Vargáék megtorpedóznák a kiküldetési irányelvet
2018. március 22.
Szerintük nincs szükség a tervezett európai munkaügyi hatóságra sem.
Varga-Mihaly(70b762bf-4199-4f23-954e-44408de472dc)(960x640).jpg (Array)

A V4-országok kormányai nem értenek egyet az Európai Bizottság azon javaslatával, amely a kiküldetésről szóló irányelv módosítását célozza, nevezetesen azzal, hogy azt terjesszék ki a nemzetközi közúti közlekedésre, a szállítmányozási ágazatra, mondta Varga Mihály nemzetgazdaság miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, a V4-államok munkaügyi miniszteri találkozóját követően.

Korábban már volt szó arról, hogy a szállítmányozást kiveszik az irányelv alól:

A tanácskozáson Varga Mihály mellett Branislav Ondruą, Szlovákia Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztériuma államtitkára, Marie Bílková, a Cseh Köztársaság munka- és szociális ügyek miniszterének államtitkára és Marcin Zieleniecki, Lengyelország munka-, családügyi és szociálpolitikai miniszterének államtitkára vett részt.

Varga Mihály elmondta: a V4-államok komoly kételyeket fogalmaztak meg azt illetően is, hogy szükség van-e a tervezett európai munkaügyi hatóság létrehozására. A V4-ek szerint a tervezett új intézmény a bürokráciát szélesítené ki, újabb akadályokat állíthatna fel az uniós tagállamok munkavállalói számára, jelezte a nemzetgazdasági miniszter.

Adatkezelési tájékoztató