVÁBB >
Jöhet a differenciált minimálbér
2009. április 21.

Nem kizárt, hogy a kormány jövőre megszünteti a jelenleg számolt minimálbért, és helyébe szektoronként specializált minimális járulékalapot ültet. A Napi Gazdaság szerint legalábbis erre enged következtetni a Bajnai-csomag egyik pontja, amely szerint a kormány jövőre a tevékenység értékéhez igazítaná a járulékalapot.

TOVÁBB >
Meddig tart még a válság?
2009. április 21.

Bár a talajhoz képest sok fejlődő piaci részvény ára már duplázott, aligha beszélhetünk a globális válság végéről. Az FN összegyűjtötte mindazon jeleket, amelyek irányt mutathatnak nekünk a válság alakulásával kapcsolatban.

TOVÁBB >
Vértes: többszörös W alakú válságra számíthatunk
2009. április 20.

A kisebb emelkedések közül valószínűleg majd csak a sokadik vezet ki végleg a válságból – mondta el Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója a múlt héten Győrött megrendezett konferencián.

TOVÁBB >
A fejlődés fontosabb a jó fizetésnél
2009. április 20.

A brit frissdiplomások közel fele a szakmai ismeretei elmélyítését, a tréninglehetőségeket és a továbbképzéseket tartja a legfontosabb tényezőnek az első munkahely kiválasztásakor. Ez fontosabb számukra, mint egy biztos állás vagy a magas fizetés. A jelentkezési kedv az idén Magyarországon is igencsak megnőtt, főként a mesterképzéseknél.

TOVÁBB >
Táppénzre mennek az elbocsátottak
2009. április 18.

A gazdasági válság óta egyre többen döntenek úgy, hogy a munkájuk elvesztése utáni napokban táppénzre mennek, a jelentős emelkedést azonban még csak most várják a szakemberek - írja a Magyar Nemzet.

TOVÁBB >
Hallgat a pénzügyi szektor a válságról
2009. április 17.

A pénzügyi szolgáltató cégek magas aránya (66 százalék) hallgat a gazdasági világválságról saját honlapjának nyitóoldalán. A vállalatoknak csupán 15 százaléka alkalmaz az ügyfelek megnyugtatását szolgáló üzeneteket, az európai vállalatok gyakrabban nyúlnak ehhez az eszközhöz. A magyar pénzügyi vállalatok honlapjain nem jelennek meg a válsághoz kapcsolódó üzenetek.

TOVÁBB >
Csökkenti a cégek eladósodottságát a kockázati tőke
2009. április 17.

A kockázati tőke munkahelyeket ment meg, és csökkenti a vállalatok eladósodottságát. A gazdasági világválság ellenére a tagok kockázati tőke alapjai 2008-ban 2 milliárd euró tőkét gyűjtöttek össze.

TOVÁBB >
Zuhan az életszínvonalunk
2009. április 17.

Az átlagfizetés 4,3 százalékkal ért kevesebbet az év első két hónapjában, mint egy évvel korábban. A versenyszférában dolgozók még alig érzik a válságot a KSH adatai szerint – amennyiben megmaradt munkahelyük. A recesszió nyomán idén 400-500 milliárd forinttal kevesebbet költhetünk el a boltokban, a helyzetet az áfaemelés akár súlyosbíthatja is.

TOVÁBB >
Hitelínség idején
2009. április 16.

„A kis- és közepes vállalatok részéről például biztosan nagyobb az igény a hitelekre, mint amit a bankok ki tudnak elégíteni” – nevezte meg egy interjúban Felcsúti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke a mostani gazdasági válság egyik vesztesnek tűnő csoportját.

TOVÁBB >
Indulhat az áramtőzsde létrehozása
2009. április 16.

Indulhat a szervezett magyarországi áramkereskedelem létrehozása, miután az enegiahivataltól megkapta a működési engedélyt a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. - írta a Világgazdaság.

TOVÁBB >
Rekordmélységben a kínai GDP
2009. április 16.

Rekordmélységbe, 6,1 százalékra süllyedt a kínai hazai össztermék (GDP) növekedési üteme az idei első negyedévben a múlt év azonos időszakához képest - jelentette csütörtökön a pekingi statisztikai hivatal.

TOVÁBB >
Nyáron csökkenthetik az alapkamatot
2009. április 16.

A Napi Gazdaság által megkérdezett hét szakértő többsége nyárra várja a jegybanki alapkamat legközelebbi csökkentését.

TOVÁBB >
Rekordalacsony infláció az euróövezetben
2009. április 16.

Rekordalacsony szintre mérséklődött a tizenkét havi infláció márciusban az euróövezet tagországaiban: 0,6 százalékra a februári 1,2 százalékról - közölte csütörtökön az Eurostat.

TOVÁBB >
A Bajnai-csomag alternatívái
2009. április 16.

Van-e alternatívája a Bajnai-csomagnak? A nyugdíjasokat vagy a vagyonosokat sanyargassuk? Elhibázott-e a magyar modernizációs stratégia? A főárammal, az általános vélekedésekkel szembehelyezkedő közgazdászok, baloldali teoretikusok: Szalai Erzsébet, Tamás Gáspár Miklós, Gazdag László is elmondják véleményüket.

TOVÁBB >
A szervezett bűnözőknek jól jön a válság
2009. április 15.

A pénzügyi válság jó lehetőséget kínál a szervezett bűnözői köröknek és a spekulánsoknak - hívta fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a 2008-as évről összeállított évkönyvében.

TOVÁBB >
Megmaradhat az eva és az ekho
2009. április 15.

Valószínűleg egyelőre nem nyúl a Bajnai-kormány az evához és az ekhóhoz, legalábbis erre lehet következtetni az Oszkó Péter pénzügyminiszter-jelölt szerda délelőtti meghallgatásán elhangzottakból. Az ellenzéki képviselők személyeskedő kérdésekkel igyekeztek sarokba szorítani Oszkót, lényegi kérdések ugyanakkor nem hangzottak el. A bizottság többsége szerint Oszkó alkalmas.

TOVÁBB >
A többség megveti az üzleti vezetőket
2009. április 14.

Az európaiak és az amerikaiak nagy többsége megveti az üzleti vezetőket, túlfizetettnek tartja őket, és visszavenné tőlük a nagyvonalú nyugdíj- és prémiumjuttatásokat, ha az adott cég állami tőkejuttatásra szorult - ez derül ki a Financial Times kedden közölt átfogó felméréséből.

TOVÁBB >
Honlapot ad a számlacsomag mellé a Budapest Bank
2009. április 14.

Díjmentes weboldal elkészítését és annak egy éves üzemeltetését nyújtja a vállalkozóknak a Budapest Bank a WebStart számlacsomag mellé.

TOVÁBB >
Bernanke: nem hagyjuk a sok pénzt a gazdaságban
2009. április 14.

Az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) már a válságkezelés válságokozó hatásainak leküzdésére is gondol: hosszabb távon nem hagyja a gazdaságban a belepumpált hatalmas összegeket, nehogy inflációs veszély keletkezzék.

TOVÁBB >
Mi jönne a dollár helyett?
2009. április 14.

Hogyan csökkenthető a globális gazdaság sebezhetősége? Ötletek szép számmal akadnak: új devizarezsim, dollár helyett nagyobb szerep az IMF speciális, SDR elnevezésű devizájának, egységes pénznem az egész világon, de legalább Európában.

TOVÁBB >
Van kiút a munkanélküliségből?
2009. április 13.

Bármiképpen végződik is a kormányzati krízis, a következő időszak egyik legnagyobb kihívása a gazdasági válság hatására rohamosan romló foglalkoztatottság kezelése lesz. Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt maga is több tízezer munkahely megszűnését prognosztizálja. Mindennek ellenére egyelőre sem a kormányzat, sem a vállalati szektor intézkedései nem állnak össze koherens koncepcióvá - olvashatjuk a Figyelő legfrissebb számában.

TOVÁBB >
Olcsó, de hatásos a pletykamarketing
2009. április 12.

A vevőkör hatékony aktivizálásához napjainkban már a legtöbb kis- és középvállalkozás életében tudatos szerepet játszik a szájreklám, a szóbeszéd (word of mouth – WOM), illetve a szóbeszédmarketing (WOMM) - írja az Üzlet és Siker.

TOVÁBB >
Átírta a munkaigényeket a válság
2009. április 10.

A válság miatt a magyar munkavállalók már az álláskereséskor biztonságra, kiszámíthatóságra és fix fizetésre vágynak. A rutinmunkától, valamint a döntéshozástól a legtöbben ódzkodnak, és a nők kevésbé lennének vezetők, mint a férfiak. A legvonzóbb pálya a médiában, a pénzügyben és az informatikában kerestetik.

TOVÁBB >
Duplájára nőtt az elnyerhető támogatások összege
2009. április 9.

