Gazdasági hírek
Mi az igazság az államháztartási hiányról?
2009. november 30.

A Fidesz szerint irreális a kormány által jövőre prognosztizált 3,8 százalékos hiánycél. Miért beszél az ellenzék jóval nagyobb, 7-7,5 százalékos hiányról? Vélemény és elemzés.

TOVÁBB >
Alig puhult a költségvetés
2009. november 30.

Hétfőn valószínűleg elfogadják a 2010-es költségvetést, amely egy kicsit puhult ugyan az elfogadott módosítók során, de alapvetően mégiscsak kemény, megszorító jellegű költségvetésről van szó. A szigor megnyugtatja ugyan hazánk hitelezőit, de mélyíti a recessziót.

TOVÁBB >
Jön a Fidesz - mibe fektessünk?
2009. november 30.

Fél év múlva szinte biztosan változás következik be a magyar gazdaságpolitikai irányításban. Hogyan készüljünk, mint befektetők? Vélemény és elemzés.

TOVÁBB >
Továbbra sincs bérmegállapodás
2009. november 27.

Pénteken sem sikerült dűlőre jutniuk egymással a munkaadók, és munkavállalók képviselőinek az Országos Érdekegyeztető Tanácsban. Folytatás kedden.

TOVÁBB >
Hol terem a jó dolgozó?
2009. november 27.

A tehetségek kinevelése és megtartása kulcskérdés minden vállalkozásnál. A HR-szakemberek szerint válság idején ez hatványozottan igaz: akár a cég léte is veszélybe kerülhet, ha elveszíti a kulcsembereit. De hogyan tudhatják meg, kik ők, és vajon kinevelhetők a jelenlegi dolgozók közül?

TOVÁBB >
Dübörög a gazdasági bűnözés Magyarországon
2009. november 26.

Számos magyar cég esik áldozatul a gazdasági bűnözésnek, ennek fényében túlzottan optimisták a jelenséggel kapcsolatban a magyar vállalatvezetők.

TOVÁBB >
Oszkó hosszú távra gondol
2009. november 26.

A már hatályba léptetett és a tervezett államháztartási kiigazítások rövid távon ugyan növekedési áldozattal járnak, de hosszabb távon fenntartható növekedési pályára állítják az országot - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter.

TOVÁBB >
Öngondoskodás magyar szemmel
2009. november 26.

A pénzügyminiszter szerint az öngondoskodás ösztönzése része a kormánypolitikának. Oszkó Péter szerint a jelenlegi kormány vállalta, hogy száznyolcvan fokos fordulatot tesz olyan ügyekben, melyek reformja az elmúlt húsz évben elmaradt.

TOVÁBB >
Aranylázban a magyar kisbefektetők
2009. november 26.

Népszerű az arany a magyar kisbefektetők körében, jóllehet csúcson van az ára - írja a Világgazdaság.

TOVÁBB >
Alacsonyabb marad az infláció
2009. november 25.

Kedvezőbben alakul az infláció, mint várták. Az idei GDP arányos államháztartási hiány 4 jövőre 4,3 százalék lehet - jelentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

TOVÁBB >
Oszkó: ugyanarról van szó
2009. november 25.

Nagyjából ugyanazokat a számokat látja az MNB is, mint a Pénzügyminisztérium, és a szerdán kiadott inflációs jelentésben megjelent jövő évi államháztartási deficit megegyezik a költségvetési törvényjavaslatban előirányzott összeggel - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter.

TOVÁBB >
Nem múlik a válság 2010-ben
2009. november 25.

Az alacsony fogyasztás fékezi a gazdaság kilábalását a recesszióból, és a politikusoknak még sok dolguk lesz az állami vállalatoknak a GDP 2,7 százalékát kitevő adósságával – állítja a Magyar Nemzeti Bank. Jövőre nem lesz sokkal jobb: 3 százalékkal csökkennek a fogyasztási kiadások.

TOVÁBB >
Bértámogatást adnának a közmunkásokért
2009. november 24.

