MGYOSZ hírek
2018.02.28.
ChinaCham Hungary Üzleti Klub Február 28-án!
Hogyan tudják vállalkozásaikat még sikeresebbé tenni? A ChinaCham Hungary Üzleti Klub 2018. február 28-án 16.30 órakor kezdődő Üzleti Klub rendezvényén segít a megoldásban! Fedezze fel a forrásbevonás legjobb feltételeit Kínából érkező partnerei számára is! A Magyar Fejlesztési Bank vezető munkatársai a piaci igényekre odafigyelő, széles termékpalettájukat bemutató előadásukban mutatják meg a lehetőségeket az üzleti továbbfejlődésre.
2018.01.23.
A BIAC elnökével tárgyalt az MGYOSZ
2018. január 23-án Phil O’Reilley, a BIAC (Business and Industry Advisory Committee to OECD) az OECD országok Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottságának elnöke látogatást tett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségénél. A találkozón Dr. Vértes András az MGYOSZ alelnöke tájékoztatta a BIAC elnökét a magyar gazdasági helyzetről, valamint ismertette a szövetség jelenlegi célkitűzéseit. A szervezetek elnökei biztosították egymást a már kialakult sikeres együttműködés további fejlesztéséről, és magyar szakértők delegálásának folytatásáról.
2017.10.18.
Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról jelenleg – Az MGYOSZ Szekszárdon tárgyalt a szakképzés megújításáról - A szakképzés eleve népszerűtlen a tehetségesebb diákok körében – a vállalatok segíthetnek a naprakész tananyag kidolgozásában
Az egyre növekvő hazai munkaerőhiány már nemzetgazdasági problémákat okoz. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a hazai szakképzési rendszer megújításában látja az egyik legkomolyabb lehetőséget a kihívás hosszútávú kezelésére. A szervezet egy országos, minden megyére kiterjedő eseménysorozatot rendez idén ősszel, hogy meghallgassa és összegezze a jelenlegi szakképzési rendszer problémáit és az érintettek (munkaadók, munkavállalók, önkormányzati képviselők, a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetői) bevonásával közös megoldásokat találjon. A mostani alkalommal Szekszárd városában került sor a többoldalú egyeztetésre.
MGYOSZ hírek Archívum

« Vissza az előző lapra

Vissza a lap elejére »