Projektek
Újabb szakmai projektet indít az MGYOSZ
2023.11.13.

Idén november elején indult el legújabb Európai Bizottság által támogatott projektünk, melynek során ezúttal a hazai ágazati szociális párbeszéd helyzetéről készítünk egy átfogó felmérést.

Az ágazati kollektív szerződések szerepét elemző kutatás során azt is megvizsgáljuk, hogy az utóbbi évek válságai hogyan hatottak bizonyos ágazatokban a szociális párbeszéd intézményére és milyen változásokra számíthatunk a jövőben.

Az MGYOSZ ez alkalommal is kelet-közép európai partnereivel együtt készíti el jelentését, a szlovák, szlovén, szerb, montenegrói és román szociális partnerek bevonásával.

A kutatást szakmai partnerünk, az ELTE munkatársai készítik.

#SEC-CEE project

#EuropeanCommission

#ZDS #NUE #Concordia #SAE #MEF #MGYOSZ #ELTE

TOVÁBB >
Rigai tanút
2023.11.07.

Az MGYOSZ delegációja a múlt héten ellátogatott a rigai központú testvér-szövetségéhez.

A Lett Munkaadói Szövetség (LDDK - Latvijas Darba devēju konfederācija) főtitkára Kaspars Gorkss és Inese Stepina nemzetközi kapcsolatok igazgatója mellett a szervezet több szakértő munkatársa fogadta kollégáinkat. A találkozó során részletes tájékoztatást kaptunk a lett munkaügyi kapcsolatokról, a szociális párbeszéd helyzetéről, a szakképzési rendszerről, valamint a digitális és zöld átállás folyamatáról.

Köszönjük a kedves vendéglátást, az érdekes előadásokat és a kitűnő szervezést!

A látogatást az Európai Bizottság támogatta.

TOVÁBB >
Lisszaboni tanulmányút
2023.10.24.

Az MGYOSZ delegációja a múlt héten Lisszabonban járt, ahol a Portugál Munkaadói Szövetség - CIP munkatársai fogadták Wimmer István főtitkárt és szakmai igazgatóit.

A megbeszélésen szó esett a portugál és a magyar gazdaság és szociális párbeszéd helyzetéről, sikeres szervezetépítési és kommunikációs startégiákról, és a szervezetekben zajló aktuális szakmai munkáról.

Köszönjük Carla Sequeira főtitkárnak, Nuno Biscaya szociális párbeszédért felelős igazgatónak, Joana Valente EU ügyekért felelős igazgatónak és Francisco Bessa nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadónak a kitűnő szervezésért!

Az MGYOSZ munkatársai ellátogattak egy lisszaboni szakképző intézménybe is, a CENFIM-hez, amely egy kohászati és fémfeldolgozó ipari szakképző központ. Itt a szakképzés digitalizálásáról és a szakma sikeres népszerűsítésébe kaptunk érdekes betekintést.

Köszönjük Vitor Dias képzési igazgatónak és Jose Fonseca projekt igazgatónak az előadást!

TOVÁBB >
Kapacitás-fejlesztés Workshop
2023.07.03.

A hét elején rendkívül tanulságos találkozót tartottunk öt külföldi munkaadói szövetség a német #BDA, az osztrák #IV, a román #Concordia, a lett #LDDK és a #MGYOSZ-BusinessHungary részvételével Budapesten.

Az MGYOSZ-BusinessHungary meghívására, a workshopon a kihívások mellett megoldási javaslatokat és jó gyakorlatokat is megosztottunk egymással.

Célunk, hogy az európai munkaadói szervezetek minél jobban hallhatóak és proaktívabbak legyenek, az aktuális társadalmi-gazdasági nehézségekre a legjobb megoldási javaslatokat tudják adni a döntéshozók számára, megőrizve a vállalatok versenyképességét, vonzó munkahelyeket biztosítva a jövő generáció számára.

Köszönjük Maxime Cerutti szociális igazgatónak #BusinessEurope és Iulia Drumea munkaadói oldal vezető tanácsadójának #ILO

Az esemény az Európai Bizottság társfinanszírozásával valósult meg.

TOVÁBB >
Az MGYOSZ delegációja a EUROUFOUND-nál járt
2023.05.23.

Az MGYOSZ delegációja a múlt héten látogatást tett a EUROFOUND-nál Dublinban. A háromoldalú uniós ügynökség, az élet- és munkakörülmények javításában nyújt támogatást.

