MGYOSZ hírek
2018.09.19.
Ismertették az MGYOSZ szakképzési rendszer fejlesztéséhez készített javaslatait
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége vezetői sajtótájékoztató keretében ismertették szakképzés-modernizáló elképzeléseiket, 2018. szeptember 19-én a szervezet székházában. A „Javaslatok a Tudás Alapú Innovatív Gazdaság Szakképzésének Stratégiájához” című eseményen a sajtó munkatársai részletes tájékoztatást kaptak arról a rövid- és hosszú távú tervről is, amelyet a hazai szakképzési rendszer fejlesztése érdekében az MGYOSZ a közelmúltban megalkotott.
2018.06.20.
Az IMF delegációjával tárgyalt az MGYOSZ
2018. június 20-án az IMF küldöttei a szokásos IV. cikkely szerinti gazdaságpolitikai konzultáció keretében a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségénél is látogatást tettek. A találkozón Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke és a szövetség vezetői tájékoztatták az IMF tagjait a magyar gazdasági helyzetről, valamint ismertették a szövetség jelenlegi célkitűzéseit.
2018.01.23.
A BIAC elnökével tárgyalt az MGYOSZ
2018. január 23-án Phil O’Reilley, a BIAC (Business and Industry Advisory Committee to OECD) az OECD országok Üzleti és Ipari Tanácsadó Bizottságának elnöke látogatást tett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségénél. A találkozón Dr. Vértes András az MGYOSZ alelnöke tájékoztatta a BIAC elnökét a magyar gazdasági helyzetről, valamint ismertette a szövetség jelenlegi célkitűzéseit. A szervezetek elnökei biztosították egymást a már kialakult sikeres együttműködés további fejlesztéséről, és magyar szakértők delegálásának folytatásáról.
2017.10.18.
Akár 150-200 ezer munkavállaló is hiányozhat a hazai piacról jelenleg – Az MGYOSZ Szekszárdon tárgyalt a szakképzés megújításáról - A szakképzés eleve népszerűtlen a tehetségesebb diákok körében – a vállalatok segíthetnek a naprakész tananyag kidolgozásában
Az egyre növekvő hazai munkaerőhiány már nemzetgazdasági problémákat okoz. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a hazai szakképzési rendszer megújításában látja az egyik legkomolyabb lehetőséget a kihívás hosszútávú kezelésére. A szervezet egy országos, minden megyére kiterjedő eseménysorozatot rendez idén ősszel, hogy meghallgassa és összegezze a jelenlegi szakképzési rendszer problémáit és az érintettek (munkaadók, munkavállalók, önkormányzati képviselők, a szakképzéssel foglalkozó intézmények vezetői) bevonásával közös megoldásokat találjon. A mostani alkalommal Szekszárd városában került sor a többoldalú egyeztetésre.
MGYOSZ hírek Archívum

« Vissza az előző lapra

Vissza a lap elejére »