Gazdasági hírek
A magyar lángelme munkahelyet teremt?
2009. június 30.

Növekszik a dolgozók elkötelezettsége, felelősségvállalása, együttműködési készsége, és jobban szeretnek csapatmunkában dolgozni – derül ki egy friss felmérésből. A kutatók szerint tehetséggondozással, a kompetenciák és a nyelvtudás fejlesztésével, a tudományos pálya támogatásával lehetne munkahelyeket teremteni. Emellett Magyarországot kellene a világ romakutató központjává tenni.

TOVÁBB >
Cégbejegyzés már a kormányzati portálon is
2009. június 30.

A kormányzati portálon keresztül is elindíthatják a cégbejegyzést július elsejétől a társaságokkal foglalkozó ügyvédek.

TOVÁBB >
Durván átszabták az adórendszert
2009. június 29.

A nagyobb vállalkozások egyértelmű nyertesei a 2010-es adóváltozásoknak, a mikrovállalkozásoknál és a magánembereknél – beleértve az aktívakat is - már nem ennyire tiszta a kép. Megszavazták a „a közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosításokról” szóló törvényt. Az Országgyűlés a jogszabályt 211 igen, 152 nem és 1 tartózkodás mellett fogadta el.

TOVÁBB >
Érkeznek a siralmas nyugdíjpénztári kivonatok
2009. június 28.

A nyugdíjpénztári tagok hamarosan tanulmányozhatják veszteségüket számlakivonatukon. A válság enyhültével a számok valószínűleg szebbekké lesznek.

TOVÁBB >
Megúszta egyelőre a deflációt Németország
2009. június 28.

Májusban megállt Németországban az árak növekedése a válság deflációs hatása miatt, júniusban már kis mértékű növekedés volt.

TOVÁBB >
Durva áramáremelés
2009. június 28.

Jóval nagyobb mértékben emelkedik az áram ára annál, mint amit az áfaemelés indokolna. A háttérben a távhő árának csökkentési szándéka is állhat.

TOVÁBB >
Felszállóban a hazai repülőipar
2009. június 27.

Rózsaszín álmokból, a semmiből éled újjá a XXI. századi magyar repülőipar. Az érdeklődés nagy, a finanszírozás még akadozik - írja a Figyelő.

TOVÁBB >
Az egy főre jutó magyar GDP az EU átlag 62,9 százaléka volt tavaly
2009. június 26.

Az egy főre jutó magyar hazai össztermék (GDP) 62,9 százaléka az uniós átlagnak vásárlóerő-paritáson számolva, derül ki az Eurostat pénteken nyilvánosságra hozott adataiból. Ezzel jelenleg Magyarország egy szinten áll Horvátországgal, a tavalyi adatok alapján.

TOVÁBB >
Adó- és gázárváltozás július elsejétől
2009. június 26.

Július 1-től átalakul az adó- és a lakástámogatási rendszer, s hatályba lép a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény - emelte ki Budai Bernadett kormányszóvivő a július 1-jei változásokat. A gázár országosan eltér majd.

TOVÁBB >
Kevesebb tőke jön idén
2009. június 26.

Az idén legfeljebb hárommilliárd euró közvetlen működő tőke beáramlására számít a gazdasági tárca - írja a Világgazdaság.

TOVÁBB >
Sorsdöntő bakik a toborzásban
2009. június 25.

Hosszas kiválasztási folyamat után előfordulhat, hogy egy vállalat mégsem a megfelelő embert veszi fel. Ennek sok oka lehet, többféleképpen hibázhat az interjúztató, például nem veszi észre, hogy a jelentkező hazudik, vagy épp rosszul határozzák meg, hogy milyen kompetenciák szükségesek a munkakörhöz, de a banánhéj akár a személyes ellenszenv is lehet.

TOVÁBB >
A tehetségek megőrizhetők válság idején
2009. június 25.

Sok vállalat az élőmunka, a továbbképzések és a fejlesztések költségeinek drasztikus megvágásával igyekszik orvosolni a bevételek visszaesése miatti problémákat. A tehetséges és jól teljesítő kulcsemberek távozása az effajta lépések szükségszerű velejárója. Mivel a cégek így a fellendülés legfontosabb tényezőit, az értékes alkalmazottakat veszítik el, gyakorlatilag kidobják az evezőt a mentőcsónakból.

TOVÁBB >
Túlzottan jobbra húzott az Echo TV
2009. június 25.

Megbírságolta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) az Echo TV-t a média hírműsorainak kiegyensúlyozatlansága miatt.

TOVÁBB >
4 nap munka, 1 nap képzés őszre
2009. június 25.

A kisvállalkozásoknak szóló munkahelymegőrző pályázat után hamarosan megjelenik a nagyvállalatoknak szóló. Lényegük, hogy heti öt nap helyett csak négy napra kell a dolgozók bérét fizetni. Az ötödik nap a képzésé, amit pályázati pénzből finanszíroznak, akárcsak a képzés idejére járó béreket. Legalább négy hónap, mire elindulhat egy-egy képzés, mondja a pályázati vezető, vagyis ősznél előbb nem lehet erre számítani.

TOVÁBB >
Beszállítóként hitelezni öngyilkosság
2009. június 25.

A magyarországi cégek igen bátrak, mert mindenféle biztosíték nélkül hiteleznek partnereiknek. Teszik ezt annak ellenére, hogy nem titok, milyen sok és egyre több cég tűnik el örökre, hogy megmeneküljön tartozásaitól. Bár a törvény nem eléggé védi a szállítókat, számos eszköz van a kezükben, amelyet használhatnának, hogy megkapják pénzeiket. Mégsem teszik – hangzott el a követelésbehajtással is foglakozó Direktinfo cégcsoport sajtóbeszélgetésén.

TOVÁBB >
Parragh: hibás a gazdaságpolitikánk
2009. június 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a válság csak kismértékben okozza Magyarország gondjait, a gondokért alapvetően az évek óta folytatott hibás gazdaságpolitika felelős.

TOVÁBB >
Megszüntetnék a keresetkorlátot
2009. június 25.

Két szocialista képviselő megszüntetné a keresetkorlátot a korhatár előtt nyugdíjazottaknál. Vidorné Szabó Györgyi és Kökény Mihály csütörtökön nyújtotta be az erről szóló törvényjavaslatát az Országgyűlésnek.

TOVÁBB >
Bukta az adócsökkentési politika
2009. június 25.

Az „ír csoda” megismételhetetlen, a „tátrai tigris” modellje pedig fönntarthatatlan – derül ki Pogátsa Zoltán közgazdász könyvéből. Magyarország az ír példától eltérően nem számíthat az exporthelyettesítő célzattal befektetett külföldi tőkére, s ha Szlovákiához hasonlóan az állam leépítésébe, s nagy adócsökkentésekbe kezd, a hosszú távú növekedési, fölzárkózási esélyeit játssza el – véli a szerző, szembefordulva a honi közgazdász-társadalom többségi véleményével.

TOVÁBB >
Oszkó: csökken az adóbevétel
2009. június 25.

Az idén a gazdasági visszaesés hatására több mint 900 milliárd forinttal kevesebb lesz az adóbevétel, mint amit tavaly szeptemberben terveztek - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön egy pénzügyi fórumon. A kormány korábban 800 milliárd forintos adóbevétel-csökkenéssel számolt.

TOVÁBB >
Önti a pénzt az európai jegybank
2009. június 24.

Az EKB 442 milliárd euró egyéves futamidejű refinanszírozási hitelt nyújt euróövezeti kereskedelmi bankoknak.

TOVÁBB >
Sikeres Magyarországon az IMF-EU program
2009. június 24.

Londoni elemzők szerint erősebb lett Magyarországon a pénzügyi stabilitás az IMF-hitelnek köszönhetően, de az aggodalmak azért nem tűntek el.

TOVÁBB >
A bankbetét lett a sláger
2009. június 24.

A lekötött betétekhez fordultak a válság miatt a hazai privát banki ügyfelek is - írta a Világgazdaság.

TOVÁBB >
Tovább zuhan a gazdaság
2009. június 23.

A gazdasági visszaesés 6,5 százalék lehet az idén, a beruházások várhatóan 8 százalékkal esnek, az infláció éves átlagban 5 százalékos lesz a GKI előrejelzése szerint.

TOVÁBB >
Nő az áfa, csökkennek a bérterhek
2009. június 23.

Az áfaemelés miatt az önkormányzatok minden százból akár két forintot elveszíthetnek, a munkáltatói járulék csökkentésén viszont valamennyit visszanyernek - írja a Népszabadság.

TOVÁBB >
Bankvezetőkkel egyeztetett Simor
2009. június 23.

Simor András, az MNB elnöke kedden a felelős hitelezés erősítéséről, a devizahitelezéssel kapcsolatos kockázatok mérsékléséről egyeztetett a legnagyobb kereskedelmi bankok vezetőivel - közölte a jegybank.

TOVÁBB >
Földönfutóvá tehet a vállalati hitel
2009. június 22.

Egyre több hazai kisvállalat vezetője kénytelen saját házát is elzálogosítani , hogy cége számára forrást teremtsen. Egészen apró törlesztési mulasztásokat sem tolerálnak a bankok, és régi ügyfeleikkel sem tesznek kivételt - olvasható a Figyelő Üzlet&Siker mellékletében.

TOVÁBB >
London szerint el kellene kezdeni a magyar kamatcsökkentést
2009. június 22.

Londoni felzárkózó piaci elemzők szerint minden makrogazdasági alapmutató amellett szól, hogy most már el kellene kezdeni a jegybanki alapkamat csökkentését Magyarországon. A citybeli szakértők 2,00-2,50 százalékpontos idei mérséklést tartanak indokoltnak.

TOVÁBB >
Bukás előtt a forint és a BUX?
2009. június 22.

Az elmúlt három hónap váratlanul pozitív hangulatot hozott a világ tőzsdéin, illetve a fejlődő piacok devizapiacain. A BUX is, a forint is sokat erősödött. A valóságos gazdaság azonban még gyenge, bizony jó eséllyel várható esés.

TOVÁBB >
Láthatatlan EU-pénzek
2009. június 21.

Több százmillió forintot követelnek cégek, mert az uniós pályáztatásban részt vevő hivatalok késedelmesen fizetnek – értesült a Figyelő.

TOVÁBB >
Még 15 milliárd hitel kéne Magyarországnak
2009. június 20.

Magyarországnak jövőre 10-15 milliárd dollár további segélyre lehet szüksége - idézett egy londoni feltörekvő piaci elemzőt pénteken a Marketwatch amerikai hírmagazin.

TOVÁBB >
Simor: a bankrendszer ellenálló
2009. június 19.

A magyar gazdaság még sebezhető lehet az esetleges jövőbeni sokkhatásoktól, de a bankrendszer a legrosszabb forgatókönyvek esetén is ellenállónak bizonyulna, mondta Simor András a Financial Timesnak.

TOVÁBB >
Nem kritizálták hivatalosan a PSZÁF-vezetőt
2009. június 19.

A Pénzügyminisztérium (PM) sajtóban megjelent kritikáiból hivatalosan egyről sem értesült a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Felügyeleti Tanácsának (FT) július elsejei hatállyal lemondott elnöke. Erről "minden tudásom önöktől származik"- mondta az elnök újságíróknak pénteken.

TOVÁBB >
Kóka bebiztosította az egykulcsos adót
2009. június 19.

Szerepel a kormány által támogatott sorban Kóka János azon módosító javaslata, hogy 15 millió forintig 17 százalékkal adózzon a jövedelem. Ez a gyakorlatban egykulcsos adót jelentene, hiszen a munkavállalóknak csak jelentéktelen része keres ennél többet. A módosítás 2011. január 1-jétől hatályos.

TOVÁBB >
Világelsők vagyunk a késedelmes fizetésben
2009. június 18.

A magyar cégek sokat panaszkodnak, hogy késedelmesen fizetnek nekik partnereik. Más országokkal összehasonlítva láthatjuk, okkal elégedetlenek, mert a nemfizetésben, a nem határidőre fizetésben verjük más országok cégeit.

TOVÁBB >
Oszkó: jó kompromisszumot kötöttünk
2009. június 18.

Jó kompromisszumokat kötött a kormány az adórendszer átalakítása során, példa erre a cafetéria-rendszer klasszikus elemeinek a tervezett 32 helyett 25 százalékos kedvezményes kulcsa - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csütörtöki rendezvényén Budapesten.

TOVÁBB >
Óvakodjunk az e-betörőktől!
2009. június 18.

Manapság már nem attól kell félnünk, hogy a kiürítetlen postaláda felfedi a betörő előtt, hogy éppen nyaralunk, hanem attól, nehogy lebuktasson minket egy-egy meggondolatlan üzenet a közösségi portálokon.

TOVÁBB >
Nem enged a kormány a 25-ből
2009. június 16.

