Gazdasági hírek
A fiatalok 19 százaléka munkanélküli
2010. április 30.

Februárhoz képest nem változott, 10 százalékon maradt a munkanélküliség márciusban is az euróövezetben. Az Eurostat közlése szerint a fiatalok 19,9 százaléka volt a állástalan márciusban.

TOVÁBB >
Így fizessen kevesebb áfát
2010. április 30.

Számos legális lehetőség van a vállalkozások áfaoptimalizálására bizonyos feltételek együttállása esetén. Az adótanácsadó szerint annyi rés van az áfatörvényben, hogy kreativitásra bőven ad teret. Egy-egy áfacsökkentési ötlet alkalmazása előtt azonban mindig érdemes a konkrét ügyről állásfoglalást kérni az adóhivataltól, hogy egy esetleges ellenőrzésnél se legyen baj.

TOVÁBB >
Több pénzt kaphatnak Győrben a munkahelyek
2010. április 30.

Megduplázta a győri mikro- és kisvállalkozások támogatására szánt keretet a helyi közgyűlés, így 100 millió forintra pályázhatnak a munkahelyek megőrzése érdekében az idén az érintettek.

TOVÁBB >
3,2 százalékkal nőtt az amerikai GDP
2010. április 30.

Az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) 3,2 százalékkal bővült az idei első negyedévben - közölte pénteken a washingtoni kereskedelmi minisztérium.

TOVÁBB >
Facebook: áldás vagy átok a munkahelyen?
2010. április 29.

A vállalatok nem vallják be, hogy alkalmazottaik munkaidőben játszanak online játékokat és nézegetnek közösségi portálokat, a fejvadász cégek azonban rácáfolnak erre. A vállalati vezetők persze próbálják ellenőrzi az internethasználatot, és egyre elterjedtebbek a munkaidőmérő programok.

TOVÁBB >
Készül a HR-praktikák gyűjteménye
2010. április 29.

A humánerőforrással foglalkozó szakemberek véleményére kíváncsi két tanácsadó cég, amelyek közös kutatást végeznek. Összegyűjtik a jó HR-megoldásokat, majd egy kiadványban adják közzé, illetve egy konferencián ismertetik ezeket. Ez már a negyedik felmérés, és a harmadik Országos HR Benchmark konferencia lesz.

TOVÁBB >
Javulóban a lakáshelyzet
2010. április 29.

Az idei év első három hónapjában csaknem 4.900 lakás kapott használatbavételi engedélyt, és csaknem 5.600 új lakásra adtak ki építési engedélyt, a használatba vett lakások száma 26, az új engedélyeké 30 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2009 első negyedévében - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

TOVÁBB >
Csaknem 12 százalékos a munkanélküliség
2010. április 28.

Majdnem 12 százalékosra kúszott a munkanélküliség, amint az a drasztikus mértékű gazdasági visszaesés következtében előre látható volt. Lesznek az adatok még valószínűleg rosszabbak is, meg jobbak is.

TOVÁBB >
Csányi lehetőséget lát a Fideszben
2010. április 28.

Lehetőséget, nem veszélyt lát Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Fidesz kétharmados választási győzelmében - írja a Népszabadság.

TOVÁBB >
Itt az alternatív kormányprogram
2010. április 28.

John Kenneth Galbraith szerint a hagyományos nézetek megóvnak bennünket a gondolkodás fájdalmas feladatától – az fn.hu azonban ezúttal sem igyekszik kímélni az olvasóit. Ismert, de nem a főáramhoz tartozó közgazdászokat – Róna Pétert, Gazdag Lászlót, Lóránt Károlyt, Pitti Zoltánt – kérdezett arról, mit kellene tennie az új kormánynak. Ökonómiai tabudöntögetés az fn.hu-n.

TOVÁBB >
Korlátozná az OEP-et a Fidesz
2010. április 27.

A fideszes Pósán László közlése szerint az azonos feladatkörben párhuzamosan működő intézmények feladatkörét pontosan szabályozni fogják, amire pedig nincs szükség, azt megszüntetik, hogy a vállalkozásokat megfojtó bürokrácia csökkenhessen.

