Hírek
Hányféle a magyar igazság?
2008. december 18.

Hitel nincs-tábla a bankok ajtaján. Ezzel a kiindulóhelyzettel kezdi elemzését Dr Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke. A jegyzet a Népszabadság Vélemény rovatában jelent meg 2008. december 15-én.

TOVÁBB >
Sajtóközlemény a bérmegállapodásról
2008. december 15.

Az MGYOSZ és a VOSZ sajtóközleményt tett közzé, amelyben különvéleményét fejezte ki az OÉT 2008. december 12-én kötött megállapodásával kapcsolatban.

TOVÁBB >
Bérmegállapodás
2008. december 12.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács megállapodásra jutott a 2009. évi minimálbérrol, garantált bérminimumról, valamint keresetnövelési ajánlásról.

TOVÁBB >
Befektetésbarát önkormányzatok
2008. november 15.

Budapesten mintegy száz település részvételével nyitókonferencia keretében a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, valamint az ITD Hungary a Befektetésbarát Önkormányzatok Programot.

TOVÁBB >
Ban Ki Mun, ENSZ-főtitkár közleménye
2008. október 16.

„Meg kell fontolnunk a mélyreható és szisztematikus reformok bevezetését”

Bécs, 2008. október 16. (ENSZ Információs Szolgálat) – A globális pénzügyi válság súlyos csapást mér a világgazdaságra. A válság által sújtott kulcsfontosságú országok pénzügyminiszterei és az IMF Nemzetközi és Pénzügyi Bizottsága az elmúlt hét végén, Washingtonban közös akciót hajtott végre annak érdekében, hogy visszaállítsák a pénzpiacok iránti bizalmat. Ez dicséretes lépés, de a probléma összehangolt megközelítést kíván. Ezen belül a bankrendszer újratőkésítéséhez és a takarékbetétek megőrzésének garantálásához szükség van a gazdasági szempontból kulcsfontosságú államok kormányainak közvetlen beavatkozására.
Különösen aggasztónak látom a válság fejlődő világra – leginkább a szegények legszegényebbjeire – gyakorolt hatását, valamint annak valószínűségét, hogy ez egyben komolyan hátráltatja a fő céljaink elérése tett erőfeszítéseket. A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap a szegény országok pénzügyi likviditásának biztosítására tett kezdeményezése vészhelyzet esetén ugyan segíthet a válság néhány következményének ellensúlyozásában, de ennél többet kell tennünk.
Az Egyesült Nemzeteknek sürgősen meg kell vizsgálnia egy olyan nemzetközi fellépés lehetőségét, amellyel enyhíteni tudjuk a közelmúlt eseményeinek az ENSZ fejlesztési terveire, azaz a súlyponti kérdéseink teljes skálájára gyakorolt hatását. E gondolat jegyében a Millenniumi Fejlesztési Célok, az élelmiszer és energia válság, valamint a klímaváltozás megoldására tervezett lépéseinket is át kell gondolnunk. Ezzel összefüggésben, úgy vélem, a jövő hónapban Dohában megrendezendő fejlesztés-finanszírozással kapcsolatos konferencia lehetőséget nyújt arra, hogy felülvizsgáljuk a fejleményeket és biztosítsuk, hogy a jelenlegi pénzügyi nehézségek ne ássák alá a nemzetközileg elfogadott fejlesztési célok eléréséhez szükséges, a további segélyek és egyéb pénzügyi források biztosítása érdekében eddig tett kötelezettség vállalásokat.
A jelenlegi pénzügyi rendszer súlyos hiányosságait tükrözi, hogy a kormányoknak ad hoc módon kellett a válság tüneteit kezelniük. Annak érdekében, hogy a jövőben az ipari és a fejlődő országok gazdasági eredményeit megvédjük és a pénzügyi stabilitást is folyamatosan biztosítani tudjuk, meg kell fontolnunk a mélyreható és szisztematikus reformok bevezetését, egy átfogó, nemzetközi alapokon nyugvó globális pénzügyi rendszer kialakításával, amely képes jobban megfelelni a 21. század kihívásainak.
TOVÁBB >
Felmérés az étkezési utalványokról
2008. szeptember 22.

A GKI Gazdaságkutató Zrt., valamint a Szonda Ipsos Média-, Vélemény- és Piackutató Intézet, a hideg és meleg étkezési utalványok szerepéről végzett felméréseinek eredményeit ajánljuk tagjaink figyelmébe.

TOVÁBB >
MGYOSZ állásfoglalás
2008. szeptember 2.

Az Munkaadók és GYáriaprosok Országos Szövetségének Elnöksége rendkivüli ülésén állásfoglalást fogalmazott meg a Megegyezés Magyarország megújulásának lehetséges irányairól című tanulmányról.

TOVÁBB >
Tanácsadó Szolgálat a munkavédelemben
2008. július 29.

Az OMMF 2007 októberétol működteti Tanácsadó Szolgálatát, amelynek keretében a regionális munkaügyi felügyeloségeken munkavédelmi felügyelo tanácsadóival, a hatósági munkától elkülönítetten kizárólag ingyenes tanácsadási feladatokat lát el. A tanácsadás elsősorban a mikro-, kis- és középvállalatok részére ad hasznos információkat, de számítanak a munkavédelmi szempontból I. és II. veszélyességi osztályba sorolt gazdasági tevékenységet folytató munkáltatók, illetve az ilyen munkahelyeket létesítok érdeklődésére is.

TOVÁBB >
Sikeres tárgyalások
2008. június 16.

Jellemző az MGYOSZ megélénkülő nemzetközi kapcsolataira, hogy az utóbbi időben több tárgyalást is folytattak külföldi partnereikkel a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének vezetői.

TOVÁBB >


Hírek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató