Gazdasági hírek
Jól kiszúrt az állam a befektetőivel
2014. augusztus 29.

Hatalmasat zuhant az utóbbi másfél-két hónapban az új lakossági államkötvények hozama.

TOVÁBB >
Alig csökkent a feketemunka Magyarországon
2014. augusztus 28.

A feketegazdaság aránya a hazai össztermék (GDP) mintegy 22 százalékára rúgott Magyarországon 2013-ban. Ez 1 százalékos csökkenést jelent a Randstad nemzetközi felmérése szerint.

TOVÁBB >
Nyugdíj – ha jót akar, ezt ne bliccelje el!
2014. augusztus 28.

Hogy miért fontos az adategyeztetés? Mert ettől függhet majd az időskori ellátásunk! Főleg akkor legyünk résen, ha benne van a pakliban, hogy a munkáltató esetleg nem jelentett be minket.

TOVÁBB >
Kivitték a profitot a kormány barátai
2014. augusztus 28.

Nyereségük több mint 80 százalékát fizették ki osztalékként a stratégiai megállapodást kötött cégek az elmúlt négy évben. A kormányon belül vita van arról, mi legyen ezekkel a megállapodásokkal.

TOVÁBB >
A cégek negyede nyitott az irodán kívüli napokra
2014. augusztus 28.

Leginkább szemléletváltás kérdése, hogy a munkavállalók hetente egy napon otthon dolgozhassanak – derül ki a Profession.hu felméréséből.

TOVÁBB >
Feketemunka – kitálalt a takarítónő, a cége meg cáfol
2014. augusztus 27.

Az FKF területén dolgozó olvasónk keresett meg minket azzal, hogy zsebbe érkezik a fizetése egy része. Az őt foglalkoztató takarítócég vezetője azt mondta, hamisak ezek a vádak. A hatóság szerint pedig nem is panaszkodott erre az alkalmazott.

TOVÁBB >
Elképesztő pénzt hoz a terror az Iszlám Államnak
2014. augusztus 26.

Olajmilliárdosok pénzelték a terrorszervezet elődjét, most az elfoglalt területek forrásaiból finanszírozzák működésüket – írja a brit Telegraph.

TOVÁBB >
Egyre jobban félünk a munkanélküliségtől
2014. augusztus 25.

A GKI felmérése szerint az üzleti várakozások javultak, a fogyasztók viszont borúlátóbbak lettek.

TOVÁBB >
Van lejjebb az ukrán gazdaságnak
2014. augusztus 23.

Leminősítette Ukrajna hazai valutában fennálló államadósságának eddig is mélyen spekulatív osztályzatát pénteken a Fitch Ratings.

TOVÁBB >
Az igazi gazdagsághoz háború is kellett
2014. augusztus 23.

A Rothschildok nagyjából egyetlen éjszaka alatt lettek igazán gazdagok. Hogy a vagyont családon belül tartsák, a lányok nem választhattak idegent férjül.

TOVÁBB >
Uniós pénzre gyúrnak a vállalkozások
2014. augusztus 22.

Habár a 2007-2013-as ciklus cégek számára elérhető uniós forrásait már mind lekötötték, az új kiírások pedig még nem jelentek meg, a hazai kkv-k mégis bizakodóak az EU-pályázatokkal kapcsolatban. Jelenleg a vállalkozások fele tartja reálisnak uniós forrás elnyerését – derül ki a K&H kkv-bizalmiindex legutóbbi adataiból.

TOVÁBB >
Trükkösen csalnak el milliárdokat a pénzváltók
2014. augusztus 22.

Még a legális pénzváltók is ki tudják játszani a törvényt. Így lehet, hogy a kis árrés nem feltétlenül jelenti azt, hogy átverik az ügyfelet.

TOVÁBB >
Járatritkítások: összevonhatják a Volánt és a MÁV-ot
2014. augusztus 22.

Leporolnak egy négy évvel ezelőtti tervet, és ismét megkísérlik összeházasítani a MÁV-ot a Volánnal. Úgy, hogy utóbbi kapjon elsőbbséget. S megint előkerült, hogy megszüntetnék a párhuzamosságokat.