Nem tudtak további lényegi engedményeket kicsikarni a kormánytól a munkavállalók, illetve munkáltatók. Az internet-előfizetés támogatása adómentes marad, a meleg étkezési jegyek 25 százalékkal adóznak, a hideg jegyeknek sem kegyelmezett meg a kormány.

TOVÁBB >
Ki a felelős a magyar válságért?
2009. június 15.

Számtalanszor halljuk, hogy Magyarországot „legyengült állapotban” találta a globális válság, emiatt súlyosak annak hazai következményei. A felelőtlen költségvetési politika a felelős? Avagy az elhibázott monetáris politika? Mindkét álláspont mellett találni – politikai elfogultságtól sem mentes – hadakozókat.

TOVÁBB >
A bürokrácia 17 csapása a vállalkozásokra
2009. június 14.

Magyarországon a GDP 7 százalékára rúg a vállalkozásokra kényszerített bürokrácia okozta tehertétel, amely a legképtelenebb szabályokban ölt testet, írja a Figyelő legújabb számában. A tizenhét megtörtént esetben a hivatalok finoman szólva sem segítették a vállalkozók munkáját.

TOVÁBB >
Ráfizetünk a diplomásokra
2009. június 12.

Egy orvos „kiképzése” 8-10 millió forintba kerül az államnak, egy átlagos diplomás kitaníttatása is alsó hangon 5-600 ezer forintba. Ha valaki államilag támogatott hallgatóként elvégez egy képzést, és utána nem tud vagy nem akar a szakmájában elhelyezkedni, akkor amit az oktatására fordítottak, az ablakon kidobott pénzhez lesz hasonló. Ennek a megakadályozására hozzák létre a Nemzeti Pályaorientációs Rendszert.

TOVÁBB >
Tovább mélyrepül az ipar
2009. június 12.

Az ipari termelés az idén áprilisban 27,1 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 25,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

TOVÁBB >
Államcsődtől menthet a kiadáscsökkentés
2009. június 12.

Lettországnak az államcsődöt sikerült elkerülnie azzal, hogy költségvetési megtakarításokról döntött, amivel további hitelekhez juthat az Európai Uniótól, illetve a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) - közölte pénteken a balti ország kormányfője.

TOVÁBB >
Büntetlenül pénzelik a feketegazdaságot
2009. június 12.

Ne csak a vállalkozó legyen felelős a hatósági ellenőrzéskor azért, ha a szerződésben kikötött árból nem tudja kigazdálkodni a tisztességes működését, hanem a megrendelő is. Így érdekeltté lehet tenni a megrendelőt abban, hogy ne finanszírozza a fekete- vagy szürkegazdaságot. De vajon elég-e egy újabb törvény?

TOVÁBB >
Leépítenék a HR-osztályt
2009. június 11.

Bár eltérően ítélik meg kilátásaikat ez egyes országokban működő cégek, mindenhol az emberi erőforrásokra költhető büdzsé csökkentésére készülnek, és sokan leépítést is terveznek.

TOVÁBB >
Egyre több anyát rúgnak ki
2009. június 11.

Aggasztó ütemben fokozódik a hátrányos megkülönböztetés a munkahelyeken a várandós nőkkel szemben Nagy-Britanniában. Sok munkaadó a recessziót használja kibúvónak a diszkriminációt tiltó rendelkezések alól: több kismamát és szülési szabadságról visszatérő asszonyt bocsátottak el.

TOVÁBB >
Módosul a számviteli törvény
2009. június 11.

A közteherviselés rendszerének átalakítását célzó javaslatcsomagban a számviteli törvényt érintő módosító javaslatok is vannak, egyes változások a parlament jóváhagyása esetén már az idei üzleti évre is alkalmazhatóak lesznek.

TOVÁBB >
Rondán meglepődtek a magyar infláción
2009. június 11.

Mindannyian meglepődtek a londoni feltörekvő piaci elemzők az előzetes konszenzusnál számottevően magasabb - a citybeli előrejelzések némelyikét egy teljes százalékponttal meghaladó - májusi magyarországi éves inflációs adatot, de a további jegybanki kamatpolitikáról eltértek a londoni előrejelzések.

TOVÁBB >
Figyelő TOP 200: beindítanánk az országot
2009. június 11.

„Magyarország újraindítása” – ezt tűzte zászlajára a Figyelő magazin programsorozata. Az év során zajló események mellett a lap idén is elkészíti a vezető magyarországi vállalatok rangsorát, amit a megújuló Figyelő TOP 200 kiadványban tesz közzé.

