Gazdasági hírek
Szárnyakat ad a fény
2012. április 30.

Franciaország és Belgium után most Marokkóba készül a napelemes repülő.

TOVÁBB >
Lehalt a fél magyar internet
2012. április 30.

Sokak életét és munkáját megkeserítette és keseríti jelenleg is a hazai internetszolgáltatásban lévő üzemzavar.

TOVÁBB >
Magyarország új dackorszaka
2012. április 29.

A Magyarországról az európai emberi jogi bírósághoz érkező kérelmek száma megugrott az utóbbi időben Strasbourgban, írja az ÉS-ben Magyar Gábor és Magyar György Dackorszak című cikkében.

TOVÁBB >
Utólagos áfafizetés: visszaéléseket hozhat
2012. április 28.

A módosítás újabb kiskapukat nyithat, és a kötelező nyilvántartásból is eggyel több lesz.

TOVÁBB >
Így vitázzunk indulatok nélkül
2012. április 28.

Száz százalék érv, nulla százalék indulat. Döntőjéhez érkezik a tavalyi év egyik legsikeresebb ifjúsági versenye, a Szóval?! Országos Vitaverseny.

TOVÁBB >
Ángyán: Orbánnak üzenem
2012. április 27.

Ő az az ember, aki sokat tud, de kevésről beszél. Legalábbis egyelőre. A politikával összejátszó maffiát kiált, oligarcházik, a döntéshozók közelébe férkőzött "tartótisztekről" értekezik. Ángyán József januárban lemondott államtitkári posztjáról, mely a vidékfejlesztési minisztériumhoz kötötte, s azóta is várja, hogy beszélhessen a kormányfővel. Most nagyinterjúnkban üzen Orbánnak. Hosszú cikkre tessék számítani.

TOVÁBB >
Orbán sikere az EU döntése
2012. április 26.

Az üzleti körök lapja, a brit Financial Times, valamint vezető osztrák, német és amerikai lapok, s a svájci Neue Zürcher Zeitung is foglalkozott csütörtökön a magyar IMF-tárgyalások megkezdéséhez adott brüsszeli jóváhagyással.

TOVÁBB >
Ő bukott, te buksz, én nem fogok – Online kereskedési platformok
2012. április 26.

Gyorsan sokat nyerni mindenki szeretne. Azok többsége azonban, akik erre online kereskedési platformokra belépve tettek eddig kísérletet, veszteséget szenvedett el.

TOVÁBB >
20 milliárdnál kevesebbet kérünk az IMF-től
2012. április 26.

Pár héten belül kialakul az EU/IMF-tárgyalások menetrendje, nyárra megállapodás lehet.

TOVÁBB >
Osztalékot fizet a Richter is
2012. április 26.

A Richter Gedeon Nyrt. részvényesei 660 forint osztalékot kapnak az idén - erről döntött a gyógyszergyár éves rendes közgyűlése.

TOVÁBB >
Osztalékot fizet a Mol
2012. április 26.

Megszavazta a 45 milliárd forint osztalék kifizetését a tavalyi eredmény után a Mol Nyrt. éves rendes közgyűlése. Az osztalék több mint 2 százalék, mintegy 460 forint hozam részvényenként, az eredmény fennmaradó része tartalékba kerül.

TOVÁBB >
44 milliárdos Orbán-csomag
2012. április 26.

37 milliárdot a minisztériumoktól vesznek el, a Vidékfejlesztési Minisztériumot érinti a legnagyobb megszorítás.

TOVÁBB >
Európából hamarosan Kína lehet
2012. április 25.

Európa és főleg Magyarország kezdi átvenni Kína sajátosságait, miközben egyre nehezebbnek látszik a kiút a válságból. Megéri feláldozni a demokrácia értékeit a válságkezelésért? Interjú Wolfgang Reinickével, a CEU Közpolitika és Nemzetközi Ügyek Iskolájának dékánjával arról, miért hasonlít egyre jobban Kínára Európa, és miért hasonlít még Európánál is egyre jobban Magyarország Kínára.

TOVÁBB >
Küldik és marasztalják a magyar munkást
2012. április 25.

Sok magyar dönt úgy, hogy külföldön próbál szerencsét. Egy részük hazajönne, mások végleg külhonban képzelik el a jövőjüket. A kormányzat álláspontja sem egyértelmű: a munkaügyi hivatal egy külföldi munkát kínáló roadshow-ban vesz részt, a kormány viszont röghöz kötné a képzett magyarokat.

TOVÁBB >
Ezért olcsóbb a NAV-nál a benzin
2012. április 25.

A héten átlagosan 24, a múlt héten 27 forinttal kevesebbért számolhatják el az autósok a benzint, mint amennyit a kutak kértek érte. Megkérdeztük, miért.

TOVÁBB >
Telefonadó: a cégek nem ússzák meg két forintból
2012. április 25.

Több papírmunka, és két forintnál magasabb adóteher - jósolják az egyik tanácsadócég szakértői.

TOVÁBB >
Láthatatlanok a meleg kollégák
2012. április 25.

Tabunak tartják a szexuális orientáció kérdését a cégek – ez derült ki a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) felméréséből. A Világgazdaság által ismertetett kutatás szerint a sokszínűség, az atipikus foglalkoztatás – azaz például a részmunkaidős, otthoni vagy alkalmi munka – és a magánélet egyensúlyának biztosítása területén a legtöbb vállalat jeleskedik.

TOVÁBB >
A sikeres cégek is könnyen bajba kerülhetnek
2012. április 24.

Bár sokan a túlélésért küzdenek, de a növekedés is veszélyes lehet.

TOVÁBB >
Az EU szeretni fogja Széll Kálmánt
2012. április 24.

Megfelelőnek tartják a Széll Kálmán Terv második változatában szereplő kiigazítás mértékét az MTI által megkérdezett elemzők, akik szerint az intézkedésekben még biztonsági tartalék is van, így a hiánycél jól tartható.

TOVÁBB >
Mellár: nem lesz így növekedés!
2012. április 24.

A volt főstatisztikus szerint nem olyan jók az új Széll Kálmán-ötletek.

TOVÁBB >
Orbán: jöhet az EU/IMF-alku
2012. április 24.

Orbán Viktor szerint hetek kérdése, hogy áttörést érjenek el az unióval folytatott vitában és megnyíljon az út az IMF-tárgyalások előtt. A miniszterelnök viszont a bíróságig is elmegy a bírók nyugdíjazása miatt. A Bizottság szerdán dönt.

TOVÁBB >
A Fidesz levette napirendről a Matolcsy-tervet
2012. április 24.

Az NGM csak végrehajtóként működik közre a szakképzési törvény átalakításában, az valójában a kamara javaslata volt. Pokorni Zoltán dühösen kikelt, a Fidesz-frakció egyeztetést kért a gazdasági tárcától.

TOVÁBB >
Besokallt az X, Y generáció
2012. április 24.

A dolgozók fele érzi úgy, nem becsülik meg. 60 százaléknál is magasabb azok aránya, akik új munkahely után néznének.

TOVÁBB >
Nem kell röntgenszem ahhoz, hogy kiszűrje a csalókat
2012. április 23.

Az üzleti partnerek átvilágításával a késedelmes fizetések 80 százaléka elkerülhető.

TOVÁBB >
Orbán "gránátjai" veszélyeztetik az EU-tárgyalásokat
2012. április 23.

A magyar kormányon múlik, hogy megkezdődhetnek-e az IMF-tárgyalások, az EU ugyanis nem fog álláspontján változtatni. Van, aki optimista, mások értetlenül állnak a magyar kormány lépései előtt, és van, aki attól tart, Orbán Viktor bármikor bedobhat egy újabb „gránátot”.

TOVÁBB >
A lojális munkás nem jár be dolgozni
2012. április 21.

Csaknem száz cég csatlakozott a Dolgozz Otthonról Naphoz. Szerintük elégedettebb és lojálisabb, aki távmunkában dolgozhat. Vannak azonban veszélyei is az otthoni munkának.

TOVÁBB >
Így lehet 20 millió új munkahelyet teremteni
2012. április 21.

Andor László biztos bemutatta az unió munkahely-teremtési stratégiáját. A koncepció szerint a gazdaság környezetbaráttá tétele, illetve az egészségügy lehet a kitörési pont. A magyar fiatalok elvándorlásával viszont nem foglalkozik a bizottság.

TOVÁBB >
Nagyot zuhant a reálkereset
2012. április 19.

A nettó átlagbér 140 800 forint volt az év első két hónapjában, a fizikai munkások fizetése nem érte el a százezret. A reálkereset több mint 3 százalékkal csökkent februárban.

TOVÁBB >
Muszáj spekulálni, vagy mégse?
2012. április 19.

A tőzsde sokszínű, izgalmas világa mindenkinek ajánlható - betekintésre. A túlzott és felelőtlen kockázatvállalás, a napi aktív kereskedelem azonban, különösen, ha a megfelelő ismeretek is hiányoznak, komoly veszélyeket rejt.

TOVÁBB >
Hogyan szavazunk 2014-ben?
2012. április 19.

Mikor szavazhatunk végre az interneten keresztül? Külön nyomtatványt kell majd kitölteni, hogy egyáltalán szavazhassunk? Határon túliként mit kapunk az anyaországtól?

TOVÁBB >
Hogyan ne legyen rabszolga a vállalkozóból?
2012. április 18.

Lusta vagy sem az a cégvezető, aki az üzleti sikerek ellenére sem bővít?

TOVÁBB >
Eltűnhetnek a műszakpótlékok?
2012. április 18.

Akár minimálbér mellett is dolgoztatható a munkavállaló éjszaka vagy vasárnap, külön fizetség nélkül. Az új Munka törvénykönyve erre is lehetőséget ad majd.

TOVÁBB >
Szoknyában jobban megy a tőzsdézés?
2012. április 16.

A börzéken nem titok, hogy a férfiak a divatdiktátorok. Kivétel viszont itt is akad. Az XTB brókercég legutóbbi versenyét egy szlovákiai óvónő nyerte meg, akinek Lewis Hamilton is gratulált.

TOVÁBB >
Gigatüntetéssel ünneplik a munkát
2012. április 16.

Biztos munkahelyeket, tisztes megélhetést, elérhető és működő közszolgáltatásokat követel május 1-jén a közös tüntetést szervező négy szakszervezeti szövetség.

TOVÁBB >
Magyarország mindenben nagy parlag
2012. április 14.

Széchenyi szívéhez és értelméhez közeli és időszerű témáról, Magyarország gazdasági felemelkedéséről fejti ki az ÉS-ben nézetét Kornai János, a neves közgazdász.

TOVÁBB >
Mégis beszántják a Corvinust?
2012. április 14.

Egyetemek, főiskolák összevonása, és bezárása várható a közeljövőben, felmerült a ”budapesti kifli”-terv, a Corvinusnak, úgy tűnik nincs sok esélye a megmaradásra – tudta meg az FN24. Elképzelhető, hogy a fővárosban és vidéken is csak négy intézmény maradna.

TOVÁBB >
Üzleti öngyilkosság lehet a költözés
2012. április 13.

Meglepő, de a növekedés is a cég vesztét okozhatja. Falbontás vagy csomagolás helyett létezik más megoldás is.

TOVÁBB >
Néhány ezer cégnél lehet képzés?
2012. április 13.

A szakképzési hozzájárulás már a múlté, van azonban más forrás a munkavállalók képzésére. Sok milliárd forintot osztanak szét, csak az a kérdés, hogy hány cégnek jut belőle.

TOVÁBB >
Mi a tőzsdei sikerek kulcsa?
2012. április 12.

„Ki tudom számítani a mennyei testek mozgását, de képtelen vagyok kiszámítani az emberi őrültséget” – mondta Sir Isaac Newton, miután 20 ezer fontot veszített a tőzsdén.

TOVÁBB >
Áfamentes autóbérléssel spórolnak a cégek
2012. április 11.

A növekvő cégautó adót ellensúlyozza a regisztrációs adó csökkenése és az is, hogy bérlés esetén megszűnt az áfalevonási tilalom.

TOVÁBB >
10 nappal is csökkenhet a szabadságunk
2012. április 11.

Az alapszabadság egy része pótszabadsággá válik, a mértéke emiatt a kollektív szerződésben csökkenthető lesz július elsejétől, az új Munka törvénykönyvének (Mt.) hatályba lépése után.

TOVÁBB >
Még mindig érdemes aranyba menekülni?
2012. április 10.

Aki biztosra hajt, az sokszor a csillogásban látja a megoldást.

TOVÁBB >
Már csak két éve van a Windows XP-nek
2012. április 10.

A digitális matuzsálemnek számító operációs rendszer két év múlva ilyenkor már nem élvezi a Microsoft támogatását.