TOVÁBB >
Újabb felesleges adminisztráció jön
2014. augusztus 22.

Ősszel mindenkinek kötelessége lesz a számlázó programját bejelenteni a NAV-nál, aki ilyet használ, és a jövőben is használni szeretné. Hogy ennek mi értelme, az jó kérdés.

TOVÁBB >
Már több mint nettó 160 ezret keresünk átlagban
2014. augusztus 22.

A bruttó és a nettó átlagkeresetek is 3-3 százalékkal nőttek az idei első fél évben tavalyhoz képest. Az alacsony inflációnak köszönhetően pont ennyivel nőtt a reálbér is.

TOVÁBB >
Kozmetikázni kell az államadósságot
2014. augusztus 22.

Június végén rég nem látott csúcson volt a GDP-arányos államadósság. Ahhoz, hogy az arányt év végére újra a Brüsszel által elvárt 80 százalék alá csökkentsük, új trükkre lesz szükség.

TOVÁBB >
„A kormány mindent megtett, hogy a bankok alulmaradjanak a devizaperekben”
2014. augusztus 22.

Egy takarékszövetkezet már elbukott az állammal szemben. Az igazságügyi államtitkárt nem lepte meg az első siker.

TOVÁBB >
Egyre többet kaszálhatnak a nagyvállalatok
2014. augusztus 21.

Jelentősen javultak a nagycégek pénzügyi várakozásai: inflációt meghaladó árbevétel- és nyereségnövekedésre számítanak – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési indexéből.

TOVÁBB >
Szerbia kaszálhat az orosz embargón
2014. augusztus 21.

Míg az unió figyelmeztette a tagjelölt országot Oroszország nagy lehetőséggel csábítja a hagyományosan jó orosz kapcsolatokkal rendelkező balkáni államot.

TOVÁBB >
Új részletek a reklámadóról
2014. augusztus 19.

Tájékoztató füzetet adott ki az adóhatóság, amiből eddig nem tudott dolgokra is fény derül – írja a Kreatív.

TOVÁBB >
Belejött a vagyonosodási vizsgálatokba a NAV
2014. augusztus 18.

Jóval kevesebb ilyen típusú ellenőrzést hajtott végre az adóhatóság, de az egy megállapításra jutó nettó adókülönbözet 5,5 millióról 20 millióra nőtt - írta a Világgazdaság.

TOVÁBB >
Oroszország nem bírja sokáig az importtilalmat
2014. augusztus 17.

A német mezőgazdasági miniszter szerint az oroszok nem valószínű, hogy sokáig fenntartanák az uniós agrártermékekre bevezetett importtilalmat. Kínának most engedélyezték a sertéshús szállítását.

TOVÁBB >
Tízmilliárdos irodaházat vettek Matolcsyék
2014. augusztus 16.

Offshore cégtől vette meg a Magyar Nemzeti Bank az ország egyik legdrágább ingatlanát – írja az Index.

TOVÁBB >
Nagy buktát produkáltak Csányiék
2014. augusztus 15.

Az OTP Bank a második negyedévben 153,1 milliárd forint veszteséget produkált az egy évvel korábbi 40,6 milliárdos profithoz képest. A bank szerint a két időszak nehezen összevethető, és a tisztességtelennek tartott árfolyamrések miatti perekre is tartalékoltak.

TOVÁBB >
Kiváltságokat kaphatnak az elektromos autók
2014. augusztus 14.

Németország elkötelezte magát az e-autók mellett: 2020-ra egymillió elektromos meghajtású járművet szeretnének látni az utakon. Az újabb javaslatok szerint az e-autókat ingyenes parkolás, buszsávhasználati jog és sok egyéb kiváltság illetheti meg hamarosan. Magyarországon ingyenes tankolás segíti az árammal működő autók terjedését.

TOVÁBB >
Recesszióba fordulhat Európa
2014. augusztus 13.

