Hírek
Fórum az ipari parkokról
2001 március
TOVÁBB >
Az észak-magyarországi munkaadók konzultációja fontos vámkérdésekről
2001 március
Az észak-magyarországi munkaadók konzultációja fontos vámkérdésekről
 
A februárban Miskolcon -a változó jogszabályok értelmezésére, a menet közben jelentkező problémák megbeszélésére- rendezett konzultáción szó volt a vámmal kapcsolatos jogalkotásról, a 2001. január. 1-től érvényes módosításokról, a gyakorlati tapasztalatokon alapuló problémákról.
A gazdasági vámeljárással kapcsolatos, a napi munka során hasznosítható tanácsokat kaptak az érdeklődők.
A vállalkozások szorgalmazzák a gyors és bürokráciamentes vámeljárást, amire a hatályos jogszabályok alapján lehetőség van.
TOVÁBB >
Konferencia az európai egységes piac kihívásairól és lehetőségeiről
2001 március
TOVÁBB >
A Magyar Marketing Szövetség rendezvényei
2001 március
TOVÁBB >
Nyomdász Bál 2001.
2001 március
TOVÁBB >
A munkavédelmi bizottság ülése
2001 március
A munkavédelmi bizottság ülése
 
A Munkavédelmi Bizottság febr. 14-i ülésén megtárgyalta az "Egyes munkaügyi törvények módosításáról" szóló kormány előterjesztést, amelynek munkavédelmi szempontból az alábbi lényeges elemei vannak: az előzetes sajtóértesüléseknek megfelelően az előterjesztő jelentősen növelni kívánja a jelenlegi bírság összegek alsó és felső határát is azzal a szigorítással, hogy lehetőséget kíván teremteni a bírság kiszabására telephelyenként is abban az esetben, ha az azonos időben elredelt ellenőrzések során a különböző telephelyeken azonos és súlyos veszélyeztetéssel fenyegető szabálytalanságot tár fel.
Fontos módosítási javaslat az, amely szerint a jelenleg működő gazdálkodó szervezeteknek a Mvt. szerinti kockázat értékelést legkésőbb az év végéig kötelező lenne elkészíteni.
Tekintettel arra, hogy az OMT-nek a javaslat egyéb részeivel kapcsolatban együttdöntési joga van, ennek hiányában az előterjesztés még nem került a Kormány elé.
A Munkavédelmi Bizottság megtárgyalta továbbá a munkavállalók munka közbeni zajexpozíciójáról szóló egészségügyi miniszteri rendelet tervezetét is. Az előterjesztő a munkáltatói oldal észrevételeinek többségét elfogadta.
 
Nosztrai Judit
TOVÁBB >
Márciusi programok a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége szervezésében
2001 március
Márciusi programok a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége szervezésében
 
 
2001. március 7. (szerda) 9.00 óra: elnökségi ülés
* * * * *
2001. március 7. (szerda) 11.00 óra: a JN.Szolnok Megyei MGYSZ megbeszélést szervez tagvállalatai részére a megye gazdaságfejlesztéséről.
A megbeszélés témái:
-A megyét egységesen képviselő gazdaságfejlesztési hálózat céljának, szervezeti felépítésének és szolgáltatásainak bemutatása;
-A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei MGYSZ és tagvállalatainak kapcsolódási lehetőségei a hálózathoz.
TOVÁBB >
ICC szeminárium a kereskedelmi szabványgyűjteményről
2001 március
ICC szeminárium a kereskedelmi szabványgyűjteményről
 
Mellékelten megküldjük meghívónkat az ICC Magyar Nemzeti Bizottságával közösen rendezendő, 2001. március 26-i szemináriumunkra, amelyet az alábbiak miatt ajánlunk különösen szíves figyelmébe:
 
Valamennyi exportőr és importőr vállalat számára nélkülözhetetlen az Incoterms, a párizsi székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) hivatalos kereskedelmi szokványgyűjteményének pontos ismerete. A legújabb, átdolgozott változat, amely 2000. januárban lépett érvénybe „Incoterms 2000” néven, tartalmazza a szerződésekben alkalmazott FOB, CIF, FCA stb. paritásokban végrehajtott változtatásokat, amelyek a gyakorlati alkalmazáshoz elengedhetetlenül fontosak.
 
 A témát hazánkban első alkalommal bemutató szeminárium fő előadója az ICC Incoterms bizottsága témavezetője, a neves svéd professzor, Jan Ramberg, aki a korábbi és a jelenlegi szokványok kidolgozásának nemzetközi méretű munkáját irányította.
 
A szemináriumon résztvevők (kereskedők, szállítmányozók, banki és biztosítási szakemberek, jogászok) megismerkedhetnek a változásokkal, a leggyakoribb értelmezési kérdésekkel. Az előadók felhívják a résztvevők figyelmét a mindennapi munka során leggyakrabban felmerülő legfontosabb problémákra, tudnivalókra is. (A jelentkezési lapot a hírlevél végén találja).
TOVÁBB >
Új kiadvány
2001 március
Új kiadvány
 
Az elmúlt év utolsó napjaiban jelent meg és januártól már az OMIKK Értékesítési és Marketing Osztályán (1088 Budapest, Múzeum u.17. tel: 485-0668, fax: 338-4650) kapható Dr. Várhegyi István - Dr. Makkay Imre szerzőpáros tollából az "Információs korszak, Információs háború, biztonságkultúra" című közel háromszáz oldalas könyv. (Ára: 3.650,- Ft + postaköltség)
 
"A 21. század az információ felértékelődésének százada lesz. A haditechnikában is új korszak kezdődik…"
"… az információ-hozzáférés növekedése Magyarországon törvényszerűen maga után vonta, hogy az ország lakossága egyre nagyobb mértékben kezd érdeklődni az ország, a szövetség, a közösség és saját biztonsága iránt. Az országbiztonságon belül olyan kérdések foglalkoztatják, mint a biztonságpolitika, a külbiztonság, a nemzetbiztonság és a közbiztonság, illetvea honvédelmi politika. A biztonságpolitika és a védelempolitika alapvető kérdéseit az emberek biztonságkultúrájuk szerves részének tekintik, azokat ismerni kívánják." "Ilyen igényekre kíván válaszolni ez a tudományos igényű, széles körű biztonságpolitikai és védelempolitikai ismereteket és tudásanyagot tartalmazó könyv." (idézetek a könyv előszavából.)
TOVÁBB >


Hírek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató