Hírek

Javaslatok „A tudás alapú, innovatív Gazdaság” szakképzésének stratégiájához - prezentáció.
2019. május 30.
A komplex megoldási javaslat alapja a pozitív motiváció, a tanulók, a családok, a munkaadók, és az oktatási intézményekben dolgozók számára.

A tudás alapú, innovatív társadalom szakképzésének megvalósítása céljából a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége kidolgozott egy olyan stratégiát, mely alapjaiban változtatná meg és fejlesztené a szakképzési rendszert.

Átalakítása hosszú távon olyan meghatározó problémákra nyújtana megoldást, mint a szakképzett munkaerő hiánya és a gazdasági teljesítmény csökkenése.

A stratégia megalkotásakor irányadó volt a munkaerőpiaci szereplők igényei, hogy a szakképzésből olyan végzett diákok kerüljenek ki, akik megfelelnek a cégek folyamatosan változó elvárásainak.
A terv további lényeges pontja a szakképzés olyan módú átalakítása, hogy a diákok és szüleik vonzónak találják ezt a képzési formát és olyan lehetőség legyen számukra, mint a gimnázium.

Az MGYOSZ által kidolgozott tudás alapú, innovatív társadalom szakképzésének stratégiája, mely komplex megoldási javaslat a szakképzési rendszer megújítására, itt olvasható

Az előadás prezentációja pedig itt megtekinthető.

Adatkezelési tájékoztató