Úgy tűnik, elveszett az európai növekedés reménye. Az eurózóna négy jelentős gazdaságából háromban is gond lehet.

TOVÁBB >
Lomhábban nőtt az építőipar
2014. augusztus 13.

Megtorpanni látszik a másfél éve kezdődött erőteljes élénkülés.

TOVÁBB >
Bekeményített a NAV, óvatosabbak a nagyvállalatok
2014. augusztus 13.

Egyre több a NAV-hoz előzetesen benyújtott kérelem a kapcsolt vállalkozások közötti tranzakciók árazásával kapcsolatban.

TOVÁBB >
A NAV megkavarta a kkv-kat
2014. augusztus 12.

Az elnagyolt és kidolgozatlan szabályrendszer miatt már évek óta problémát jelent annak értelmezése, hogy egy adott cég kis- és középvállalkozásnak minősül-e. Pedig a kkv-kat megillető kedvezmények miatt a minősítésnek igen komoly következményei lehetnek.

TOVÁBB >
Napenergiától a hőszivattyúig: ilyen a takarékos vízmelegítés
2014. augusztus 12.

Jelentős energiapazarlásnak és többletköltségnek számít, hogy a legtöbb háztartásban még mindig bojlerrel melegítik fel a vizet, pedig léteznek ennél jóval környezetbarátabb megoldások is. Cikksorozatunk folytatásában a napkollektorok, a hőszivattyúk, az átfolyós és tárolós vízmelegítők, valamint a gázhőközpontok előnyeit, működési elvét foglaljuk össze.

TOVÁBB >
Szinte nincs infláció, de drágult a tej, a sajt, a hús is
2014. augusztus 12.

Összességében csak egy hajszállal emelkedett nulla fölé a fogyasztói árindex az egy évvel korábbihoz képest. De azért van, ami jócskán többe kerül.

TOVÁBB >
Mégis jobban fájhat az orosz embargó Magyarországnak
2014. augusztus 12.

Áttételesen az unió belső piacán üthet vissza az orosz intézkedés, így az a szakértők által vártnál is nagyobb gondot jelenthet – mondta Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek (Magosz) elnöke.

TOVÁBB >
A befektetők gyomra felfordul a magyar politikától
2014. augusztus 12.

A Financial Times Alphaville blogja arról ír, hogy Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnerének értékeit tagadja meg.

TOVÁBB >
Magyar bankokat minősítettek le
2014. augusztus 12.

Több pénzintézet egyes osztályzatait rontotta kedden a Moody's Investors Service, elsősorban arra a véleményére hivatkozva, hogy a devizaalapú hitelek ügyében hozott és tervezett intézkedések növelik a veszteségek kockázatát.

TOVÁBB >
Trükkösen húzzák csőbe a magyar vállalkozókat
2014. augusztus 11.

Adatkérőlapnak tűnik az a nyomtatvány, amit egy-egy népszerű szakvásár látogatóinak, partnereinek küldenek ki. Aki aláírva visszajuttatja, az utána kapja a számlákat, meg a zaklatást.

TOVÁBB >
Elhagyja Magyarországot az osztrák multi
2014. augusztus 11.

A lépést azzal indokolja a létesítmény- és hulladékgazdálkodással foglalkozó Reiwag AG, hogy ekkora méretű szürke- és feketegazdasággal nem tudnak versenyezni.

TOVÁBB >
Trükkös bérfizetés – Adócsaló cégeket leplezett le a NAV
2014. augusztus 10.

A vizsgált vállalkozások több mint 124 millió forintot próbáltak eltitkolni, a „trükk" az adómentes utalványok készpénzre váltása és cseréje volt.

TOVÁBB >
Így vágnak át nap mint nap a boltban
2014. augusztus 09.

Sőt, nemcsak átvágnak, hanem az egészségünket is veszélyeztetik a gyártók. Még a cipővásárláskor sem lehetünk teljes biztonságban!

TOVÁBB >
Benzinár: a határ a csillagos ég
2014. augusztus 09.

