DR VADÁSZ PÉTER
1945-2019

Hosszú súlyos betegség után elhunyt Dr. Vadász Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) társelnöke. Személye egyike volt azoknak a hazai vállalkozóknak, akik tevékeny részt vállaltak a magyar gazdaság és közélet modernizálásában. Életével és munkásságával példát mutatott szerény, de határozott és céltudatos aktivitásával valamennyi általa vállalt feladata ellátása során. Az elmúlt több mint három évtizedben a modern piacgazdaság alakítása és működtetése során is mindenkor nagyléptékű szerepet kapott és vállalt a hazai gazdasági és közéletben.

Pályája során egyebek közt betöltötte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara EU ügyekért felelős alelnöki és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi alelnöki tisztét is. Első elnöke volt a Hungarian Business Leaders Forumnak.

Kiemelkedő szerepet játszott az MGYOSZ 1990-es újjáalakításában, és elvitathatatlanul hozzájárult a szervezet európai mintájú működésének irányításához, a szövetség hazai és nemzetközi elismertségének megalapozásához és megerősítéséhez. Számos hazai és nemzetközi fórumon képviselte a magyar gazdaság érdekeit nevéhez fűződik a szövetségnek az európai uniós gyáriparos szervezetben a BUSINESSEUROPE-ban szerzett tagsága, és az MGYOSZ brüsszeli képviseletének létrehozása. Két cikluson keresztül volt magyar delegáltja az Európai Bizottság mellett működő Európai Gazdasági és Szociális Bizottságnak.

Dr. Vadász Pétert gyászolja felesége gyermekei és unokái, és mindenki, aki ismerte szerette és tisztelte.

Dr.Vadász Pétert az MGYOSZ saját halottjának tekinti és intézkedik méltó búcsúztatásáról.

Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének Elnöksége

2019. október 3.