Projektek
Kapacitás-fejlesztés Workshop
2023.07.03.

A hét elején rendkívül tanulságos találkozót tartottunk öt külföldi munkaadói szövetség a német #BDA, az osztrák #IV, a román #Concordia, a lett #LDDK és a #MGYOSZ-BusinessHungary részvételével Budapesten.

Az MGYOSZ-BusinessHungary meghívására, a workshopon a kihívások mellett megoldási javaslatokat és jó gyakorlatokat is megosztottunk egymással.

Célunk, hogy az európai munkaadói szervezetek minél jobban hallhatóak és proaktívabbak legyenek, az aktuális társadalmi-gazdasági nehézségekre a legjobb megoldási javaslatokat tudják adni a döntéshozók számára, megőrizve a vállalatok versenyképességét, vonzó munkahelyeket biztosítva a jövő generáció számára.

Köszönjük Maxime Cerutti szociális igazgatónak #BusinessEurope és Iulia Drumea munkaadói oldal vezető tanácsadójának #ILO

Az esemény az Európai Bizottság társfinanszírozásával valósult meg.

TOVÁBB >
Az MGYOSZ delegációja a EUROUFOUND-nál járt
2023.05.23.

Az MGYOSZ delegációja a múlt héten látogatást tett a EUROFOUND-nál Dublinban. A háromoldalú uniós ügynökség, az élet- és munkakörülmények javításában nyújt támogatást.

Az MGYOSZ munkatársai részletes tájékoztatást kaptak a látogatás során arról, hogy milyen aktuális témákban, milyen kutatásokat végez az intézmény és milyen eszközöket fejleszt az ismeretanyagok közvetítéséhez, melyek segítik a jobb szociális, foglalkoztatási és munkaügyi politikák kidolgozását.

A találkozón Ivailo Kalfin Főigazgató és munkatársai bemutatták legfrissebb kutatásaik eredményeit - az Európai Vállalati Felmérést és a Munkakörülményeket mérő telefonos felmérést - és a legújabb online eszközüket: az EU PolicyWatch adatbázist.

TOVÁBB >
Tanulmányút az Ír Munkaadói Szövetségnél
2023.05.19.

Az MGYOSZ delegációja a héten Dublinban járt az Ír Munkaadói Szövetségnél (#IBEC), hogy még jobban megismerjük testvérszervezetünk munkáját és szervezetét.

Látogatásunk során találkoztunk #Danny McCoy Főigazgatóval, #Pat Ivory EU és nemzetközi ügyekért felelős igazgatóval, Neil Willoughby uniós állandó képviselővel, valamint Nichola Harkin-nal és Aviné McNally-vel, akik a szociális párbeszéd aktuális fejleményeiről és a szövetség szolgáltatásairól érdekes és részletes tájékoztatást adtak az MGYOSZ munkatársainak.

TOVÁBB >
COVID utáni munkaerőpiaci változásokat felmérő kutatást indítunk
2023.05.15.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló CORE projektje keretében nagyszabású kutatási projektbe kezdünk, melynek célja felmérni hogy 10 éves távlatban hogyan alakulnak a vállalkozások regionális munkaerőpiacokkal kapcsolatos elvárásai. Milyen tényezők és trendek támogatják a pozitív forgatókönyvek megvalósulását az egyes régiókban, illetve hogyan valósítható meg a konvergencia az eltérő gazdasági helyzetben lévő vállalkozások között?

Az országos kutatás eredménye egy stratégiai előrejelzés lesz, melyet regionális workshopokon mutatunk majd be.

Amennyiben ön egy vállalatvezető, kérjük, segítse az átfogó kutatásunkat azzal, hogy kitölti az alábbi linken található kérdőívünket:
https://lnkd.in/dY_WU6pq 2023.04.27. A JÖVŐ MUNKAERŐPIACÁT MEGHATÁROZÓ TRENDEK VIZSGÁLATÁRA KÉSZÜL AZ MGYOSZ Az MGYOSZ az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló CORE projektje keretében nagyszabású kutatási projektbe kezd, melynek célja felmérni hogyan alakulnak a munkaerőpiaci szereplők (főként a vállalkozások) regionális munkaerőpiacokkal kapcsolatos elvárásai 10 éves távlatban. Milyen tényezők és trendek támogatják a pozitív forgatókönyvek megvalósulását az egyes régiókban, illetve hogyan valósítható meg a konvergencia az eltérő gazdasági helyzetben lévő vállalkozások között? ../hirlevel/20230427-foresight.htm

TOVÁBB >
Az MGYOSZ munkatársai a Német Munkaadói Szövetségnél jártak tanulmányúton
2023.03.01.

Az MGYOSZ delegációja a héten Berlinben járt a Német Munkaadói Szövetségnél (BDA).

Kétnapos látogatásunk során találkoztunk Steffen Kampeter BDA Főtitkárral, Arne Franke EU ügyekért felelős igazgatóval, Natalia Stolz kollektív tárgyalásokért felelős főtanácsadóval, valamint Jan Dannenbring a #ZDH - a BDA egyik fontos tagszervezete - kollektív tárgyalásokért felelős igazgatóval, akik a szociális párbeszéd hagyományairól és aktuális fejleményeiről érdekes és részletes tájékoztatást adtak az MGYOSZ munkatársainak.

Fiete Starck köszönjük a szervezést és a vendéglátást!

TOVÁBB >
2023
A 2022. ÉVBEN AZ MGYOSZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK MEGVALÓSULÁSÁHOZ A MINISZTERELNÖKSÉG ÉS A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ ZRT. TÁMOGATÁSÁVAL HOZZÁJÁRULT.
TOVÁBB >
Kapacitásfejlesztési projekt az MGYOSZ-nál
2022.10.10.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) újabb nagyszabású pályázatot nyert el.

TOVÁBB >
Elveszik-e a robotok a munkánkat? – Az MGYOSZ megvizsgálta az automatizáció munkaerőre gyakorolt hatását két ipari szektorban Magyarországon
2022. június 27.

Lezárult az MGYOSZ, a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a KOPINT-TÁRKI közös kutatása, amely a WorkTransitionCEE projekt keretében készült. A kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van az Ipar 4.0-nak nevezett folyamat a gépjárműalkatrész-gyártás és a gépgyártás ágazatok munkaerejére. A kérdőíves felmérés és a vállalatvezetőkkel, munkavállalókkal készített interjúk legfontosabb következtetése az, hogy egyelőre nem kell tartanunk a munkahelyek tömeges elvesztésétől, ám a technikai fejlődés széles körűvé válásával a két ágazatban az alacsonyan képzettek állása veszélybe kerülhet.

TOVÁBB >


Projektek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2012
2010
2009
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2008
2007
2006
Adatkezelési tájékoztató