TOVÁBB >
Kudarcba fulladt a vállalkozásokat segítő pályázat
2009. június 10.

Kiváló lehetőségnek tűnt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kockázatitőkealap-kezelőket kereső pályázata arra, hogy a későbbiekben pluszforrásokhoz (kockázati tőkéhez) jussanak a fejlődni kívánó, fiatal vállalkozások. Valami hiba csúszott azonban a számításokba, mert a pályázó tőkealap-kezelők nagy része nem felelt meg.

TOVÁBB >
A válság legjobb munkahelyei
2009. június 10.

A vállalatok harmadánál csökkent a dolgozók lojalitása. Csak azok a szervezetek képesek megállni a motivációcsökkenés lejtőjén, amelyek elérik, hogy az alkalmazottak elkötelezettek legyenek a céghez, emellett a jó kommunikáció és a kollégák ötleteinek meghallgatása is segíthet – áll egy friss tanulmányban.

TOVÁBB >
Kovács Árpád: a válságból még alig éreztünk valamit
2009. június 10.

Az elkövetkező években az ország kiszolgáltatottsága hitelezőivel szemben nemhogy csökkenne, de nőni fog. A késleltető hatások miatt a lakosság a krízisből eddig még szinte semmit sem érzett meg - mondta Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

TOVÁBB >
Simor: az idén még mély recesszió lesz
2009. június 10.

A monetáris lazítás a jelenlegi helyzetben nagyon kockázatos, tovább mélyítheti a recessziót, a monetáris politika mozgástere korlátozott - ismertette Simor András az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának szerdai ülésén.

TOVÁBB >
Csak Magyarországon nem változott a kocsik ára
2009. június 10.

Folytatódott az Európai Unióban az autóárak csökkenése az elmúlt évben, miközben a tagországok között a gazdasági válság miatt egyre nagyobbak az árkülönbségek. Hazánkban reálértéken nem változtak az árak.

TOVÁBB >
Mennyit keres az ügynök rajtunk?
2009. június 10.

Ha van dinamikus gazdasági terület ma Magyarországon, az a pénzügyi közvetítés. Sajnos a nagy értékesítési hajszában sok a disszonáns elem, ezért a felügyelet szabályozási javaslatokkal rukkolt elő.

TOVÁBB >
Még mindig sok elbocsátást terveznek
2009. június 9.

A magyar munkáltatók nagy része – mint Európában szinte mindenhol – nem vesz fel új embereket, inkább leépítésekben gondolkodik – derült ki egy friss kutatásból. Jó hír azonban, hogy még náluk is többen vannak azok, akik nem terveznek semmilyen változtatást az elkövetkezendő három hónapban: befagyasztották a létszámot, de nem is válnak meg a dolgozóiktól.

TOVÁBB >
100 millió euró magyar vállalkozásoknak
2009. június 9.

Az Európai Beruházási Bank (EIB) 100 millió eurót kölcsönöz a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nek (MFB) arra a célra, hogy az magyarországi közepes vállalkozások projektjeit hitelezze meg.

TOVÁBB >
Tönkrevágná a turizmust az adócsomag
2009. június 9.

A jövő évi adótörvény-javaslat tragikus hatással lehet a turizmusra, vendéglátásra; nem életszerű, ellentétes az európai uniós adócsökkentési tendenciával, és alkalmatlan a válságkezelésre - mondta Bánki Erik, az Országgyűlés turisztikai bizottságának elnöke.

TOVÁBB >
London szerint nem borítja a piacot a magyar választás eredménye
2009. június 8.

A magyar pártok a várt eredményt érték el az európai parlamenti választásokon, és bár a Jobbik erős teljesítménye „valamelyest aggasztó", a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Bajnai-kormány a helyén marad, mondták londoni feltörekvő piaci elemzők, akik szerint nem született jelentős piaci eladási nyomást indokló meglepetés.

TOVÁBB >
Leépítési stratégiák
2009. június 6.

A sereghajtóktól, a lustáktól szabaduljanak a kkv-k vezetői, így kovácsolva szükségből erényt – javasolja az Üzlet és Siker személyzeti tanácsadó szerzője.

TOVÁBB >
Káromkodással jobban megy a munka?
2009. június 5.

A munkahelyen egyre többen használnak nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket, pedig a legtöbb cégvezető ezt nem nézi jó szemmel. Az amerikai kisvállalkozások alkalmazottainak csaknem fele rendszeresen káromkodik. Megoldásként kitalálták: fizetniük kellene a „piszkos szájú” kollégáknak.