TOVÁBB >
Monstre spórolási propagandakampány indul
2010. április 27.

MegtakarítOK címmel indított pénzügyi szemléletformáló programot a Raiffeisen. Gfk-index, sajtópályázat, Facebook-oldal, mikrosite, rendezvények s egy fogyasztóvédelmi szervezet bevonása biztosítaná a bank szándékai szerint a PR-kampány sikerét. A kamatszint viszont a bank szerint külső adottság, így a válság idején látott, magas betéti kamatok nem lesznek részei a kampánynak.

TOVÁBB >
Megkötik az ügynökök kezét
2010. április 27.

A teljes bankszektorra jellemző, hogy rosszabb annak a jelzálog-hitelállománynak a minősége, amit hitelközvetítők értékesítettek, mint amit a bankfiókok. Az új szabályozásnak köszönhetően drasztikusan csökkenhet a banki ügynökök száma - írja a Magyar Rádió honlapja.

TOVÁBB >
Ezt tudjuk Orbán Viktor első lépéseiről
2010. április 27.

Orbán Viktor a gazdaság beindítását, a bürokrácia leépítését és az önkormányzati rendszer átalakítását jelölte meg a cselekvés irányaként. Az fn.hu a lehetséges lépéseket és korlátokat vizsgálta.

TOVÁBB >
Görögországba szúrta a kést az S&P
2010. április 27.

Bóvlivá minősítette a görög államkötvényeket a Standard and Poor’s hitelminősítő, miután továbbra sem látszik, honnan jut pénzhez Görögország. A forint is jelentősen gyengült a hírek hatására.

TOVÁBB >
Narancsszínű Mol: megállíthatatlanok
2010. április 27.

Az orosz nagy részvényes távollétében egyhangúlag támogatott igazgatósági előterjesztésekre lehet számítani a Mol Nyrt. csütörtöki közgyűlése előtt. Az "oroszmentes" közgyűlésen sok ellenvetés, számon kérő kérdés nem várható. A vezető testületeket ellephetik a jobboldalhoz kötött üzletemberek.

TOVÁBB >
136 milliárdos veszteséget okoz a stressz
2010. április 26.

A dolgozókra nehezedő nyomás folyamatosan nő: bizonytalanok az állások, magas a stressz, alig jut elismerés, jutalom – mégis egyre többet vár el a munkaadó, ez pedig fokozza a teljesítménykényszert.

TOVÁBB >
London komoly reformlehetőséget lát
2010. április 26.

Piaci szempontból kedvezőnek minősítik első hétfői kommentárjaikban londoni felzárkózó piaci elemzők a Fidesz kétharmadosnál nagyobb többségű választási győzelmét, amely a szakértői vélemények szerint komoly reformlehetőségeket teremt az új kormány számára.

TOVÁBB >
Hogyan rothasztja a túlzott győzni akarás a társadalmat?
2010. április 23.

A hazai döntéshozók túlságosan nyerni akarnak; a tisztes versenynél is fontosabb a győzelem. Ez teremti meg a korrupció kultúráját, amelynek költségei úgy ahogy számszerűsíthetők, erkölcsromboló hatásai viszont aligha. Pedig az életszínvonal az átláthatóan működő, közösségi célokért is küzdő társadalmakban a legmagasabb. A vállalati korrupciós kultúra módszereiről és a kivezető útról szól Héjj Tibor írása.

TOVÁBB >
Olcsóbb lesz a lízing, mint a hitel
2010. április 23.

Az idén március 1-jén életbe lépett fogyasztási hiteleket szabályozó törvény hatására, hónapokon belül olcsóbbá válik a pénzügyi lízing, mint a hitel - mondta Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára az MTI-nek.

TOVÁBB >
A vagyonadóból egy villára telne
2010. április 22.

Egy értékesebb budai ingatlan vételárának megfelelő összeg, 153,6 millió forint folyt be március végéig a repülők, vitorlások, nagy teljesítményű autók után fizetett vagyonadóból - írja a Népszabadság csütörtöki számában.

TOVÁBB >
Nagyot zuhantak a betéti kamatok
2010. április 22.

Alig egy–másfél éve még bőven két számjegyű akciós kamatokkal kínálták a bankbetéteket Magyarországon. Jelenleg az 5-6 százalékos betéti kamat már jónak mondható, ehhez általában vagy nagyobb összeget, vagy hosszabb távra kell lekötni, esetleg a bankcsoport más termékeit is meg kell vásárolni. A betétek így is kelendőek.

TOVÁBB >
Átlagon felül bürokratikus a közbeszerzésünk
2010. április 21.

Több ellentmondásra is fény derült a keddi Közbeszerzések átláthatósága és hatékonysága című konferencián, melyet a Transparency International szervezett az Európai Csaláselleni Hivatal (OLAF) támogatásával.

TOVÁBB >
Bővülést vár a szakma a netes reklámpiacon
2010. április 21.

Növekedést vár az internetes hirdetési piacon a második negyedévben a Marketing&Media és az Ipsos felmérésében megkérdezett szakemberek és vállalatvezetők túlnyomó többsége. Nőhet a kábeltelevíziók reklámbevétele is, az országos tévéknél és a nyomtatott sajtónál azonban csökkenésre számít a megkérdezettek többsége.

TOVÁBB >
12 tipp a könyvelő kiválasztásához
2010. április 21.

Könyvelőt többnyire azért fogad egy cég, mert nem ért a könyveléshez, és nem is akar vele foglalkozni. De mivel nem ért hozzá, azt sem könnyű eldöntenie, hogy vajon az a könyvelő, akit kiválasztott, a lehető legjobb szolgáltatást nyújtja-e neki. Az fn.hu összegyűjtötte, mi jellemző egy igazán jó könyvelőre.

TOVÁBB >
A bankok ellen fordul az IMF
2010. április 21.

Két új, nemzetközi szintű bankadót javasol az IMF – tudta meg a BBC. A pénzintézetektől behajtott, meglepően magas összegből az eljövendő pénzügyi válságokat ellenpontozná a valutaalap. Banki körökben a javaslatot igazságtalannak és bevezethetetlennek tartják, mások szerint a tőkét és a spekulánsokat – saját érdekükben is – meg kell regulázni.

TOVÁBB >
Nem fizetik be a rehabilitációs hozzájárulást
2010. április 20.

Komolyabb elmaradás mutatkozik a rehabilitációs hozzájárulás terén a Világgazdaság szerint.

TOVÁBB >
Boldogtalan tücsöknemzet vagyunk?
2010. április 20.

Több kutatás szerint is hazánk az unió legboldogtalanabb országai közé tartozik. Egy piackutató intézet vezető tanácsadója szerint azért, mert túlságosan szeretünk fogyasztani. Mások szerint viszont az alacsony bérszínvonal, és a kormányzatok által több cikluson át fönntartott politika terelte a lakosságot olykor a lehetőségeit is jócskán meghaladó hitelből fogyasztás felé.

TOVÁBB >
A második félévben egyesül a Raiffeisen
2010. április 20.

Az év második felére tervezi fúziójuk bejegyzését az osztrák Raiffeisen Zentralbank (RZB) és leányvállalata, a Raiffeisen International (RI) - hangzott el a bankcsoport keddi bécsi sajtótájékoztatóján.

TOVÁBB >
A válság kockázatkerülésre szorította a cégeket
2010. április 19.

A vállalatirányításban a kockázatok elkerülése kapott az eddiginél nagyobb hangsúlyt a válság miatt. Meglepetésre nem csak a nagy cégek irányítása működik kifejezetten jól, hanem a legkisebbeké is. A túlzott szabálykövetés viszont nem feltétlenül válik egy cég előnyére, derült ki a HBLF kutatásából.

TOVÁBB >
A TVK-nál jó menedzsernek a lenni
2010. április 19.

Tavaly is a TVK igazgatóságának tagjai voltak a legjobban megfizetett menedzserek a magyar tőzsdei társaságok közül - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

TOVÁBB >
Szakmafüggő lehetne a minimálbér
2010. április 16.

Sok EU-tagállamban nincs minimálbér, a legtöbbjükben viszont léteznek ágazati bértáblázatok. Hazánkban négy szektorban él bértarifarendszer, ám a munkavállalók mindenhol kötelezővé tennék. A munkaadók szerint viszont ez akár csődbe is viheti a cégeket, és a versenyképesség gátjának tekintik.

TOVÁBB >
Négy százalékkal nőtt a reálkereset
2010. április 16.

A reálkeresetek - az infláció 6,1 százalékos növekedése mellett - 2010. január-februárjában 4,0 százalékkal haladták meg az előző évit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

TOVÁBB >
Megszorongatják az MFB-t
2010. április 15.

Kockázatkezelési hiányosságok miatt felügyeleti intézkedést alkalmazott az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bankkal (MFB) szemben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

TOVÁBB >
Terveznek még fizetésemelést?
2010. április 15.

Várhatunk az idén béremelést? Valóban annyival nőttek a fizetések, mint ahogy 2009 végén ígérték a cégek? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ egy kutatás. Tavaly év végén kiderült: a vállalkozások alig több mint egyharmada tervezte, hogy növeli a béreket. Akkor átlagosan 5,2 százalékkal adtak volna többet a dolgozóknak.

TOVÁBB >
Soros a németektől félti az EU-t
2010. április 15.

Az európai közös deviza, de maga az Európai Unió léte is veszélybe kerülhet Soros György szerint, ha Németország továbbra sem hajlandó kisegíteni Görögországot.

TOVÁBB >
Csúcson a befektetési alapok vagyona
2010. április 15.

Márciusban több mint 100 milliárd forint friss tőke érkezett a befektetési alapokba, elsősorban lakossági befektetőktől, így az alapok összvagyona a hónap végére történelmi csúcsra, 3344 milliárd forintra emelkedett - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ).

TOVÁBB >
Jó idő, jó számok
2010. április 14.

A vártnál nagyobb mértékben nőtt az amerikai kiskereskedelmi forgalom márciusban a kedvező időjárás és az autóeladások bővülésének köszönhetően.

TOVÁBB >
Bojár Gábor: megbukott a liberalizmus?
2010. április 14.

Eltűntek a liberális politikusok és a liberális pártok a választások után; félő, hogy hazánk 20 év után visszatér a szocialista mentalitáshoz, amely minden gond megoldását a hatalomtól várja. A magyarok joggal nem szeretik a szabad versenyt, mert annak csak korrupcióval átitatott hazai változatát ismerik. Az elmúlt néhány száz évben viszont az igazi versenyen alapuló kapitalizmusnak nem volt vetélytársa. Bojár Gábor írása.

TOVÁBB >
Mikor kell nekünk az euró?
2010. április 14.

A sikeres és mély európai integrációhoz feltétlenül szükséges az euró bevezetése. Mikor tudjuk teljesíteni az euró bevezetésének feltételeit? Mikor érdemes lemondanunk az önálló monetáris politikáról? Mennyit profitálhat Magyarország a közös valuta bevezetéséből? Megvédi-e a pénzügyi válságoktól hazánkat az euró, vagy a görög példa ennek az ellenkezőjéről szól?

TOVÁBB >
Tíz ember jutna egy állásra
2010. április 14.

Márciusban 644 ezer álláskereső szerepelt a munkaügyi központok nyilvántartásában, miközben ennek a tizedénél is kevesebb állásajánlatot kínáltak. Csoportos leépítést 26 cég jelentett be. Tavaly óta 14 százalékkal többen veszítették el a munkájukat, a munkanélküliségi ráta megközelíti a 15 százalékot.

TOVÁBB >
Tovább nő a munkanélküliség
2010. április 13.

Még idén is csökken a foglalkoztatás, és nő a munkanélküliség Magyarországon - állapította meg az Európai Bizottság egy Brüsszelben kedden kiadott elemzésben.

TOVÁBB >
Csapdába estek a balatoni munkaadók
2010. április 13.

Az új munkaügyi jogszabály csak néhány napja lépett életbe, a munkaközvetítők és központok, sőt már az önkormányzatok is érzékelik: idén bedugulhat a szezonális foglalkoztatás - írta a Napi Gazdaság.

TOVÁBB >
Drágább lett az élet
2010. április 13.

A fogyasztói árak márciusban 0,7 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest, és 5,9 százalékkal haladták meg az egy évvel azelőtti szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

TOVÁBB >
Nem tartható az idei inflációs cél
2010. április 13.

Elemzők szerint nem tartható az idei inflációs cél, szerintük az áremelkedés az év eleje óta hónapról hónapra meglepetést okoz.

TOVÁBB >
A Fidesz felé fordul a Mol
2010. április 13.

Lemondott a Mol igazgatóságának három, a szocialistákhoz köthető tagja. Helyettük a cég Fidesz-közeli szakértők megválasztását javasolja részvényeseinek.

TOVÁBB >
Hogyan kerüli el Orbán a megszorításokat? Vélemény
2010. április 13.

Sajátos választ adott Orbán Viktor, Magyarország következő miniszterelnöke a Financial Times kérdésére. Elemző latolgatás következik.

TOVÁBB >
Bírságot kapott az OTP
2010. április 12.

Összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal(GVH) az OTP Bank Nyrt.-re és a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-re, mivel a két vállalkozás fogyasztókat megtévesztően, illetve tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatva hirdette termékeit.

TOVÁBB >
Nem fizet osztalékot a Mol
2010. április 12.

A Mol csoport a tavalyi év után a tulajdonosainak az igazgatóság és a felügyelő bizottság javaslata szerint, hanem az eredménytartalékba helyezi - tartalmazza az április 29-i közgyűlési dokumentum, amely a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapjára hétfőn este került fel.

TOVÁBB >
Hogyan hat a Fidesz a forintra?
2010. április 12.

Pozitívan reagáltak a piacok az elsöprő Fidesz-győzelem hírére: emelkedett a BUX, erősödött a forint. A lapunk által megkérdezett elemzők szerint a befektetők a várható kormányzati stabilitást díjazzák. A későbbikre nézve azonban akadnak kockázatok.

TOVÁBB >
Az OTP nem fizet osztalékot
2010. április 9.

Az OTP Bank Nyrt. nem tervez osztalékfizetést az idén, a magyar számviteli szabványok szerinti 102,3 milliárd forint adózott eredményt a 10,2 milliárd forint általános tartalékképzés után az eredménytartalékba helyezi - derül ki a pénteken közzétett közgyűlési határozati javaslatból.

TOVÁBB >
Bízik a forintban a Goldman Sachs
2010. április 9.

Tovább csökkenő jegybanki alapkamatra, de ezzel együtt is az eddig vártnál erősebb forintra számítanak a magyarországi választásokat követő egy évben londoni feltörekvő piaci elemzők.

TOVÁBB >
Ütnék a hipermarketeket a pártok
2010. április 8.

Meglepően összecsengenek a pártok agrárprogramjai. Többségük szerint a jó agrárpolitika csodaszer lehet: érdemben növelhetné a foglalkoztatottságot, egészséges élelmiszerrel láthatná el a magyarokat - feltéve, ha sikerülne korlátozni a hipermarketek piaci hatalmát. A többség már a szövetkezet szót is le meri írni, és különösen nagy az egyetértés a Jobbik és az LMP között.

TOVÁBB >
KSH: 374 millió euró külkereskedelmi többlet
2010. április 8.

A külkereskedelmi mérleg többlete az idén februárban 374 millió euró (103 milliárd forint) volt, az egyenleg 78 millió euróval (14 milliárd forinttal) javult az előző év februárjához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az első becslés alapján csütörtökön. Az aktívum tavaly szeptember óta tartó csökkenése megtorpant az idei második hónapban.

TOVÁBB >
Nem sok jó várható az euróövezetben
2010. április 8.

Az euróövezeti GDP a világátlagnál lassabban, 0,8%-kal bővülhet 2010-ben, és a 16 ország közül három az idén sem kerül ki a recesszióból a Coface szerint.

