Projektek
Új nemzetközi projektben vesz részt az MGYOSZ
2024.05.13

A CONCORDIA és az MGYOSZ, a román BLOCUL és a magyar VASAS szakszervezetek közreműködésével indított HOPE4AI projekt célja, hogy vállalatokat segítsen felkészíteni alkalmazottaikat az új technológiák, különösen a mesterséges intelligencia elterjedése által támasztott kihívásokra.

TOVÁBB >
Folytatódik az MGYOSZ kapacitás-fejlesztése
2024.05.06

A most induló projekt célja Szövetségünk és tagjaink támogatása és felkészítése a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődés kihívásaira. A projekt során az ország több régiójában kutatást végzünk a Zöld átállás folyamatáról és kihívásairól.

TOVÁBB >
A munkaerő- és szakember- utánpótlás jellemzői Magyarország különböző régióiban – trendek és kihívások
2024.04.10.

A kérdőíves felmérés eredményeinek kiértékelése. A COVID-19 járvány jelentősen átalakította a munkaerőpiacot. A magyarországi helyzet feltérképezése érdekében átfogó felmérést végeztünk, amelynek célja a regionális különbségek feltárása és a jövő munkahelyeinek meghatározása volt.

TOVÁBB >
A magyar régiók munkaerőpiaca 2035-ben - stratégiai előrejelzés
2024.04.10.

Az MGYOSZ első stratégiai előrejelzése egy kísérlet arra, hogy ösztönözzük a közös gondolkodást a magyar munkaerőpiac jövőjéről. Magyarország kicsi és nyitott gazdaság, melynek alakulására az összes globális megatrend komoly hatást gyakorol. A jelenlegi, gyorsan változó gazdasági körülmények között nagyon fontosnak gondoljuk, hogy gazdasági érdekképviseletként beszéljünk arról, hogyan alakulhat a jövő munkaerőpiaca a rengeteg nagy hatású és kiszámíthatatlan változó mentén, főként azért, mert tervezni ezeket a folyamatokat csak nehezen lehet. Ennek az anyagnak a célja tehát nem az, hogy lehetetlen küldetésként segítséget nyújtson a tervezéshez, hanem az, hogy a munkaerőpiacunkat befolyásoló folyamatok jobb megértésén keresztül ösztönözze a szakemberek és a döntéshozók közös gondolkodását, hogy ráirányítsuk a figyelmet azokra a hajtóerőkre, amelyek alakításán keresztül befolyásolható a jövő. Az MGYOSZ örömmel vállalja a közvetítő szerepet egy ilyen párbeszéd elindításában.

TOVÁBB >
Új kutatás készül a súlyos munkaerőhiány kezeléséről
2024.03.08.

A mintegy két éven át zajló projekt célja, hogy öt országban – Szlovéniában, Horvátországban, Bulgáriában, Magyarországon és Szlovákiában – feltárja a munkaerőpiaci dinamikákat, összhangban a munkaerőpiaci igényekkel és a technológiai-, valamint demográfiai változásokkal.

TOVÁBB >
Elindult legújabb nemzetközi projektünk
2024.01.18.

A héten tartottuk meg első találkozónkat nyertes pályázatunk partnereivel.

A projektet Szövetségünk vezeti, melynek keretében a hazai kutatás az ELTE-ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének kutatói támogatásával valósul meg. A projekt nemzetközi partnerei a Szlovák Munkaadói Szövetség #NUE, a Szlovén Munkaadói Szövetség #ZDS, a Román Munkaadói Szövetség #Concordia, a Montenegroi Munkaadói Szövetség #MEF, a Szerb Munkaadói Szövetség #SAE és szakszervezeti partnereink.

A találkozón végigvettük az ágazati szociális párbeszéd, az ágazati kollektív tárgyalások helyzetét a partnerországokban, egyeztettük a két éven át futó projekt feladatait és eseményeit. Ezt követően az ELTE munkajogi szakértői segítségével pontosítottuk a kutatási feladatokat és módszert.

A kutatási projekt fejleményeiről a továbbiakban rendszeres tájékoztatást adunk.

A projekt az Európai Bizottság társfinanszírozásában valósul meg. Projekt azonosító: 101126461 SEC-CEE SOCPL-2022-IND-REL

TOVÁBB >


Projektek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2012
2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2009
2008
2007
2006
Adatkezelési tájékoztató