Projektek
Új kutatás készül a súlyos munkaerőhiány kezeléséről
2024.03.08.

A mintegy két éven át zajló projekt célja, hogy öt országban – Szlovéniában, Horvátországban, Bulgáriában, Magyarországon és Szlovákiában – feltárja a munkaerőpiaci dinamikákat, összhangban a munkaerőpiaci igényekkel és a technológiai-, valamint demográfiai változásokkal.

TOVÁBB >
Elindult legújabb nemzetközi projektünk
2024.01.18.

A héten tartottuk meg első találkozónkat nyertes pályázatunk partnereivel.

A projektet Szövetségünk vezeti, melynek keretében a hazai kutatás az ELTE-ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének kutatói támogatásával valósul meg. A projekt nemzetközi partnerei a Szlovák Munkaadói Szövetség #NUE, a Szlovén Munkaadói Szövetség #ZDS, a Román Munkaadói Szövetség #Concordia, a Montenegroi Munkaadói Szövetség #MEF, a Szerb Munkaadói Szövetség #SAE és szakszervezeti partnereink.

A találkozón végigvettük az ágazati szociális párbeszéd, az ágazati kollektív tárgyalások helyzetét a partnerországokban, egyeztettük a két éven át futó projekt feladatait és eseményeit. Ezt követően az ELTE munkajogi szakértői segítségével pontosítottuk a kutatási feladatokat és módszert.

A kutatási projekt fejleményeiről a továbbiakban rendszeres tájékoztatást adunk.

A projekt az Európai Bizottság társfinanszírozásában valósul meg. Projekt azonosító: 101126461 SEC-CEE SOCPL-2022-IND-REL

TOVÁBB >
A 2023. ÉVBEN AZ MGYOSZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK MEGVALÓSULÁSÁHOZ A MINISZTERELNÖKSÉG ÉS A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ ZRT. TÁMOGATÁSÁVAL HOZZÁJÁRULT.
TOVÁBB >
Újabb szakmai projektet indít az MGYOSZ
2023.11.13.

Idén november elején indult el legújabb Európai Bizottság által támogatott projektünk, melynek során ezúttal a hazai ágazati szociális párbeszéd helyzetéről készítünk egy átfogó felmérést.

Az ágazati kollektív szerződések szerepét elemző kutatás során azt is megvizsgáljuk, hogy az utóbbi évek válságai hogyan hatottak bizonyos ágazatokban a szociális párbeszéd intézményére és milyen változásokra számíthatunk a jövőben.

Az MGYOSZ ez alkalommal is kelet-közép európai partnereivel együtt készíti el jelentését, a szlovák, szlovén, szerb, montenegrói és román szociális partnerek bevonásával.

A kutatást szakmai partnerünk, az ELTE munkatársai készítik.

#SEC-CEE project

#EuropeanCommission

#ZDS #NUE #Concordia #SAE #MEF #MGYOSZ #ELTE

TOVÁBB >
Rigai tanút
2023.11.07.

Az MGYOSZ delegációja a múlt héten ellátogatott a rigai központú testvér-szövetségéhez.

A Lett Munkaadói Szövetség (LDDK - Latvijas Darba devēju konfederācija) főtitkára Kaspars Gorkss és Inese Stepina nemzetközi kapcsolatok igazgatója mellett a szervezet több szakértő munkatársa fogadta kollégáinkat. A találkozó során részletes tájékoztatást kaptunk a lett munkaügyi kapcsolatokról, a szociális párbeszéd helyzetéről, a szakképzési rendszerről, valamint a digitális és zöld átállás folyamatáról.

Köszönjük a kedves vendéglátást, az érdekes előadásokat és a kitűnő szervezést!

A látogatást az Európai Bizottság támogatta.

TOVÁBB >


Projektek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2012
2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2009
2008
2007
2006
Adatkezelési tájékoztató