MGYOSZ hírek
2022.09.25
Európai szabályozás készül a távmunkáról
Az európai szociális partnerek felülvizsgálják 2002-ben született keretmegállapodásukat, amely a távmunka szabályainak alapjait fekteti le. Az új szabályozás kiegészül a lekapcsolódás jogának szabályozásával, és abban különleges, hogy hosszú évek után olyan megállapodás várható, amely kötelező érvénnyel bír majd minden tagállam számára.
2022. szeptember 14.
IOE - International Organisation of Employers (Munkaadók Nemzetközi Szövetsége) Európai és Közép-Ázsiai találkozója Budapesten
Két napon keresztül Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének (IOE - International Organisation of Employers) Európai és Közép-Ázsiai csoportja és megemlékezett a száz évvel ezelőtti megalakulásáról.
2022. június 21.
Az MGYOSZ vezetőivel tárgyalt Lázár János
„Az építőiparban és az építésügyben nem lehet változás, ha azt a szakmai szervezetek nem támogatják. A korábbi találkozókat követően már kapjuk a szakértői javaslatokat. Ma a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségétől kértem segítséget és szövetséget az országépítéshez” – írta Facebook oldalán Lázár János, építési és beruházási miniszter. Az MGYOSZ részéről dr. Futó Péter elnök, Lakatos Péter társelnök, Koji László alelnök, az ÉVOSZ elnöke és Wimmer István főtitkár vett részt a megbeszélésen.
2022. június 27.
Elveszik-e a robotok a munkánkat? – Az MGYOSZ megvizsgálta az automatizáció munkaerőre gyakorolt hatását két ipari szektorban Magyarországon
Lezárult az MGYOSZ, a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a KOPINT-TÁRKI közös kutatása, amely a WorkTransitionCEE projekt keretében készült. A kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van az Ipar 4.0-nak nevezett folyamat a gépjárműalkatrész-gyártás és a gépgyártás ágazatok munkaerejére. A kérdőíves felmérés és a vállalatvezetőkkel, munkavállalókkal készített interjúk legfontosabb következtetése az, hogy egyelőre nem kell tartanunk a munkahelyek tömeges elvesztésétől, ám a technikai fejlődés széles körűvé válásával a két ágazatban az alacsonyan képzettek állása veszélybe kerülhet.
2021. április 30.
Sikerrel zárult a TALK Projekt - A záró publikáció elérhető
A fenntarthatóság témája a munkaügyi kapcsolatokban – Eredményesen zárult a TALK Projekt
2022. március 3.
A munkajogi rendszerváltás 30 éve
Az MKT Munkaügyi Szakosztálya, az ELTE Munkajogi- és Szociális Jogi Tanszéke, valamint a Magyar Jogász Egylet Munkajogi és Szociális Jogi Szakosztálya 2022. március 3-án nagyszabású konferenciát tartott „A munkajogi rendszerváltás 30 éve” címmel.
January 2022
IOE: Covid-19: What employers need to know about vaccination and prevention
A pandémia közel két évvel ezelőtti kirobbanása óta a munkaadók folyamatosan a vírus elleni védekezés frontvonalában vannak. Jelen szakaszban a munkaadóknak egyensúlyozniuk kell a kötelező vakcinálás és a biztonságos munkavégzés kötelezettsége között, miközben figyelemmel kell lenniük a magánélethez való jogra és az egyén döntési szabadságára is. A Munkaadók Nemzetközi Szervezete International Organisation of Employers (IOE) egy kiadványban összegzi és teszi közzé tapasztalatait, hasznos tanácsokkal segítve a munkahelyi kockázatok értékelését a "Covid-19: What employers need to know about vaccination and prevention" című anyagában.
2022. január 18.
AFEZ - ALAT Szabad Gazdasági Zóna elnökének látogatása az MGYOSZ-nál
Az informális találkozón Alasgarov elnök úr ismertette az azeri szabadkereskedelmi zóna jogi és működési szabályzatát. Egyben tájékoztatott, hogy a szabad gazdasági zónában várják mindazon exportorientált, üzleti vállalkozásokat, amelyek új, innovatív termelési és szolgáltató technológiát alkalmaznak a nemzetközi kereskedelem területén.
MGYOSZ hírek Archívum

« Vissza az előző lapra

Vissza a lap elejére »