Gazdasági hírek

Nagy változásra készül a Philips lámpagyára
2018. március 20.
A Philips Lighting nevet változtatna Signify-ra. A döntés az okosvilágítás terjedésével is összefügg.
Person Controlling Light With App On Phone

A Signify cégnév választása abból ered, hogy a fény napjainkban intelligens kommunikációs eszközzé vált, ami összeköt és tartalmat hordoz. A társaság, a Royal Philips vállalattal kötött licenszmegállapodása alapján továbbra is használni fogja a Philips márkanevet.

Eric Rondolat vezérigazgatója kiemelte, hogy az új nevük egyértelműen tükrözi stratégiai célkitűzéseiket, és kiváló lehetőség arra, hogy egy megújult vállalati arculatot mutassanak be.

A Philips Lighting gyökerei 125 évre nyúlnak vissza, amikor Frederik és Gerard Philips 1891-ben, a holland Eindhoven városában megalapította a céget. Történelme során a vállalat számos világítástechnikai fejlesztéssel az iparág élén járt. Napjainkban a társaság a világ egyik vezetője a hagyományos, LED és alkalmazás-vezérelt világítástechnikai megoldásoknak, és a világ egyik legnagyobb internetalapú világítási hálózatával rendelkezik.

Az új név megfelel a Royal Philips céggel megkötött licencszerződés követelményeinek, amely a társaság nevének 18 hónapon belüli módosítását írja elő abban az esetben, ha a Royal Philips többé már nem többségi tulajdonos. A névváltoztatási szándékot az alapszabály módosítása érdekében a Philips Lighting N.V. a 2018. május 15-i éves közgyűlésén terjeszti elő. A részvénytársaság tőzsdén jegyzett neve nem változik, továbbra is LIGHT marad.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Adatkezelési tájékoztató