Jövőre a vállalkozói szférát is bekapcsolnák az Út a munkához programba, ezért a kormány bérköltség-támogatást nyújtana a vállalkozásoknak a foglalkoztatási törvény módosításával. Jövőre előreláthatólag összesen 117,5 milliárd forint jutna közmunkára.

TOVÁBB >
Lefelé korrigálhatják az amerikai GDP-előrejelzést
2009. november 24.

Az első hivatalos becslésnél várhatóan kisebb mértékben nőtt a harmadik negyedévi amerikai GDP a szakértők előrejelzése szerint.

TOVÁBB >
Kevés működő tőke érkezik
2009. november 24.

Az idén várhatóan mindössze 2 milliárd euró külföldi működő tőke (FDI) jön Magyarországra, ami jócskán elmarad a 3,9 milliárd eurós éves átlagtól - írja a Világgazdaság.

TOVÁBB >
Szövetkeztek a belga, spanyol és magyar munkaadók
2009. november 24.

Közös, a munkaadók prioritásaira épülő programot dolgozott ki a magyar, a spanyol és a belga gyáriparosok szövetsége a 2010 január és 2011 június közötti időszakra, amikor Spanyolország, Belgium és Magyarország egymást követően látja majd el az Európai Unió elnökségi feladatait.

TOVÁBB >
Matolcsy: jövőre más ország, más jegybank
2009. november 24.

Az angolszász társadalmi modellre váltana Magyarország, s ezt már a következő után jövő kormány sem tudná visszafordítani, takarékszövetkezetek aranykora jönne, kevesebb közszolga dolgozna magasabb fizetésért, s a kormányzatnak Audik helyett olcsóbb típusok szolgálnának – derül ki többek között Matolcsy Györgynek, a Fidesz vezető gazdaságpolitikusa FN.hu-nak adott interjújából.

TOVÁBB >
Bajnai: kutya kemény év lesz
2009. november 24.

Magyarország gazdasági növekedése 2010 második felében kezdődhet, míg az IMF prognózisa alapján 2011-től már 4 százalék körüli GDP-bővülésre lehet számítani - mondta Bajnai Gordon. A jövő év azonban még „kutya kemény” lesz.

TOVÁBB >
Négymillió elvesztett állás az EU-ban
2009. november 23.

A fiatalok és az alacsony képzettségűek jártak a legrosszabbul a válság kezdete óta. Az uniós munkaerőpiac visszazuhant a tíz évvel ezelőtti szintre.

TOVÁBB >
Mély gödörben a fogyasztás
2009. november 23.

Nyáron a gödör aljára került, majd ott is maradt a lakosság vásárlóereje. A karácsony a tavalyinál is szegényebb lesz, de a kereskedők még bíznak az uniós konvergenciában, vagyis abban, hogy a magyar vásárlóerő közelíteni fog a nyugat-európaihoz.

TOVÁBB >
Itt a válság második hulláma
2009. november 23.

Míg korábban jellemzően csak a magukat „túlvállalókat”, őszre a felelős hitelfelvevőket is utolérte a válság: a magasabb rezsiszámlák megérkeztével egyre többen válnak képtelenné az adósságaik törlesztésére – mondta Lénárd Mariann, a Banki Hitelkárosultak Egyesülete (BHKE) főtitkára lapunknak – vélekedését más szakértő is megerősítette.

TOVÁBB >
Klónkártyákkal csalnak a legtöbben
2009. november 23.

Egyre több Magyarországon a bankkártyacsalás; a legtöbb gondot a klónozott plasztikkártyák okozzák - írja a Napi Gazdaság.

TOVÁBB >
Hogyan lesz csapda a futamidő?
2009. november 23.

Befektetésnél a hosszú futamidő teremti meg a biztonságot, a kamatos kamatnak köszönhetően a magas hozamot. Hitel felvételénél a túl hosszúra nyúló futamidő félelmetes csapdává válik.

TOVÁBB >
Így fizet majd több járulékot jövőre
2009. november 20.

