Közlemények
Policy Declaration
EU Industrial Policy enabling smooth transition to Low-Carbon Economy
2019. november 22.

The European Union must develop a comprehensive policy framework to deliver on its long-term climate, social and economic objectives, while preserving the competitiveness of its industry through securing a level playing field for its industries facing international competition from third-country players that do not follow similarly ambitious climate goals. A new industrial policy must be based on a solid industrial governance structure that allows to monitor the strategy’s implementation on a strategic level comprising a set of target-driven, appropriate and future-proof indicators. In addition, industrial policy mainstreaming has to be implemented throughout European policymaking processes to limit potential negative impact by new legislation on competitiveness and to reduce possible new bureaucratic costs.

TOVÁBB >
Az európai munkaadók javaslatai a következő ötéves parlamenti ciklusra
2019. november

A BusinessEurope november közepén mutatta be az újonnan felálló Európai Parlament képviselőinek a következő öt évre szóló javaslatait. Az európai munkaadói szervezet 2019-2024-es ciklusra vonatkozó prioritásairól az euyourbusiness.eu honlapon olvashat részletesen.

TOVÁBB >
Elhunyt Dr. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke
2019.10.03.

Hosszú, súlyos betegség után elhunyt Dr. Vadász Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) társelnöke. Személye egyike volt azoknak a hazai vállalkozóknak, akik tevékeny részt vállaltak a magyar gazdaság és közélet modernizálásában. Életével és munkásságával példát mutatott szerény, de határozott és céltudatos aktivitásával valamennyi általa vállalt feladata ellátása során. Az elmúlt több mint három évtizedben a modern piacgazdaság alakítása és működtetése során is mindenkor nagyléptékű szerepet kapott és vállalt a hazai gazdasági és közéletben.

TOVÁBB >
Javaslatok a munkaerő-állomány hatékonyságának javítására
2019.09.25.

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a munkaerőhiány kezelésére strukturális átalakításokkal. Négy szinten van szükség átalakításra: a nemzetgazdaságin, az ágazatin, a regionálison és a vállalatin. az intézmények technikai színvonalának jelentős növelésére, a munkaszervezés javítására lenne szükség a közalkalmazottakat foglalkoztató nagy ellátórendszerek hatékonyságának javítása érdekében. Ezzel nemcsak az ellátás színvonala javulna, hanem várhatóan jelentős munkaerő is felszabadulna. Ennek oka, hogy a nemzetközi összehasonlítások továbbra is azt mutatják, hogy Magyarországon a költségvetési szféra súlya a foglalkoztatásban túl magas a versenyszféra kárára, noha a kormány korábban már több lépésben karcsúsított a létszámon.

TOVÁBB >
Közlemény a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban
2019.06.25.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), mint a munkaadói oldal képviselője részt vett a június 25-i Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülésén. A sajtóban megjelent hírrel ellentétben semmilyen elkötelezettségünkről, sem támogatásunkról nem biztosítottuk a vasárnapi nyitva tartás bármilyen módosítására vonatkozó javaslatot, így arról értelemszerűen egységes állásfoglalás sem született az ülésen.

TOVÁBB >
Javaslatok „A tudás alapú, innovatív Gazdaság” szakképzésének stratégiájához - prezentáció.
2019. május 30

A komplex megoldási javaslat alapja a pozitív motiváció, a tanulók, a családok, a munkaadók, és az oktatási intézményekben dolgozók számára.

TOVÁBB >


Közlemények archívum
2022
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató