Brüsszeli hírek
2022. március 23.
2022 BusinessEurope Reform Barometer
Megjelent a BusinessEurope 2022-es Reform Barometere 2022. március 23-án, az alábbi linkről letölthető:
https://www.businesseurope.eu/publications/businesseurope-reform-barometer-2022-taking-stock-eus-competitiveness-after-2-years
2022. február 9.
BusinessEurope:
A kibocsátás-kereskedelmi rendszer (ETS) jövője és az európai ipar versenyképessége
Hogyan növelhetjük az éghajlatváltozással kapcsolatos ambícióinkat anélkül, hogy túl nagy költségnyomást helyeznénk a vállalatokra? Hogyan őrizzük meg versenyképességünket a szén-dioxid-kibocsátás növekvő költségeinek korában? Többek között ezeket a kérdéseket vitatták meg február 9-én a "Az üvegházhatású gázok kibocsátás-kereskedelmi rendszer (ETS) jövője és az európai ipar versenyképessége" című online rendezvényen.
2022. január 27.
A BusinessEurope párbeszéde a francia EU elnökséggel a „Fit for 55” csomagról
Európa vezető szerepet tölthet be a közelgő átmenetben - de ehhez az üzleti és ipari élet első számú szereplőinek nagyobb támogatásra lesz szükségük, hogy megteremtsék a szükséges hatalmas beruházásokhoz szükséges bizalmat...
2022. január
Az Európai Bizottság fenntartható energiaforrásnak minősítené a földgáz- és atomenergia projekteket
Az Európai Bizottság uniós taxonómiája (az uniós szinten egységes osztályozási rendszer) iránymutatással szolgál a befektetők számára, hogy az Európai Unió klímasemlegességének 2050-ig történő elérése érdekében milyen tevékenységek finanszírozandók magánberuházások révén. Az atomenergia és a földgáz bekerülése az uniós taxonómia-rendeletben ugyanakkor csak szigorú feltételek mellett történhetne meg. Például biztosítani kell, hogy a földgáz vagy megújuló forrásokból származzon, vagy 2035-re alacsony szintű kibocsátást generáljon - írták.
2022. január 24.
MGYOSZ siker az EGSZB-ben!
2022. februárjától az MGYOSZ/BusinessHungary képviselőjét kérték fel a brüsszeli székhelyű Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) Munkaadói Csoportjának alelnökének. A kilenc alelnök és a Munkaadói Csoport elnöke alkotja a Csoport elnökségét, amely a munkaadókat érintő legfontosabb kérdéseket elsőként tárgyalja meg az EGSZB-ben. Az elnökség havonta ülésezik a 329 képviselő részvételével zajló Plenáris ülések előtt.
Magyarországot 12 fő képviseli az EGSZB-ben 2004 óta.
2022. január 19.
EGSZB vélemény:
Mesterséges intelligencia fejlesztése az európai mikro-, kis- és középvállalkozásoknál (mkkv)
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) emlékeztet arra, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások (mkkv-k) aszerint fognak élni a mesterséges intelligenciával (MI-vel), hogy az mennyire megbízható, befogadó és fenntartható, illetve hogy beilleszkedik-e egy környezetbarát gazdasági és szociális rendszerbe, ami a vállalkozások, a foglalkoztathatóság, a jobb egészség és életminőség fejlődésének egyik tényezője az összes európai munkavállaló és polgár számára.
2022. január 19.
EGSZB vélemény:
A digitális évtizedhez vezető út
A Covid-19 rávilágított arra, hogy a technológia kritikus jelentőséggel bír a gazdasági és egészségügyi ellenálló képesség szempontjából, így az EU digitális transzformációja és szuverenitása egzisztenciális jelentőségű kérdéssé vált. Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) ezért sürgeti az EU-t, hogy fejlessze digitális szuverenitását, amely az elkövetkező években várhatóan Európa gazdasági, társadalmi és környezeti fejlődésének egyik kulcsfontosságú pillére lesz.
2022. január 19.
EGSZB vélemény:
Innovatív pénzügyi eszközök – szociális vállalkozások
Az EGSZB üdvözli az EU Tanácsa francia elnökségének döntését, valamint a Gazdasági és Pénzügyminisztérium és a francia kormány konkrét elkötelezettségét a szociális gazdaságra vonatkozó cselekvési terv végrehajtásának támogatása iránt.
2021
LET BUSINESSES BRING SOLUTIONS
Key messages of the EESC Employers’ Group
Innovative and entrepreneurial businesses are key to creating successful and smart solutions to the existential challenge of climate change...
2019. november
Az európai munkaadók javaslatai a következő ötéves parlamenti ciklusra
A BusinessEurope november közepén mutatta be az újonnan felálló Európai Parlament képviselőinek a következő öt évre szóló javaslatait. Az európai munkaadói szervezet 2019-2024-es ciklusra vonatkozó prioritásairól az euyourbusiness.eu honlapon olvashat részletesen.
Brüsszeli hírek Archívum

« Vissza az előző lapra

Vissza a lap elejére »