Partnereink hírei
2022. április
Más célok mentén tervez a vállalat mint a vezetője?
11. PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérés
A PwC Magyarország tizenegy éve kérdezi a hazai vállalatvezetőket az üzleti életet átformáló trendekről. Bár a 2021 év végi adatrögzítés óta a vezérigazgatók rövid távú kilátásai vélhetően átrajzolódtak, a cégek fennmaradását jelentő hosszú távú stratégiai célok érvényessége iránymutató a következő időszakra. A válaszokból kiderül, hogy az első számú döntéshozók személyes céljai sok esetben nem egyeznek a vállalat célkitűzéseivel, vagyis nem ez alapján értékelik a vállalatvezetők teljesítményét. Ezzel együtt egyre nagyobb az igény a befektetők részéről, hogy a vezetők olyan hosszú távú célokra is koncentráljanak, mint az ESG vagy az ügyfélbizalom növelése. A globális adópolitika változása sok vezérigazgató figyelmén kívül esik, annak ellenére, hogy kevesen hiszik, hogy ez nem lesz hatással a szervezetükre.
2022. március 23.
ÉVOSZ AJÁNLÁS
az orosz-ukrán háború által kiváltott üzleti kockázatok csökkentésére az építési-beruházási közbeszerzések területén
Az orosz-ukrán háború által kiváltott üzleti kockázatok csökkentése érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) kezdeményezésére a Közbeszerzési Hatóság (KH) és az ÉVOSZ közös ajánlást fogalmazott meg az építési-beruházási közbeszerzések területére.
2022. március 3.
Az ÉVOSZ podcastja: MVM DOME
Elkészült az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 2021-ben elindított SPAKLI’21 podcast következő száma.

A podcast témája az MVM DOME. Beszélgetnek:
Skardelli György, a Közti építész vezető tervezője és Varga Kristóf, a fővállalkozó Market Építő Zrt. vezető előkészítő mérnöke
2021.12.10.
Az ÉVOSZ podcastja: Az Építőipari Hazahívó Program
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége(ÉVOSZ) Média Tagozatának közreműködésével készült SPAKLI’21 podcast decemberi adásában a szervezet által indított Építőipari Hazahívó Program eredményeiről beszélgettek a résztvevők: Koji László, az ÉVOSZ elnöke és ifj. Lipcsei Gábor az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgató-helyettese. A műsor állandó vezetője Náray Balázs.
2021. október
Az ÉVOSZ podcastja: ETELE Pláza
Szeptember közepén megnyílt Magyarország legújabb és bizonyos szempontból talán legmodernebb bevásárlóközpontja Újbudán. Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége Médiatagozatának közreműködésével létrejött podcast-ben az ingatlan fejlesztője és építésze mesélt az okospláza tervezéséről, kivitelezéséről.

Futureal: Pszota Frigyes ingatlanfejlesztő műszaki igazgató
Paulinyi&Partners: Vámossy István projektigazgató építész
Műsorvezető: Náray Balázs
2021. szeptember 27.
MKSZ Sajtóközlemény - A hazai munka- és védőruhagyártásban komoly előrelépést jelent és az ellátás biztonságát eredményezi a hazai alapanyaggyártás
Nagy sikere volt az üzemlátogatással egybekötött TEX2GREEN projekt zárórendezvényének 2021. szeptember 2-án, Hódmezővásárhelyen. A téma iránt nagy volt az érdeklődés, az eseményen mintegy 40 munka- és védőruhagyártó vállalkozás, szakmai szervezet és oktatási intézmény is képviseltette magát. A világjárvány miatt továbbra is számítani kell fennakadásokra az ellátási láncokban. Ezért is kiemelt fontosságú, hogy sikerült rekord rövid idő alatt hazai alapanyagból, hazai munkaerővel egészségügyi védőoverálokat varrni, amelyek bevizsgálását és a tanúsítását is hazai notifikált intézet végezte.
2021. szeptember 10.
ÉVOSZ Sajtóközlemény - A beszerzési nehézségek, az építőanyagárak növekedése és a szakemberhiány fékezi leginkább az építőipart
Az alvállalkozói díjtételek, a saját tevékenységek, valamint az alapanyagárak is tovább nőttek az ÉVOSZ által az építőipari vállalkozások körében készített friss felmérés szerint. Az építőipari alapanyagok, a beépítésre kerülő építési termékek áremelkedése, a munkaerőköltség növekedése különösen nehéz helyzetbe hozta az építési piac valamennyi szereplőjét...
2021. május 31.
MKSZ Sajtóközlemény - A környezet védelme és a munkavállalók jóléte is fontos a hazai textil- és ruhaipari vállalkozásoknak
A textil és ruházati ipar fenntartható pályára állításának lehetőségeiről volt szó a 2021. május 31-én – a járvány miatt online formában – megrendezett „TEX2GREEN webinar II.” eseményén. A rendezvényen a hazai lakástextil gyártás egyik zászlóshajója, a Naturtex Kft. és a bútoripari beszállítóvá vált egykori ruhaipari cég, az Unicon Zrt. is bemutatkozott. A tulajdonosok előadásaiból kitűnt, hogy mindkét családi vállalkozás igen nagy hangsúlyt fektet a környezet védelmére, az energiahatékonyságra, de fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és a munkavállalók jólétét is.
2021. május
Az ÉVOSZ podcastja: a Magyar Zene Háza kivitelezése
"A Magyar Zene Háza már akkor díjnyertes volt, amikor még csak a tervező asztalon volt és makettben létezett. Szinte már elkészült az épület és ez sem cáfolt erre rá. A 21. század és a természet találkozása. A beruházás kivitelezési folyamatáról beszélgetünk a Spakli 21 adásában.."