Egekbe szökhet az ár, miután az amerikai elnök engedélyezte az iraki légi csapásokat – írja a Privátbankár.

TOVÁBB >
Megvan az unortodox nyár magyarázata
2014. augusztus 08.

Az elmúlt több mint 110 évben mostanáig mindössze kétszer volt ilyen csapadékos, de ugyanakkor meleg a július - közölte a Kovács Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) éghajlati szakértője csütörtökön az MTI-vel.

TOVÁBB >
Rezsicsökkentéstől államcsődig: így tesz tönkre egy gazdaságot a befelé forduló gazdaságpolitika
2014. augusztus 08.

Nyolcadszor ment csődbe az argentin kormány. De ez a csőd most nem olyan, mint az előző hét volt.

TOVÁBB >
Számlafrász: az adóhatóság is ludas benne
2014. augusztus 08.

Egyszerűbb lehetne a hazai vállalkozók élete, ha a NAV végre egyértelműen kimondaná: szabad, ami nem tilos. Pdf-ben számlázni. Még akkor is, ha ez üzleti érdekeket sért.

TOVÁBB >
Az EU kártalanítja a termelőket az orosz embargó miatt
2014. augusztus 08.

Az Európai Bizottságnak 400 millió eurós (125 milliárd forint) alap áll rendelkezésére erre a célra.

TOVÁBB >
Így nyomja a gázpedált a magyar sofőr
2014. augusztus 07.

A fuvarozó cégek gyakran szembesülnek azzal, hogy a vártnál hamarabb válik szükségessé járműveik javítása, ami nemcsak jelentős többletkiadásokkal jár, de akár a megbízások időre történő teljesítését is megnehezítheti. A tehergépkocsik tervezettnél gyorsabb amortizációjának egyik oka lehet a nem megfelelő vezetési stílus – derül ki a WebEye Magyarország felméréséből.

TOVÁBB >
330 forintos euró is jöhet
2014. augusztus 07.

A tartósan alacsony kamat mellett ez sem kizárt a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke, Heim Péter szerint, aki a Figyelőnek nyilatkozott. Az MNB nyugodt.

TOVÁBB >
Jó hírünk van: hasít a magyar ipar
2014. augusztus 06.

A KSH legfrissebb adatai szerint júniusban 11,3 százalékkal nőtt az ipari termelés, ami idén eddig a legmagasabb érték. És 2010 novembere óta nem volt hasonlóra példa.

TOVÁBB >
London jobban járna, ha kiszállnának az EU-ból
2014. augusztus 03.

A polgármester által rendelt tanulmány szerint egy megreformált EU lenne a legjobb, a kilépés még mindig előnyösebb lenne, mintha minden maradna a régiben.

TOVÁBB >
Így is csökkentheti a kiadásait - Jó példák a zöld építkezésre
2014. augusztus 02.

Folytatjuk sorozatunkat a rezsicsökkentő mintaházakról: az óbudai Faluház és az angyalföldi passzívházak után újabb példaértékű projekteket mutatunk be, amelyekkel akár az energiaköltségek 90 százaléka is megtakarítható.

TOVÁBB >
Az unió legrosszabbjai közt vagyunk
2014. augusztus 02.

Versenyképesség szempontjából a 28 uniós ország közül Magyarország a 25 helyen áll.

TOVÁBB >
Katonája instagramozásán bukhat Putyin
2014. augusztus 01.

A bekapcsolva hagyott GPS-koordináták szerint ukrán oldalon harcolt az orosz Alekszandr Szotkin, de a VK nevű orosz közösségi oldalon is posztoltak olyan üzeneteket, amely szerint Ukrajnát lőtték az orosz hadsereg tagjai.

TOVÁBB >
Ez durva – 200 százalékos adóbírság!
2014. augusztus 01.

Egyre többször alkalmazza az adóhatóság ezt a duplázó büntetést. Akire kiszabják, annál összességében több lehet a bírság, mint az adóeltitkolással szerzett bevétel.

TOVÁBB >


Gazdasági hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011