Három módszerrel lehet meghatározni a tevékenységre jellemző keresetet. Legalább ennyi után kell jövőre a járulékokat megfizetni. Úgy tűnik, az új szabály se nem egyértelmű, se a kiskapuk bezárására nem alkalmas.

TOVÁBB >
OECD: Magyarország jövőre sem indul el felfelé
2009. november 19.

A harmadik negyedévben megindult a kilábalás az utóbbi évtizedek legmélyebb válságából, de a 2008-as szintet csak 2011-ben éri majd el a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagjainak gazdasága a szervezet csütörtökön megjelent elemzése szerint.

TOVÁBB >
Londonban remél fordulatot a magyar miniszter
2009. november 19.

A magyar gazdaság recessziója valószínűleg már elérte a mélypontot, és hamarosan fordulat várható - mondta elemzőkkel és befektetőkkel folytatott csütörtöki londoni megbeszélései után Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

TOVÁBB >
Kiderülhet, mi a piacképes végzettség
2009. november 18.

Az elmúlt húsz évben sokszor és sokan hangsúlyozták, hogy a felsőoktatás képzési kínálata nem illeszkedik megfelelően a munkaerő-piaci igényekhez. Ennek okaként gyakran említik az oktatás és a gazdaság közötti nem kielégítő információáramlást – erre is megoldás lenne egy jól működő pályakövetési rendszer.

TOVÁBB >
Egy helyet javított hazánk a korrupciós listán
2009. november 17.

Magyarország 5,1 ponttal a 46. helyre került a Transparency International (TI) 2009-es korrupció érzékelési index (CPI) rangsorában, amelyet Új-Zéland vezet 9,4 ponttal.

TOVÁBB >
Oszkót osztályozta az FT
2009. november 17.

Christine Lagarde francia pénzügyminisztert választotta Európa idei legjobbjának a Financial Times, amely szerint Oszkó Péternek, a magyar szaktárca vezetőjének a feladata a legnehezebbek között van az EU-n belül.

TOVÁBB >
"Muníciót" tartalékol hazánk?
2009. november 17.

Londoni elemzők szerint kedvező jel, hogy Magyarország nem hívja le az IMF-pénzt.

TOVÁBB >
Alkotmányos a szuperbruttó
2009. november 17.

Az Alkotmánybíróság szerint alkotmányos a szuperbruttósítás. Az Ab érvelése szerint nem maguk a járulékok kerülnek be az adóalapba, hanem a járulékok mértékével korrigált jövedelem.

TOVÁBB >
5,5 milliárd forint profitot hozott az FHB
2009. november 16.

Az FHB Jelzálogbank 2009 első háromnegyedévében közel 5,5 milliárd forint adózott nyereséget ért el hétfőn közzétett gyorsjelentése szerint, 8,6 százalékkal többet, mint 2008 hasonló időszakában.

TOVÁBB >
Simor: csak rövid időt szabadna töltenünk az euró előszobájában
2009. november 16.

Magyarországnak mielőbb csatlakoznia kellene az Európai Monetáris Unióhoz, mert azon kívül az ország "sérülékenyebb", de minél rövidebb időt kell töltenie Magyarországnak az ERM II rendszerben, hogy csökkenjen a forinttámadásokkal szembeni sebezhetősége - mondta Simor András hétfőn egy bécsi konferencián.

TOVÁBB >
Javulnak Magyarország növekedési kilátásai
2009. november 16.

Javította Magyarország 2010-es növekedési kilátásait az IMF. Az euróövezet gazdasági élénkülése növeli a magyar exporttermékek iránti keresletet.

TOVÁBB >
ÁSZ: válságban a magyar gazdaság
2009. november 15.

A magyar gazdaság jelenlegi állapota nem egy rövid időszak alatt, hirtelen kialakult válsághelyzet, hanem hosszabb időszakon át tartó kedvezőtlen folyamatok, felhalmozott feszültségek következménye - derül ki az Állami Számvevőszék Kutató Intézetének (ÁSZKut) friss tanulmányából.

TOVÁBB >
Obama újabb válságoktól tart
2009. november 15.

A világgazdaság a válságból való kilábalás útján halad, de újabb válságokhoz vezethet az, ha nem sikerül kiegyensúlyozni a globális gazdasági rendszert - figyelmeztetett vasárnap Barack Obama amerikai elnök az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) országainak szingapúri csúcstalálkozóján.

TOVÁBB >
Király Júlia: kulcskérdés a vállalati hitelezés
2009. november 15.

A krízis előtti hitelboom olyan „fejlődési rendellenesség” volt, amelynek nem szabad megismétlődnie Magyarországon – figyelmeztet Király Júlia.

TOVÁBB >
London szerint innen már felfelé visz az út hazánkban
2009. november 13.

Londoni piaci elemzők a vártnál gyengébb harmadik negyedévi előzetes magyar GDP-adat után is annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a magyar gazdaság már megindult a kilábalás felé, és jövőre növekedés várható.

TOVÁBB >
Miért kaszálnak a magyar bankok a válságban?
2009. november 13.

A vártnál nagyobb profitok keletkeznek a magyar bankrendszerben – erre hívta föl a figyelmet az OTP pénteki gyorsjelentése, s a közelmúltban megjelent jegybanki stabilizációs jelentés. A vártnál kisebb reálbérével a zsebében a deviza alapon eladósodott polgár meg persze azt kérdezi: miért?

TOVÁBB >
Akár 8 év börtön is járhat James Bond-kütyükért
2009. november 13.

A titkosszolgálati eszközök engedély nélküli megszerzése büntetőeljárást vonhat maga után.

TOVÁBB >
Így takaríthatja meg a kamatadót!
2009. november 13.

Január 1-jétől érdemben módosulnak a hosszabb távú megtakarítások szabályai, adókörnyezete. Olyan módosításokat sikerült kitalálni, aminek nemcsak a hazai befektetési szolgáltatószakma örülhet, de az állampolgárok is. Sőt, állami célok: az öngondoskodás támogatása, a forintstabilitás is megvalósulhatnak.

TOVÁBB >
Nehezebb lesz kölcsönhöz jutni
2009. november 13.

Szakértői szinten teljes az egyetértés a bankok és az állam között abban, hogy az emberek a jelenleginél is szigorúbb feltételek mellett juthassanak hitelekhez. Az FN.hu úgy tudja, hogy az erről szóló jelentés már elkészült, a kérdés már csak az, mikor bólint rá a kormány.

TOVÁBB >
7,2 százalékkal csökkent a GDP
2009. november 13.

A bruttó hazai termék (GDP) 7,2 százalékkal csökkent 2009 harmadik negyedévében az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

TOVÁBB >
A H1N1 miatt se bénuljon meg a cég
2009. november 12.

A járvány komoly kockázatot jelenthet a cégek folyamatos működésének fenntartásában. De ezen kívül is számos nem várt esemény okozhat fennakadásokat. A problémákra az üzletfolytonosság-menedzsment lehet a gyógyszer a Deloitte szerint.

TOVÁBB >
Válságnyertes cégek
2009. november 12.

Különböző okok miatt lehet sikeres a válságban is egy cég. Némelyeknél a tőkepiac már tükrözi ezt a sikert, másoknál még nem.

TOVÁBB >
Végleg elvette a válság az amerikaiak vásárlókedvét
2009. november 12.

Nem fog visszatérni az amerikai fogyasztók régi, válság előtti vásárlókedve - derült ki a Deloitte LLP friss felméréséből.

TOVÁBB >
Hátrányban a magyar vállalkozások?
2009. november 12.

Az Európai Unió Petíciós Bizottságához küldött beadványt a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ), mivel úgy érzik, a magyar szerveknél hiába kérik, hogy számolják fel a kkv-k hátrányos megkülönböztetését.

TOVÁBB >
Tombol a bizonytalanság - mibe fektessünk?
2009. november 12.

Rövid távon indokoltnak tűnik az óvatosság a megtakarítási piacokon. Jelenleg akkora a bizonytalanság, annyira eltérőek a jóslatok, hogy a részvény- és kötvénypiacokon most egy kis nyereség reményében túl sok kockázatot kell vállalni.

TOVÁBB >
A cégek kétharmada nem változtat cafetérián
2009. november 12.

A munkáltatók kétharmada jövőre is ugyanakkora cafetéria költségkeretet tervez, mint ebben az évben, így a kedvezményes adózású elemek esetén a dolgozók többsége ötödével kevesebb juttatásban részesül majd az új évben - áll egy friss felmérésben.

TOVÁBB >
OÉT: nincs előrelépés a bértárgyalásokon
2009. november 12.

Nem közeledtek az álláspontok a bértárgyalásokon az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) csütörtöki plenáris ülésén, a munkaadói oldal továbbra is 73.000 forintos havi minimálbért ajánlott 2010-re, míg a munkavállalói oldal szerint nagyobb emelésre van szükség.

TOVÁBB >
"Garantált" forgalom a jogpontoknál
2009. november 12.

A Jogpont Hálózat nagy segítséget nyújt állástalanoknak, pályakezdőknek, vállalkozóknak, mindenkinek, akinek ingyenes jogi tanácsra van szüksége. Az Észak-alföldi Jogponthoz kilenc hónap alatt 2100-an fordultak. A hálózatok finanszírozása jövőre is biztosított.

TOVÁBB >
Kelendőek az okosmobilok
2009. november 12.

A gazdasági válság sem vetette vissza az akár mini számítógépként is használható okos mobiltelefonok iránti keresletet. A Gartner adatai szerint a harmadik negyedévben 13 százalékkal nőtt az ilyen típusú készülékek forgalma az egy évvel korábbihoz képest.

TOVÁBB >
Matolcsy alkotmányban garantálná az adócsökkentést
2009. november 12.

Több adóelképzelésről folyik vita a Fideszben, s hogy melyik lesz a győztes, abban számítani fog az üzleti világ véleménye is – derült ki Matolcsy szavaiból a gyáriparosok gyűlésén csütörtökön.

TOVÁBB >
15 fontos változás a cégtörvényben
2009. november 11.

Elektronikus úton is közzé kell tenni a jövőben a részvénytársaság egyes közleményeit, nem lesznek a cégkivonatban lakcímadatok, és újra kaphat költségkedvezményt a munkavállaló a munkaügyi perben.

TOVÁBB >
Fönntarthatatlanok a Bajnai-kormány megszorításai
2009. november 10.

Az Európai Bizottság közgazdászai arra figyelmeztetnek, hogy a magyar kormány megszorításainak egy része nem tűnik fönntarthatónak, mint például a közalkalmazottak bérbefagyasztása, vagy a kevesebb pénz elköltése az egészségügyi, az oktatási, az önkormányzati rendszerben szerkezeti reformok nélkül.

TOVÁBB >
Feltárja a múltunkat a Google
2009. november 9.

A Google-felhasználók ezentúl megnézhetik, hogy a keresőóriás milyen adatokat tárol róluk. Akár évekre visszamenőleg megnézhetjük milyen oldalakat látogattunk, milyen képeket kerestünk a Google-lal.

TOVÁBB >
A pénz elcsábítja a dolgozók felét
2009. november 9.

Tíz dolgozóból hét büszke a jelenlegi munkahelyére, szívesen beszél róla másoknak. Még náluk is többen vannak azok, akik szorosan kötődnek a kollégáikhoz, ám a céghez való a lojalitást a munkavállalók felénél felülírná, ha egy másik vállalat 20 százalékkal több jövedelmet ajánlana – áll egy friss kutatásban.

TOVÁBB >
Bajnai megfojtja a fellendülés alapjait
2009. november 9.

A válságot megszorítással kezelő gazdaságpolitika nyomán nem lesz, ami fellendüljön Magyarországon, ha kikecmereg a világ a krízisből. Az adócsökkentés sem jó megoldás. A fogyasztás színvonalának fenntartására és az infláció leszorítására volna szükség rövid távon. Gazdag László írása.

TOVÁBB >
Varga Mihály: a kormány ismét trükközik
2009. november 9.

A Fidesz egykori pénzügyminisztere szerint az Európai Bizottság elmarasztalta Magyarországot, így a kormány a GDP számítási módszerének megváltoztatásával próbálja tartani a hiánycélt. Az államtitkár szerint ez csúsztatás.

TOVÁBB >
Éledezik a német ipar
2009. november 9.

Németországban felgyorsult az ipari termelés üteme szeptemberben.

TOVÁBB >
Nem fizet adót a NATO
2009. november 9.

Véglegesen mentesül a jövedéki adó megfizetése alól, aki NATO-kantinnak, étteremnek szállít jövedéki terméket - egyebek mellett ezt is tartalmazza a jövedéki adóról és az ilyen termékek forgalmazásáról szóló törvény módosítása.

TOVÁBB >
Engedélyeznék a fusizást az APEH-nél
2009. november 7.

Engedélyeznék az APEH-dolgozók számára a másodállás vállalását - vetődött fel a hivatalnál. A felvetés oka, hogy az ott dolgozók alacsony keresettel rendelkező része komoly anyagi nehézségekkel küzd - írja a Magyar Nemzet.

TOVÁBB >
Teljesítményalapú fizetés állami vezetőknek
2009. november 7.

Mérhető és ellenőrizhető teljesítményhez kötné az állami vezetők javadalmazását a Menedzserek Országos Szövetsége (MOSZ).

TOVÁBB >
Engedélyeznék a fusizást az APEH-nél
2009. november 7.
TOVÁBB >
Bérbefagyasztás a válasz a válságra
2009. november 6.

A cégek inkább a béreket fagyasztanák be, mintsem hogy elküldjék a dolgozókat – derült ki egy friss kutatásból. Ennek ellenére a válaszadók közel háromnegyede a munkanélküliségi ráta komoly mértékű emelkedésére számít.

TOVÁBB >
Magyar ORTT-mutyiról ír a Financial Times
2009. november 6.

Lemondásának körülményeiről nyilatkozott a Financial Timesnak Majtényi László, az ORTT elnöke. A lapnak a frekvenciaharcban elbukó Sláger Rádió vezetője azt mondta: alkut ajánlott számukra az egyik nagy párt képviselője.

TOVÁBB >
Alternatív válságkezelésről ír Oszkó
2009. november 6.

Magyarország a felgyorsított konszolidációs munkával nemcsak a válságra, hanem a válság utáni időszakra is felkészül, és jelentős növekedési előnyre tehet szert - írta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Világgazdaság pénteki számában.

TOVÁBB >
Miért támogatjuk 15 milliárddal az Audit?
2009. november 6.

Nem árulja el a Pénzügyminisztérium, pontosan hogyan is segítené meg a magyar állam közel 15 milliárd forinttal az Audi Hungáriát. Az összeg több mint háromszorosa a krízisalapban összegyűjtöttnek. Ami nem titok: Magyarország nemzetközi összevetésben is szembeszökően erősen függ a külföldi működő tőkétől.

TOVÁBB >
Moody's: rekordszinten a nem fizető cégadósok aránya
2009. november 5.

Moody's:rekordszintre nőtt októberben a nem fizető cégadósok száma a globális vállalati szektorban, és várhatóan csökkenni csak jövőre kezd.

TOVÁBB >
15 százalékot esett az ipari termelés
2009. november 5.

Az egy évvel korábbinál jóval rosszabb, az augusztusinál kicsit jobb a szeptemberi ipari termelési adat.

TOVÁBB >
Vértes 2012-re teszi a válság végét
2009. november 5.

A világ gazdasága túl van a legrosszabbakon, a hatalmas zuhanásnak, a "szabadesésnek" vége, a világ pénzügyi rendszere megmenekült, ugyanakkor a gazdaság jelenleg még csak a válság második, átrendeződési szakaszában van - mondta Vértes András a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke Miskolcon.

TOVÁBB >
11,5 milliárdos államháztartási többlet októberben
2009. november 5.