A beszélgetésben résztvevők:
Derczó István - a Weinberg'93 Kft. ügyvezető igazgatója
Sághi Attila – a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és
Szikszai Zoltán - a Magyar Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója
2021. április
MKSZ - Javaslatcsomag döntéshozóknak
Az Európai Bizottság 2020-as új ipari stratégiájának frissítését követően az európai szociális partnerek a textil-, ruházat-, bőr- és lábbeli-ágazatban (TCLF) összeálltak, hogy támogatást kérjenek egy olyan stratégiához, amelynek célja segíteni a TCLF iparágakat a jelenlegi zöld és digitális átmenet során az erős globális versenyben, hangsúlyozva a munkahelyek megőrzésének szükségességét Európában.
2021. március 29.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
KIEMELKEDŐ HASZNOT HOZÓ, VILÁGSZÍNVONALÚ TELJESÍTMÉNYEKET ISMERTEK EL A MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZATON
A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága 69 magyarországi vállalkozás közül választotta ki a 2020. évi innovációs nagydíjas társaságot, további hét innovációs díjat, valamint az év Startup Innovációs Díját is odaítélte. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2020. évi gazdasági eredmény. Az innovációs nagydíjas társaság kiválasztását titkos szavazással döntötte el.
A díjazottakról és további 52, innovációnak elismert pályázatról szóló kiadvány a következő linken nyitható meg.
2021. január
ÉVOSZ podcastja: A budapesti M3 Metró rekonstrukciója
A magyar építőipar első podcast csatornája, mellyel az iparág egy újabb felületen mutathatja meg magát. Hiszünk az építőiparban és hisszük, hogy az építőipar jobb megítélése nemzetgazdasági szempontból is fontos.

A beszélgetésben résztvevők:
Bujdosó Sándor – a VIV Zrt. vezérigazgatója
Kelemen Zsolt - Swietelsky Magyarország Kft. területi igazgatója
Keszthelyi Tibor - a Főmterv Zrt. elnök-vezérigazgatója

Műsorvezető: Náray Balázs
Gyártásvezető: Kincses Péter
2020. október 21.
Ágazati felmérések a könnyűiparban
Széleskörű ágazati felmérés folyik két könnyűipari projekt keretében, a Magyar Könnyűipar Szövetség, valamint a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület szervezésében. Az egyik felmérés a GINOP-5.3.5-18-2018-00048 projekthez kapcsolódik, amely a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság megoldásaival foglalkozik, míg a másik adatgyűjtést a GINOP-5.3.5-18-2019-00135 számú projekt keretében végzik. Ez utóbbinak a célja, hogy egy aktuális képet kapjunk a HR/képzés/utánpótlás nevelés helyzetéről az ágazatban. További információk és a kérdőívek elérhetőek a szervezetek honlapjain.
2020. október 21.
GINOP-1.2.14-20 Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
Társadalmi egyeztetés indult a divat- és designipari vállalkozások támogatását célzó pályázati kiírásról.
További információ: https://www.palyazat.gov.hu/node/73053
2020. június 1.
Startol a hazai ruhaipar fenntarthatóságát erősítő projekt
A ruhaipar közismerten egy igen környezetszennyező iparág, ezért fontos, hogy a gyártók a környezetvédelem, a munkahelyi biztonság és a szociális felelősségérzet szempontjai szerint optimalizálják gyártástechnológiáikat, munkakörülményeiket és beszerzési csatornájukat.
Ehhez kíván hozzájárulni „A munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség és a fenntarthatóság fejlesztése a ruházati termék gyártása ágazatban” című projekt az elnyert 29,3 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
2017.05.09
ChinaCham Hungary Üzleti Klub: Marketing alkalmazása a sikeres kínai üzlet megkötéséhez
2017. május 17-én kerül megrendezésre a ChinaCham Üzleti Klub következő eseménye.
2016.10.18.

ChinaCham Hungary Üzleti Klub November 10-én

November 10-én folytatódik a ChinaCham Hungary Üzleti Klub, melynek témája: Kína piacgazdasági státuszának kérdései.
2016.10.18.

ChinaCham Hungary Üzleti Klub November 10-énKedves Érdeklődők!

November 10-én folytatjuk a ChinaCham Hungary Üzleti Klub rendezvényünket 17.00 órai kezdettel.

Téma: Kína piacgazdasági státuszának kérdései.