Nem csökkent a cégek pályázási hajlandósága. Az intenzív érdeklődés okai lehetnek a korábbinál kedvezőbb feltételű támogatási források és a pályázók üzleti stratégiai megfontolásai.

TOVÁBB >
Rájár az APEH a fiktív cégekre
2009. április 9.

Március végéig mintegy hatvanezer ellenőrzést hajtott végre az adóhatóság. A felülvizsgálatok során nagy hangsúlyt kaptak az áfaellenőrzések és az újonnan alakult cégek preventív vizsgálatai is – írja a Napi Gazdaság.

TOVÁBB >
Felmondás után
2009. április 9.

A leépítés egyben lehetőség az újrakezdésre. A tengerentúli tapasztalatok azt mutatják, hogy tartós sikereket érhetnek el önállóan azok, akik már kellő szakmai tapasztalatot szereztek korábbi munkahelyükön.

TOVÁBB >
Békesi: idén csak a válság első szakasza érhet véget
2009. április 9.

A pénzügy-gazdasági válság első szakaszának, a pénzügyi válságnak a végéhez érhet a világ 2009 második felében - jelentette ki Békesi László volt pénzügyminiszter a Médiavilág Kiadó és a Démos Magyarország Alapítvány rendezvényén.

TOVÁBB >
Szeptemberre talpra áll az USA?
2009. április 9.

Szeptemberben véget érhet a recesszió az Egyesült Államokban, de a szakértők szerint a jövő év közepéig biztosan nem nő olyan erősen a gazdaság, hogy ne bővüljön tovább a munkanélküliek száma.

TOVÁBB >
Hadjárat a kórházakban
2009. április 9.

Számos budapesti kórházban gazdasági ellenőrzést tartottak a napokban. A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő intézményekben kutakodó szakemberek tételesen átvizsgáltak minden számlát és szerződést. A szokatlan akció az első „érzékelhető” lépése a hamarosan induló Budapesti Egészségügyi Modellnek.

TOVÁBB >
A nyerő diploma
2009. április 9.

A gazdasági válság miatt egyre szűnnek meg a munkahelyek és a frissdiplomások nem tudnak végzettségüknek megfelelően elhelyezkedni. Ez az informatikusokra nem teljesen igaz: az állásportálokon sok nyelvtudással rendelkező IT-szakembert keresnek. A fejvadász szerint az ilyen képzettségű szakemberekből a mostaninál sokkal többet is fel tudna szívni a munkaerőpiac.

TOVÁBB >
Minden, amit a Bajnai-csomagról megkérdezne
2009. április 9.

Egyre valószínűbb, hogy Bajnai Gordon lesz a következő miniszterelnök, akinek a csomagja hamarosan átformálja az életünket. Mire jó ez a csomag, s mit kaphatunk még mellé? Kérdések és válaszok az FN-től.

TOVÁBB >
Rémhírek az útnyilvántartásról
2009. április 8.

Rémhírek terjengnek az újfajta cégautó-adózással kapcsolatos háttérszabályokról: nem igaz az útnyilvántartási kötelezettséggel való rémisztgetés, ahogy az sem, hogy 44 napnyi kiküldetési rendelvényt lehetne elszámolni legfeljebb egy évben – mutat rá a Verlag Dashöfer Adófóruma.

TOVÁBB >
A Mol menedzsmentje még jobban bebetonozná magát
2009. április 8.

Alapszabályában jelentős változtatásokat akar elfogadtatni az április 23-i közgyűlésen részvényeseivel a Mol, amelynek 21,2 százalékát a napokban vásárolta fel az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz): az igazgatótanács tagjait csak háromnegyedes szavazattal lehetne elfogadni, a magyar államnak is csak 10 százaléknyi szavazati jog lehetne, és osztalékot sem fizetnének.

TOVÁBB >
400 milliárdos az építőipari körbetartozás
2009. április 8.

Az építőipari körbetartozások összege már több, mint 400 milliárd forint - mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének alelnöke a lánctartozás kezeléséről rendezett fórumon Nyíregyházán szerdán.

TOVÁBB >
Mihez kezdene Orbán a gazdasággal?
2009. április 8.

Kőkemény neoliberális politikába kezdene Orbán Viktor hatalomra kerülése esetén - erre utal az ellenzéki vezér kiszivárgott beszéde, a Fideszhez közel álló közgazdászok által írt tanulmány, s nem utolsósorban az Orbán-kormány 1998 és 2002 közötti ténykedése.

TOVÁBB >
Bajnai Bokrost, Gyurcsányt és Orbánt gyúrta össze
2009. április 7.

