Projektek
INTEREST - INTEgrated REporting for SMEs Transparency
2019. október 1.

A két és fél év futamidejű projekt nemzetközi partnerek alkotta konzorciumban, a BGE vezetésével valósul meg. A projekt általános, hosszú távú célja az integrált gondolkodásmód bevezetése az országok KKV-rendszereibe. A konzorcium tagjai rámutattak, hogy a világban nagyon eltérő, olykor egymásnak ellentmondó IR keretrendszerek terjednek, amelyek nagy akadályt jelentenek az IR konvergáló fejlődésének az útjában. Az IR általános gyakorlat a nagy nemzeti vagy multinacionális vállalatok világában. E javaslat eredeti gondolata az, hogy megpróbálja ebből a tapasztalatból a kis- és középvállalkozások számára adaptálhatóbb elemeket levezetni, és azokat praktikus iránymutatási és képzési anyagokká alakítani a KKV-k számára. További információ elérhető a projekt honlapján: https://www.interest-project.eu/

TOVÁBB >
„AGEGAP” – A GENERÁCIÓS KÜLÖNBSÉGEK KEZELÉSE A MUNKAHELYEKEN
2019. július 08.

2019-ben útjára indul az MGYOSZ 2 éves projektje, melynek címe: „Bridging the AGEGAP- Development of social partners’initiatives for managing age-related challanges – VS/2019/0031”

TOVÁBB >
A CENOFIA „Tananyag az európai társadalmi elemzők továbbképzéséhez” című projekt lezárása.
2019. február 12.

Az MGYOSZ egy ERASMUS+ projekt keretében két éves időszakot átölve, hat ország szociális partnereinek együttműködésével valósította meg célkitűzését együttesen. A projekt címe CENOFIA (Curriculum for Further Education of European Non-Financial Information Analysts), célja pedig, hogy segítse az egyes vállalatok és ágazatok társadalmi (nem pénzügyi) beszámolójának összehasonlíthatóságát. A közös értelmezés kulcsa a nemzetközi együttműködés. A kétéves projekt, melynek teljes címe: „CENOFIA – Tananyag az európai nem-pénzügyi elemzőknek” az Európai Unió Erasmus + programjának a keretében valósul meg. A projekt partnerek 6 uniós tagország szociális partnerei (Németország, Olaszország, Spanyolország, Lettország, Litvánia és Magyarország), a projekt vezetője az Arbeit und Leben elnevezésű német szakszervezeti tanácsadó szervezet észak-rajna-westfáliai regionális központja. A projekt célkitűzése volt, hogy megfelelő tananyagot dolgozzon ki a vállalatok társadalmi beszámolóinak elkészítéséhez, és ezt a szakszervezetek, üzemi tanácsok és munkáltatók rendelkezésére bocsássa. 2018. decemberében az MGYOSZ tagjai és a Vasas Szakszervezet regionális szintű képviselői, szakszervezeti vezetők, fémipari vállalatok képviselő számára került bemutatásra a projekt eredményeként elkészült tananyag, valamint a témát érintő kérdések, tapasztalatok megvitatása Bővebb felvilágosítást Wágnerné Tomcsik Gabriellától lehet kérni a tomcsik@mgyosz.hu e-mail címen,valamint további információ olvasható a www.non-financial-information.eu honlapon.

TOVÁBB >
Lezárult a CEELAB projekt
2019. február 5.

Két év kutatómunka után lezárult a „CEELAB - A szakértelem javítása a szociális partnerek válságkezelésben játszott szerepéről Közép-Kelet Európában VS/2016/0368”. A projekt végeredménye egy 5 országot (Magyarország, Horvátország, Románia, Montenegró, Szlovénia) lefedő kutatás, melynek kettős célja az volt, hogy felmérje, a szociális partnerek hogyan vettek részt a 2008-tól napjainkig terjedő időszakban a munkaerőpiacot és szociális párbeszédet érintő reformok lebonyolításában, ugyanezeket a folyamatokat hogyan látja az Európai Bizottság az európai szemeszter folyamatain keresztül és hogyan kerülnek bevonásra az európai szemeszter megvalósítása során a tagállami szociális partnereke. A tanulmányok – melyekből 5 nemzeti tanulmány és egy összehasonlító tanulmány – készült, kétrészesek tehát, egyfelől vizsgálják a nemzeti szinten lezajlott reformokat, másfelől az európai szemeszter folyamatok megvalósítását, mindezt a szociális partnerek szemüvegén keresztül. A tanulmányok és a projekt lezárását jelentő, 2018. december 5.-én megtartott nemzetközi konferencia összefoglaló dokumentumait a ceelab.eu weboldalon érhetik el az érdeklődők. Az Európai Bizottság által finanszírozott projektben az MGYOSZ partnerei voltak az ELTE Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke (mint fő kutatóintézet), a Fiumei Egyetem Jogi Kara (PRAVRI), a Szlovén Munkaadók Szövetsége (ZDS) és a Montenegrói Munkáltatók Szövetsége (MEF). Bővebb felvilágosítást a projekt szakmai vezetőjétől, Bálint Adrienntől lehet kérni a balint@mgyosz.hu e-mail címen.

TOVÁBB >


Projektek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2012
2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2009
2008
2007
2006
Adatkezelési tájékoztató