Előadók: Külgazdasági és Külügyminisztérium vezető tisztségviselője és Wolf Csaba, aki 2008-2012 között Magyarország Pekingi Nagykövetségén volt vezető külgazdasági szakdiplomata.

A Kínai Népköztársaság 15 évvel ezelőtt lett tagja a World Trade Organizationnak (WTO). Álláspontja szerint a csatlakozási egyezményből automatikusan az következik, hogy ez év végére elnyeri a piacgazdasági (továbbiakban: MES) státuszt. A Kínai Népköztársaság véleménye szerint ugyanis az Európai Uniónak a WTO egyezmény értelmében a státuszt el kell ismernie. Hogy alakul az antidömping vám ez esetben? Milyen dömpingellenes eszközökre számíthatunk? Beszélgessünk a lehetőségekről együtt!

Témák előadói, szakértői:

1. Téma: Kína piacgazdasági státuszának kérdései

Előadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium vezető tisztségviselője ( felkérés alatt

2. Téma: Kína és a piacgazdaság viszonya

Előadó: Wolf Csaba a Deloitte Üzletviteli és Vezetési Tanácsadó Zrt. Üzletfejlesztési igazgatója.

Wolf Csaba 2008-2012 között Magyarország Pekingi Nagykövetségén volt vezető külgazdasági szakdiplomata. Széleskörű ismerettel rendelkezik az üzletfejlesztés, külkereskedelem és diplomácia szakterületeken.

A program moderátora: Kovácsics Éva.

A beszélgetés végén a kulináris élvezeteket a kínai gasztronómia ezer ízéből a Taiwan étterem ( 1097 Budapest, Albert Flórián 3. +36-1-215-1236 ) biztosítja.

A rendezvényt a Szentmihályi út 171. szám alatt rendezzük meg a Budapest China Mart épületében az NVC Lighting második emeleti bemutató termében.

Ingyenes parkolási lehetőség biztosított.

A részvétel tagjainknak ingyenes, az űrlapon kérjük regisztráljon.

Nem tagoknak a részvételi díj 3.000 Ft, amelyről számlát állítunk ki.

Az összeget a ChinaCham Hungary bankszámlájára legkésőbb 2016. október 10. 14.00 óráig átutalhatják.

Bankszámlaszámunk: ChinaCham Hungary, 12100011-17635611

Üdvözlettel,

Kovácsics Éva, az üzleti klub vezetője
2016.09.19.
KKV-AKADÉMIA 2016. Küzdelem a munkaerőért - A munkaerőszerzés és -megtartás új technikái
A hazai cégek működését veszélyeztető munkaerőhiányra jó gyakorlatok bemutatkozása. Ismerje meg a legújabb munkaerő-szerzési és -megtartási technikákat, módszereket! „2016. Küzdelem a munkaerőért”. Piac & Profit konferencia október 6. Budapest.
2016.09.01.
Provident Társadalmi Hasznosság Díj 2016
A Provident Pénzügyi Zrt., mint Magyarország egyik legszélesebb körű CSR programját működtető vállalata és hazánk egyik legjelentősebb, több évtizedes múltra visszatekintő gazdasági hetilapja, a Figyelő közösen alapította meg 2014-ben a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Folytatva a megkezdett missziójukat, idén immáron harmadik alkalommal szeretnék elismerni a kiválóságokat, felhívva a figyelmet a legjobb gyakorlatokra. A Díj szakmai támogatója – hasonlóan az elmúlt évekhez – idén is a Hungarian Business Leaders Forum.
2014.11.05.
4. Magyarországi Vezérigazgatói Felmérés
A PWC Magyarország negyedik alkalommal készíti el a magyarországi vezérigazgatók körében végzett felmérését, az MGYOSZ pedig már harmadik alkalommal nyújt szakmai segítséget ebben a munkában. A 4. Magyarországi Vezérigazgató Felmérés a tavalyi kutatás eredményei alapján azt vizsgálja, hogy a meghatározó trendek - a demográfiai változások, a gazdasági erőviszonyok átalakulása, valamint a gyors technológiai váltások - mentén hogyan alakul át a piaci verseny és az arra való folyamatos felkészülés a vezérigazgatók szerint. A cégvezetőkkel folytatott interjúk segítségével ezeket a kérdéseket vizsgáljuk meg a következő hónapokban, és várhatóan március folyamán kerülnek majd bemutatásra az eredmények.
2013-10-31
PwC vezérigazgatói felmérés
Globálisan 17. éve, Magyarországon 3. alkalommal: hogyan vélekednek Magyarország piacvezető vállalatainak vezérigazgatói a globális gazdaság jövőjéről, a hazai és nemzetközi üzleti környezetről, miben látnak kitörési lehetőséget, illetve milyen kockázatoktól tartanak? Melyek azok a területek, ahol alapvető változásokat terveznek a növekedés érdekében? Hogyan alkalmazkodnak a vezérigazgatók az új, kiszámíthatatlan környezethez, miben változtatnak vezetői gyakorlatukon? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ felmérésünk során.

« Vissza az előző lapra

Vissza a lap elejére »