TOVÁBB >
Nincs pénz a kórházak felújítására
2012. április 10.

Csak idén 24 milliárd forint kellene az államosított kórházaknak a legsürgetőbb felújításokhoz, amit saját vagy uniós forrásból kell megoldaniuk, mert tulajdonosuk, az állam nem ad rá pénzt - írja a Világgazdaság.

TOVÁBB >
Orbán: Schmitt nagy hős
2012. április 07.

Az alkotmányról, a cigányellenességről és Schmitt Pál lemondásáról is beszélt a világ egyik legjelentősebb napilapjának Orbán Viktor.

TOVÁBB >
A cég keres állást az elbocsátottaknak
2012. április 06.

Kétnapos állásbörze kezdődött a Nokia komáromi gyárában, 50 vállalat 2000-nél több álláshelyet kínál az üzemből elbocsátott dolgozóknak. A munkaügyi központ is megkereste már a megye cégeit, a szakszervezet pedig pályaorientációs pontokat nyitott.

TOVÁBB >
Másfél millió szegény Magyarországon
2012. április 06.

Magyarországon jelenleg jövedelmi helyzete miatt 1,5 millió ember szegény, és harmaduk tartósan az – írja A fent és lent levők új kiegyezéséről című cikkében az ÉS-ben Schmidt-Hegedűs Dóra és Szigetvári Viktor.

TOVÁBB >
Tegyék meg tétjeiket! Befektetni közösen
2012. április 05.

A kockázatok mérséklésére az egyik legáltalánosabb ajánlás az, hogy több termékben helyezze el valaki a befektetésre szánt pénzét (diverzifikálja portfolióját). Kisebb összegekkel azonban ezt nem a legegyszerűbb megvalósítani.

TOVÁBB >
Rossz bőrben a költségvetés
2012. április 05.

230,9 milliárd forint volt március hónapban az államháztartási hiány, ezzel elértük az éves előirányzat 90 százalékát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

TOVÁBB >
Adatnyilvántartó? Vigyázat, átverés!
2012. április 05.

Ha az ember kényszervállalkozó, esetleg egy kicsi családi céget vezet, könnyen elvész a szabályok tengerében. Sokan a könyvelőjüket hívják minden apróbb ügyben is.

TOVÁBB >
Nem kell ahhoz légkalapács, hogy áttörje a reklámzajt
2012. április 04.

Szemétbe dobott szórólapok és olvasás nélkül törölt e-mailek. Sokaknak beletörik a bicskájuk az ügyfélvadászatba, pedig némi csavarral könnyedén lehetnek új vásárlói. Ehhez adunk tippeket!

TOVÁBB >
Hogyan növelhető a foglalkoztatás?
2012. április 04.

5 pontból álló tervet készítettek a kormányoknak és a munkaadóknak, hogy hogyan kezdjenek hozzá a foglalkoztatás növeléséhez.

TOVÁBB >
Razziákra számíthatnak a vagyonvédelmi cégek
2012. április 03.

A feketemunka visszaszorítása a munkaügyi ellenőrzések kiemelt célja az idén. A vagyonvédelem és a feldolgozóipar kerül a fókuszba.

TOVÁBB >
Női sors a láthatatlan munka
2012. április 03.

Itt vannak, csendben végzik a dolgukat. Sokaknak csak akkor tűnik fel, hogy a munkájuk fontos, sőt nélkülözhetetlen, ha épp nem tudják elvégezni. Ők a „láthatatlan munkások”.

TOVÁBB >
Enyhén nőtt a külkereskedelmi forgalom
2012. április 03.

Januárban a kivitel volumene 5,8, a behozatalé 2,9 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál, a külkereskedelmi mérleg aktívuma 419 millió eurót (129 milliárd forintot) tett ki.

TOVÁBB >
Felvagdossák a magyar autópályákat
2012. április 03.

Rég nem látott biztonsági fejlesztések következnek a gyorsforgalmi úthálózaton. A beruházás költségeit javarészt az unió állja.

TOVÁBB >
Hol kössem le a pénzem?
2012. április 02.

Bár a jócskán 10 százalék fölötti akciós kamatok eltűntek a kínálatból, szó sincs arról, hogy csökkennének a betéti kamatok. Sőt.

TOVÁBB >


Gazdasági hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011