Gazdasági hírek

Újabb magyarországi beruházás mellett döntött a Hankook
2018. március 25.
A vállalat új egységgel bővíti rácalmási üzemét, a beruházás 150 új munkahelyet teremthet.
Rácalmás, 2016. április 28.
Lantos Péter, a gumiabroncsgyártó Hankook Tire Magyarország Kft. minoségellenorzési vezetoje (k) oktatja az amerikai Tennessee államban épülo hasonló gyár amerikai dolgozóit a cég rácalmási gyárában szervezett képzésen 2016. április 28-án. Az oktatási program kezdete, 2015 második fél évétol eddig 24-en végeztek. Az idén 10 alkalmazottal indult a képzés, 2016 végéig pedig mintegy 200 amerikai munkavállaló vesz részt a tanulmányi úton.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A munkálatok az év első felében kezdődnek, míg a gyártás várhatóan két évvel később indul el. A nagyságrendileg 290 millió eurós bővítés a 2007-ben megnyílt európai gyár történetében már a negyedik. A magyar üzem a Hankook európai stratégiájának kulcsfontosságú része, mivel ez az egyetlen termelőegység a régióban.

A bővítés negyedik szakasza várhatóan mintegy 150 új munkahelyet jelent, az új egység évente több mint 550 ezer tehergépkocsi- és buszabroncsot termel majd.

A nagyszabású beruházások miatt a rácalmási gyár jelenleg a legnagyobb munkaadók és a legjelentősebb gazdasági szereplők közé tartozik Magyarországon.

A 2006. júliusi alapkőletétel óta eltelt időszakban a gyár folyamatosan bővült és korszerűsödött. A legfrissebb fejlesztéseknek köszönhetően a gyártási kapacitás eléri a napi több mint 55 ezer gumiabroncsot. Ez évente legfeljebb 19 millió abroncsot jelent, és mintegy 900 méret- és modellváltozatot a személygépkocsik, SUV-k, kisteherautók és könnyű tehergépkocsik számára.

A kezdeti időszak óta a kapacitás 3,5-szeresére nőtt, miközben a gyár kiváló gyártási minőséget biztosít olyan autómárkák számára, mint például az Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda vagy a VW. Az elmúlt 10 év során a vállalat az európai közép- és nagyméretű tehergépkocsi- és buszabroncs szegmensben is megerősítette pozícióját.

Kiemelt fotó: MTI / Illyés Tibor

Adatkezelési tájékoztató