Évtizedek óta nem volt olyan kemény megszorítás Magyarországon, mint amire Bajnai Gordon készül. A tervezet keményebb a 2006-os gyurcsányi és a 95-ös bokrosi kiigazításnál. Néhány vonásában szigorúbb, néhány vonásában viszont enyhébb a megszorító csomag a Reformszövetség által javasoltnál.

TOVÁBB >
Nincs gyors euró
2009. április 6.

Nincs realitása Magyarországon az euró azonnali bevezetésének, még úgy sem, hogy formálisan nem csatlakoznánk az euróövezethez – állították egybehangzóan az FN által megkérdezett elemzők, akik szerint az IMF-nek tulajdonított javaslat „rengeteg sebből vérzik”, s amúgy sem ülhetjük meg fordítva a lovat.

TOVÁBB >
A lézertévé végez az LCD-vel
2009. április 5.

Közel száz évig tartották magukat a hagyományos katódsugárcsövek és az ezzel a technológiával készült tévék. A hosszú korszaknak néhány év alatt vetettek véget a lapos képernyők. Úgy tűnik az LCD- és plazmauralomnak még hamarabb lesz vége. Sorban áll az új generáció.

TOVÁBB >
Kezdenek bizakodni a vállalkozók?
2009. április 3.

Túljutott a mélyponton a K&H kkv bizalmi index. 25 pontos visszaesését követően, csekély mértékben, de emelkedést mutat, ami azt jelzi, hogy a reformok kapcsán a vállalkozások alapvetően helyzetük javulására számítanak a negatív gazdasági kilátások ellenére.

TOVÁBB >
Soros dicséri a világ vezetőit
2009. április 3.

"Hosszú idő óta először fordult elő, hogy a kormányok elébe vágnak az eseményeknek", és nem pedig a fejlemények után kullognak, amikor baj van – értékelte a G20 londoni döntéseit a befektetési guru, aki szerint a csúcs eredményei "nagyobbak a vártnál".

TOVÁBB >
Adóparadicsomok feketelistáját közölte az OECD
2009. április 3.

Fekete- és szürkelistát is készített az adóparadicsomokról az OECD. Utóbbin szerepel Svájc és Ausztria is.

TOVÁBB >
Nem segít a lúzer imázs
2009. április 3.

Egységes Magyarország márkára van szükség gazdasági és kulturális versenyképességünk javításához – mondja a nemrégiben felállított független Országmárka Tanács. De hol tart az országmárkázás Európában és milyenek a tapasztalatok?

TOVÁBB >
Az új reklám
2009. április 2.

A hagyományos, nyomtatott újsághirdetések, offline kampányok egyre kevésbé minősülnek hatékonyak. A mai vállalkozóknak hozzá kell szokniuk, hogy a digitálismédia-reklám (DMR) vált a leggyakoribb reklámformává, az új favorittá.

TOVÁBB >
The New York Times: az OTP nem érezheti magát biztonságban
2009. április 2.

Nincs fájdalommentes út Magyarországon a gazdasági válságból való kilábaláshoz, és a legnagyobb magyar bank is sokkal jobban hasonlít a nyugati bankokhoz, mint azt szeretnék gondolni - írja a The New York Times, amely terjedelmes cikkben ecsetelte az ország gondjait.

TOVÁBB >
Mit várnak a közszolgák Bajnaitól?
2009. április 1.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) pontokba foglalta, mit vár el az új kormánytól.

TOVÁBB >
Megszűnik a Reformszövetség?
2009. április 1.

A Reformszövetség április 2-i ülésén áttekinti az elmúlt időszak munkájának eredményeit, céljainak teljesülését, s ennek alapján dönt a további teendőkről - jelentette be a szervezet szerdán. A döntésről még csütörtökön tájékoztatást adnak.

TOVÁBB >
Az utcán vérzik el a Bajnai-csomag?
2009. április 1.

Április közepén utcai demonstrációval üzennek a friss Bajnai-kormánynak a szakszervezetek, de az FN által megkeresett érdekvédők a sztrájkhirdetés előtt tüzetesen megvizsgálnák a Bajnai-csomagot. Az MSZOSZ elnöke rendszerszerű lépéseket szeretne és áldozatvállalásra is hajlandó, a közszféra pedig azt reméli: nem sarcolják tovább.

TOVÁBB >
Profit és informatika
2009. április 1.

Szerzőnk fellebbenti a fátylat arról, mire jó az igencsak borsos áron mért informatikai fejlesztés.

TOVÁBB >


Gazdasági hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011