TOVÁBB >
Így is kihúzhatja cégét a válságból
2010. április 7.

A termelő vállalatok után – leginkább a válság hatására – szolgáltató cégeket is elérte a lean szemlélet. A hatékony, ám emberközpontú működést eredményező vállalati változásra most egyedi modellt dolgozott ki négy egyetemista, felhasználva a lean menedzsment eszköztárát. Interjú.

TOVÁBB >
Nincs lakásárverés az állam nélkül
2010. április 7.

Az állam a téli moratórium lejártával, április 15-től ellenőrzése alá vonja az ingatlan árveréseket, így azok kiszámíthatók lesznek, és tisztességes áron lehet csak eladni a megszorult adósok lakásait - jelentette be Kiss Péter társadalompolitikai miniszter.

TOVÁBB >
PM: nagyobb hiányt vártak
2010. április 7.

Jobb az államháztartási hiány a vártnál a Pénzügyminisztérium szerint.

TOVÁBB >
Mit kezdenek a bankok Magyarországgal?
2010. április 6.

A bedőlt hitelek ellenére igen vonzónak látják térségünk bankpiacát a nagy pénzügyi csoportok, ám mégis lesz köztük olyan, amelyik kivonul. A válság eldönti, kinek fontos igazán a kontinens keleti fele. A CIB és a Raiffeisen marad, és kemény versenyre készül. Interjú két nemzetközi csúcsvezetővel.

TOVÁBB >
Változik a munkába járás költségtérítése
2010. április 5.

Május 1-jétől módosulnak a munkavállalók számára fizetendő, munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítések szabályai - hívja fel a figyelmet az RSM DTM Hungary.

TOVÁBB >
Nemsokára a csúcson a munkanelküliség
2010. április 2.

Tíz százalék fölötti lesz a magyar munkanélküliség, és 3-5 évbe is beletelik majd, mire visszaáll a válság előtti szintre - állítják egy bécsi kutatóintézet közgazdászai.

TOVÁBB >
Felértékelődtek a lakossági megtakarítások
2010. április 2.

A magyar háztartások közül, ahol csak tehették, igyekeztek többet megtakarítani a globális válság idején. Ez az időszak ráadásul egybeesett a bankok globális finanszírozási gondjaival, amely a nagy nemzetközi bankok hazai leányvállalatainál is jelentkezett, de az anyanélküli, független házaknál pedig végképp.

TOVÁBB >
A félelem csökkenti hazánk sérülékenységét
2010. április 2.

Magyarországon a csökkenő jövedelmek és a visszaeső GDP ellenére is nagymértékben nőttek 2009-ben a lakossági megtakarítások. Miért kezdtünk el jobban takarékoskodni? Vélhetően sokan érzik úgy, hogy felborult a korábbi pénzügyi biztonságuk, ezért tartanak a jövőtől.

TOVÁBB >
Nem csökkentik eléggé a kamatokat a bankok
2010. április 1.

Harminc bank ellen indított vizsgálatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), mert elképzelhető, hogy nem csökkentették annyira a forinthitelek kamatait, amennyire azt megtehették volna - értesült az RTL Klub.

TOVÁBB >
Bizakodnak a vállalkozók
2010. április 1.

Négyéves csúcsra, mínusz 4 pontra emelkedett a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index a 2009 negyedik negyedévében mért mínusz 14 pontról.

TOVÁBB >
Búcsút vettünk a kék könyvtől
2010. április 1.

Április 1-jétől megváltoztak az alkalmi foglalkoztatás szabályai: megszűnt a papíralapú adminisztráció, és az alkalmi munkavállalói könyv is. Ám a régi „kék könyvet” nem szabad a sutba vágni, visszamenőleg ugyanis ezzel lehet igazolni, mennyit dolgozott valaki.

TOVÁBB >
Elfogadták a "közüzemi kódexet"
2010. április 1.

A kormány elfogadta a közüzemi szolgáltatások fogyasztóinak védelmét erősítő javaslatcsomagot.

TOVÁBB >


Gazdasági hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011