Az államháztartás - önkormányzatok nélkül - 11,5 milliárd forint többlettel zárt októberben - közölte az előzetes pénzforgalmi adatokat a Pénzügyminisztérium csütörtökön.

TOVÁBB >
Megszülethet a bérmegállapodás
2009. november 5.

Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) november végére, december elejére megszülethet a jövő évi bérmegállapodás - jelentette ki Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

TOVÁBB >
Kövesd az inflációt!
2009. november 5.

Miközben a legtöbb állampapír megvásárlása a hozamesés miatt aktuálisan kevésbé vonzó, van olyan állampapír is, amelyik most vált bombaüzletté.

TOVÁBB >
Állampapírok - bomba üzlet volt, hogyan tovább?
2009. november 5.

Szép csendben egy teljesen halott piac likviditás nélküli ócskaságaiból, bomba üzletet hozó szuperbefektetéssé váltak a magyar állampapírok. Hogyan tovább?

TOVÁBB >
Névtelenül könnyebb állást találni?
2009. november 5.

Európa-szerte több kutatás bizonyította: a munkáltatók már az önéletrajzok alapján diszkriminálnak. A francia kormány ezért az „anonim CV” bevezetésével száll harcba az álláskeresők hátrányos megkülönböztetése ellen. Ezt a megoldást azonban sem a jogász, sem a HR-es nem tartja kizárólagosan jónak.

TOVÁBB >
Kedvezőbbek-e a szomszédok adórendszerei?
2009. november 4.

Egy társaságnak sok szempontot kell mérlegelnie, ha külföldre akarja telepíteni tevékenységét, így nem dönthet csak az alapján, hogy hol, mekkora a társasági adó, vagy a munkabér utáni elvonás – mondta Beer Gábor, a KPMG magyarországi adópartnere szerdán egy sajtótájékoztatón.

TOVÁBB >
Újabb amerikai óriásbank ment csődbe
2009. november 2.

Csődvédelmet kért az amerikai CIT Group, amelynek összeomlása a legnagyobb szabású bukás a Lehman Brothers tavaly őszi csődje óta.

TOVÁBB >
További megszorításokat vár tőlünk az EBRD
2009. november 2.

Magyarországnak 2010-ben csökkentenie kell a kiadásait, mert magas az adószint és"törékeny" a piaci hangulat – áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) jelentésében, amely elemzése szerint 29 kelet-európai és közép-ázsiai ország közül Magyarország, Észtországgal holtversenyben vezeti a mezőnyt.

TOVÁBB >
Erdei élénkülésre számít
2009. november 2.

A jövő év első negyede-fele még stagnálást mutat majd, de 2010 második féléve már enyhe élénkülést hoz majd a gazdaságban, ami a bankok hitelezésében is szerény növekedést eredményezhet - mondta Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

TOVÁBB >
Visszasírják a kommunizmust
2009. november 2.

Generációs ellentét figyelhető meg abban, hogyan látják az emberek a demokráciát és a kapitalizmust Európa volt kommunista országaiban.

TOVÁBB >
Mattolta a válság a lakáspiacot
2009. november 2.

Negyven százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki a hatóságok a harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban. A durva zuhanás nem jelenti a válság mélypontját, az csak 2010 közepén jön el. Akinek pénze van, annak érdemes lakást vásárolnia.

TOVÁBB >
Mindent átutalt a General Electric
2009. november 1.

Maradéktalanul átutalta dolgozóinak a munkahelymegtartó pályázaton elnyert összeget a GE Hungary Kft. a nyáron, ami a támogatási keretösszeg egyharmada, 198 millió forint volt - közölte a társaság.

TOVÁBB >
USA: lassú lesz a kilábalás
2009. november 1.

Az amerikai pénzügyminiszter szerint a gazdasági kilábalás kissé egyenetlen lehet és eltarthat egy ideig. Timothy Geithner szerint, aki az NBC-nek nyilatkozott egy vasárnap sugárzandó interjú számára, a munkahelyek és a befektetői bizalom visszatérése lesz a kilábalás igazi tesztje.

TOVÁBB >


Gazdasági hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011