Projektek
A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a textília, ruházati termék, bőrtermék és lábbeli ágazatban
2017.november 2.

GINOP-5.3.4-16-2016-00010 - A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a textília, ruházati termék, bőrtermék és lábbeli ágazatban című pályázat 2017. november 2-től útjára indul , melynek célja a munkahelyi egészségügy és munkabiztonság fejlesztése, a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása, tudatosítása, illetve a munkakörülmények javítása. A projekt Békéscsaba, Budapest, Szolnok,városában, három érdekképviseleti szervezet közreműködésével valósul meg – Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), Magyar Könnyűipari Szövetség (MKSZ) Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ)

TOVÁBB >
A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban
2017. november 1.

GINOP-5.3.4-16-2016-00006 - A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban
2017. november elsejétől útjára indul A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban című pályázat, melynek célja a munkahelyi egészségügy és munkabiztonság fejlesztése, a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása, tudatosítása, illetve a munkakörülmények javítása. A projekt Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár,Zalaegerszeg városában, három érdekképviseleti szervezet közreműködésével valósul meg – Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ), Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), Építő-, Fa-, és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (ÉFÉDOSZSZ.

TOVÁBB >
„CENOFIA „– Tananyag az európai társadalmi elemzők továbbképzéséhez
2017 szeptember 26.

2018-tól a 2014/95/EK rendelet módosítása értelmében a nagyvállalatok kötelesek bizonyos nem pénzügyi információkat is nyilvánosságra hozni a vállalat működéséről. Ezek az ún. társadalmi beszámolók, vagy társadalmi riportok, melyek a legtöbb nagyvállalat működésének részét képezték eddig is. Ezt a gyakorlatot emelte jogszabályi szintre a már említett rendelet, Magyarországon pedig jogharmonizációs céllal a számviteli törvény 2016. június módosítása írja elő a „közérdeklődésre számot tartó” vállalatok nem pénzügyi és sokszínűséggel kapcsolatos beszámoló készítési kötelezettségét.

A német Arbeit und Leben szervezet vezetésével az ERASMUS+ stratégiai partnerségek programjának keretében megvalósuló CENOFIA (Curriculum for further education of non-financial analysts) projekt célja az, hogy a megfelelő tananyagot dolgozzon ki a vállalatok társadalmi beszámolóinak elkészítéséhez, és ezt a szakszervezetek, üzemi tanácsok és munkáltatók rendelkezésére bocsássa.

Ebben a programban Németország, Spanyolország, Olaszország, Litvána és Lettország szociális partnerei mellett az MGYOSZ is partner. A projekt 2016. december 1-jén kezdődött és 24 hónapig tart. A neves szakértők bevonásával készült tananyag 2018. második felében kerül bemutatásra az MGYOSZ tagjainak és partnereinek.

TOVÁBB >
FAME - FAMily BusinEss Sustainability and Growth
2017 Január - 2018 December

A pályázat kiindulópontját az INSIST elnevezésű projektünk adta, mely a családi vállalkozások generációváltásának problémáival foglalkozott. A projekt a generációváltás előtt álló vállalkozók és a vállalkozást átvevő családtagjaik számára kínál képzési programot, melynek kidolgozása egy átfogó kutatáson alapul közép-kelet- és nyugat-európai partnerek részvételével. Az új pályázat az eddigi tapasztalatok és a látható szükségletek (melyek elsősorban az INSIST keretében kerültek feltérképezésre) alapján már kizárólag a mesterképzésben résztvevő hallgatókra fókuszál. Célunk egy olyan mesterképzési specializáció (második év) tananyagainak kifejlesztése, melyek újszerűek, innovatívak; olyan, nagyvállalatokra rendelkezésre álló elméletek családi vállalkozásokra történő átdolgozását is tartalmazzák, mely európai szinten egyedi, és a hazai környezetben is jól alkalmazható (például ha kisebb vállalkozások szeretnének összeolvadni, vagy multinacionális vállalatok beszállítóivá válni).

TOVÁBB >
A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban
2017. szeptember 1.

GINOP-5.3.4-16-2016-00015 - A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban

2017. szeptember elsejétől útjára indul A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a szállítási ágazatban című pályázat. A projekt célja a munkahelyi egészségügy és munkabiztonság fejlesztése, a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása, tudatosítása, illetve a munkakörülmények javítása. A projekt a nyugat-dunántúli, az észak-magyarországi és a észak-alföldi régióban, három – a szállítási ágazatban érintett – érdekképviseleti szervezet közreműködésével valósul meg –Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ), Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSzSz Szolidaritás), Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ.

TOVÁBB >
A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a nagykereskedelmi ágazatban
2017. szeptember 1.
GINOP-5.3.4-16-2016-00022 - A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a nagykereskedelmi ágazatban

2017. szeptember elsejétől útjára indul A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése a nagykereskedelmi ágazatban című pályázat, melynek célja a munkahelyi egészségügy és munkabiztonság fejlesztése, a munkavállalók és munkáltatók célzott tájékoztatása, tudatosítása, illetve a munkakörülmények javítása. A projekt a dél-alföldi, az észak-magyarországi és a dél-dunántúli régióban, négy – a nagykereskedelmi ágazatban érintett – érdekképviseleti szervezet közreműködésével valósul meg – Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ-COOP Szövetség), Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ).

https://nagykerbiztonsag.hu
 
TOVÁBB >
NEMES A CÉL – Közös érdekünk a munkabiztonság!
2017. július 1.

GINOP-5.3.4-16-2016-00025 A "NEMES A CÉL - Közös érdekünk a munkabiztonság!" projekt a fémalapanyag gyártás és a fémfeldolgozási termékek gyártása ágazatra irányul. A projekt átfogó célja az ágazatokban a munkabaleseti és foglalkozási megbetegedési esetek számának csökkentése. A projekt 3, az ágazatban érintett, érdekképviseleti szervezet, a Magyar Gépipari és Energetikai Országos Szövetség, a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége közreműködésével valósul meg.

TOVÁBB >
Trust Me project - TRaining for Unique Skills and Techniques for Mentoring
2015. november - 2017. október
A projekt fő célja egy nemzetközileg elismert (szak)képzés kidolgozása jövőbeni KKV-mentorok számára, akik az új tudással, ismeretanyaggal és szociális készségekkel képesek KKV-vezetőkkel / tulajdonosokkal folyamat-tanácsadóként együttműködni egy sokkal személyesebb és kedélyesebb környezetben. Túl a mentorképzési anyagokon egy belépési szint értékelés, valamint folyamatos nyomon-követési program kerül kidolgozásra, amely a hallgató által elért tanulmányi eredmények végső értékelésével zárul. A projekt munkatervének részét képezik a kísérleti képzések, amelyek visszacsatolásai megkönnyítik a képzési anyagok finomhangolását és véglegesítését.
TOVÁBB >


Projektek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2012
2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2009
2008
2007
2006
Adatkezelési tájékoztató