Az MGYOSZ munkatársai részletes tájékoztatást kaptak a látogatás során arról, hogy milyen aktuális témákban, milyen kutatásokat végez az intézmény és milyen eszközöket fejleszt az ismeretanyagok közvetítéséhez, melyek segítik a jobb szociális, foglalkoztatási és munkaügyi politikák kidolgozását.

A találkozón Ivailo Kalfin Főigazgató és munkatársai bemutatták legfrissebb kutatásaik eredményeit - az Európai Vállalati Felmérést és a Munkakörülményeket mérő telefonos felmérést - és a legújabb online eszközüket: az EU PolicyWatch adatbázist.

TOVÁBB >
Tanulmányút az Ír Munkaadói Szövetségnél
2023.05.19.

Az MGYOSZ delegációja a héten Dublinban járt az Ír Munkaadói Szövetségnél (#IBEC), hogy még jobban megismerjük testvérszervezetünk munkáját és szervezetét.

Látogatásunk során találkoztunk #Danny McCoy Főigazgatóval, #Pat Ivory EU és nemzetközi ügyekért felelős igazgatóval, Neil Willoughby uniós állandó képviselővel, valamint Nichola Harkin-nal és Aviné McNally-vel, akik a szociális párbeszéd aktuális fejleményeiről és a szövetség szolgáltatásairól érdekes és részletes tájékoztatást adtak az MGYOSZ munkatársainak.

TOVÁBB >
COVID utáni munkaerőpiaci változásokat felmérő kutatást indítunk
2023.05.15.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló CORE projektje keretében nagyszabású kutatási projektbe kezdünk, melynek célja felmérni hogy 10 éves távlatban hogyan alakulnak a vállalkozások regionális munkaerőpiacokkal kapcsolatos elvárásai. Milyen tényezők és trendek támogatják a pozitív forgatókönyvek megvalósulását az egyes régiókban, illetve hogyan valósítható meg a konvergencia az eltérő gazdasági helyzetben lévő vállalkozások között?

Az országos kutatás eredménye egy stratégiai előrejelzés lesz, melyet regionális workshopokon mutatunk majd be.

Amennyiben ön egy vállalatvezető, kérjük, segítse az átfogó kutatásunkat azzal, hogy kitölti az alábbi linken található kérdőívünket:
https://lnkd.in/dY_WU6pq

TOVÁBB >
A JÖVŐ MUNKAERŐPIACÁT MEGHATÁROZÓ TRENDEK VIZSGÁLATÁRA KÉSZÜL AZ MGYOSZ
2023.04.27.

Az MGYOSZ az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló CORE projektje keretében nagyszabású kutatási projektbe kezd, melynek célja felmérni hogyan alakulnak a munkaerőpiaci szereplők (főként a vállalkozások) regionális munkaerőpiacokkal kapcsolatos elvárásai 10 éves távlatban. Milyen tényezők és trendek támogatják a pozitív forgatókönyvek megvalósulását az egyes régiókban, illetve hogyan valósítható meg a konvergencia az eltérő gazdasági helyzetben lévő vállalkozások között?

TOVÁBB >
Az MGYOSZ munkatársai a Német Munkaadói Szövetségnél jártak tanulmányúton
2023.03.01.

Az MGYOSZ delegációja a héten Berlinben járt a Német Munkaadói Szövetségnél (BDA).

Kétnapos látogatásunk során találkoztunk Steffen Kampeter BDA Főtitkárral, Arne Franke EU ügyekért felelős igazgatóval, Natalia Stolz kollektív tárgyalásokért felelős főtanácsadóval, valamint Jan Dannenbring a #ZDH - a BDA egyik fontos tagszervezete - kollektív tárgyalásokért felelős igazgatóval, akik a szociális párbeszéd hagyományairól és aktuális fejleményeiről érdekes és részletes tájékoztatást adtak az MGYOSZ munkatársainak.

Fiete Starck köszönjük a szervezést és a vendéglátást!

TOVÁBB >
A 2022. ÉVBEN AZ MGYOSZ SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK MEGVALÓSULÁSÁHOZ A MINISZTERELNÖKSÉG ÉS A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ ZRT. TÁMOGATÁSÁVAL HOZZÁJÁRULT.
TOVÁBB >


Projektek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2012
2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2009
2008
2007
2006
Adatkezelési tájékoztató