TOVÁBB >
Megingott a külföldi munka biztonsága
2009. június 5.

A válság miatt egyre nagyobb a munkanélküliség nemcsak hazánkban, hanem más EU-tagállamokban is. Jóval kevesebb az állásajánlat, és a Külügyminisztérium is felhívta a figyelmet: kizárólag akkor merjünk elindulni szerencsét próbálni, ha a zsebünkben van a külföldi munkaszerződés.

TOVÁBB >
Sikeres-e a JEREMIE mikrohitelprogram?
2009. június 5.

Megoszlanak a vélemények arról, sikeresnek tekinthető-e a tavaly év elején indult JEREMIE mikrohitelprogram. Ha csak a számokat nézzük, akár európai összehasonlításban is, akkor igen a válasz. A korábbi mikrohitelezési gyakorlattal összehasonlítva azonban arra jutunk, a lehetőségekhez és a szükségletekhez képest szerényebbek az eredmények.

TOVÁBB >
Visszaszívják a „magyar agyakat”
2009. június 4.

Olyan támogatási rendszert hozott létre a kimagasló teljesítményű fiatal kutatók részére az MTA, amellyel a világ élvonalába tartozó tudósok jöhetnek haza Ausztráliából, Amerikából, Kanadából vagy épp Németországból. A tehetséges honfitársaink visszacsábítása „kitörési pont hazánk versenyképességének növelése szempontjából is” – hangsúlyozta Pálinkás József.

TOVÁBB >
Jobb lett a külkereskedelmi mérlegünk
2009. június 4.

Az előzetesen közöltnél magasabb értékkel, az első három hónapban 619,1 millió euró aktívummal zárt a külkereskedelmi mérleg, így éves összehasonlításban 337 millió euróval javult.

TOVÁBB >
Két és fél millió francia nem talál munkát
2009. június 2.

Franciaországban 58 500 embert bocsátottak el áprilisban, a munkanélküliségi ráta ezzel 16,2 százalékra emelkedett, közölte a helyi statisztikai hivatal. A nagyobb szakszervezetek sztrájkokkal, tüntetésekkel tiltakoznak.

TOVÁBB >
A kis cégek alig ismerik a szakképzési hozzájárulást
2009. június 2.

A közepes vállalkozások 95, a nagyvállalkozások 83 százaléka úgy véli, hogy optimálisan használja ki a szakképzési hozzájárulásban rejlő lehetőségeket. A kicsiknek azonban közel fele csak hírből ismeri – derül ki egy friss felmérésből.

TOVÁBB >
Túlélési tanácsok kisvállalkozóknak
2009. június 2.

A pénzügyi válság jelentős vesztesei lehetnek azok a kis- és középvállalkozások, amelyeknek tulajdonosai magánvagyonukat, vagy saját ingatlanukat kínálták fedezetül céges devizahitelekhez. Azok is kockáztatnak, akik nem kísérik figyelemmel kintlévőségeiket, vagy nem veszik szigorúan a szerződéskötést. Tanácsok az adószakértőtől.

TOVÁBB >
Miért nem érdekel minket az EU?
2009. június 2.

Az EP-választásokon való részvétel aránya minden ciklusban folyamatosan csökken. Az előrejelzések alapján júniusban az uniós polgárok alig harmada megy el szavazni, ők is inkább belpolitikai kérdésekben akarnak véleményt nyilvánítani. A választásra való ösztönzés érdekében az EU több közvélemény-kutatást is folytatott, hogy feltárják a polgárok passzivitásának okát.

TOVÁBB >
Obama veszi meg a General Motorst
2009. június 1.

Csődvédelmet kér hétfőn a General Motors, a szövetségi kormányzat az általa nyújtandó anyagi támogatás fejében hatvanszázalékos tulajdonrészt szerez az autógyárban - mondta el egy washingtoni kormányzati tisztségviselő helyi idő szerint vasárnap éjjel. A Chrysler az olaszoké lesz.

TOVÁBB >
Megválasztották az Év Üzletemberét
2009. június 1.

Cao Dewang kínai autóablaküveg gyártó nyerte el a hétvégén az Ernst and Young által alapított "Év Üzletembere" díjat. A kínai vállalkozó 41 ország legjobbjaival versengett Monte Carlóban.

TOVÁBB >


Gazdasági hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011