Hírek
Megyei Jogú Városok Szövetsége és az MGYOSZ együttműködési megállapodása
2000. december
A Megyei Jogú Városok Szövetsége és az MGYOSZ együttműködése
 
Együttműködési megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok szövetsége (MVJSZ) és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ). A huszonkét várost tömörítő önkormányzati szövetség nevében aláíró Szita Károly Kaposvár polgármestere kijelentette: a mostani megállapodás fő célja az információs szolgáltatás, a területfejlesztés és az egyes városok gazdaságpolitikájának pozitív befolyásolása. Széles Gábor, az MGYOSZ elnöke szerint az egyik legfontosabb kérdés a városszéleken kialakított ipari parkok működtetése és fejlesztése.
TOVÁBB >
Az elárvult tésztagyár
2000. december
TOVÁBB >
Fórum Szombathelyen
2000. december
TOVÁBB >
Rövid hírek a nemzetközi életből
2000. december
TOVÁBB >
Faipari termékkatalógus-CD 2000
2000. december
TOVÁBB >
Üzleti delegáció Indiában
2000. december
Üzleti delegáció Indiában
 
A Magyar-Ázsiai és Csendes-Óceáni Üzleti Szövetség üzleti utat szervez Indiába 2001. január 31-e és február 7-e között. A jelentkezők konkrét igényeinek megfelelően kívánjuk a részletes programot kialakítani, üzleti partnereket keresni, s velük találkozókat szervezni delegációnk tagjai számára. Az üzleti út várható költsége 500.000 forint résztvevőnként, mely tartalmazza a repülőút és a szálloda költségeit, illetve az üzleti találkozók szervezési költségeit. Kérjük, hogy részvételi szándékukat december 18-áig szíveskedjenek jelezni faxon /436-6682/ vagy e-mailben /  csilla.ag@trainerc.hu  /, a regisztrációs díj 15.000 Ft. További információkat a 437-5284-es telefonon kaphatnak Ág Csillától.
TOVÁBB >
Elnökségi ülés Szolnokon
2000. december
Elnökségi ülés Szolnokon
 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége elnökségi ülését 2000. december 8.-án (pénteken) 10.00 órakor tartotta.
 
Nyáry László
titkár
TOVÁBB >
A Magyar Elektronikai is Infokommunikációs Szövetség életéből
2000. december
A Magyar Elektronikai és Infokommunikációs Szövetség életébol
 
A MEISZ december 1-én a egynapos konferenciát tartott a Budapest Kongresszusi Központban: "Vezetékes városi infokommunikációs hálózatok fejlesztése" címmel és témában. A résztvevők a szabályozó-engedélyező hatóságok, az önkormányzatok, beruházók, tervezők, kivitelezők és természetesen a távközlési és informatikai szolgáltatók körét képviselték. A rendezvény kezdeményező lépés volt az érdekek, érdekeltségek feltárása, egyeztetési lehetőségek és kényszere felismerésére, a felek ismeretei bővítésére, a "média háború" , a várakozási kényszer állapot helyett az igények szerinti építés irányába való elmozdulás érdekében.
A konferencia igényelte és elfogadta, hogy a MEISZ, mint közvetlenül nem érdekelt szervezet, további kezdeményezésekkel éljen.
A szövetség első lépésként a konferencián elhangzott értékes, tartalmas előadásokat, kiegészítő hozzászólásokat összefoglaló kiadványt készít, továbbá az érdekeltek körében egyeztető-koordináló feladatokat vállal, illetve ajánl fel. A konferencia anyagát minden jelenlévő megkapja, de készek vagyunk további érdeklődők számára is hozzáférhetővé tenni.
Kérdéseikkel, igényeikkel keressék a MEISZ Irodát (1054 Budapest, Szemere u. 17; 1525 Bp. Pf.:33; tel: 331 8986; Fax: 3316320; E-mail: meisz@meisz.hu, illetve meisz@dbassoc.hu)
Basa István
TOVÁBB >
A Munkavédelmi Bizottság üléséről
2000. december
A munkavédelmi bizottság ülése
 
A balesetbiztosítási ágazat szakmai koncepciójáról nyilatkozott dr. Juhász Ferenc miniszteri biztos (PM) a " Munkavédelem és biztonságtechnika", valamint a "Foglalkozás-egészségügy"-c. szakfolyóiratok legfrissebb számaiban. A nyilatkozat megjelenésének alkalmából a Munkavédelmi Bizottság munkáltatói és munkavállalói oldala november 8-án a MGYOSZ Székházban kerekasztal megbeszélést tartott, amelyen a miniszteri biztos részletesen tájékoztatta a szociális partnereket a balesetbiztosítási ágazat létrehozásának szakmai feladatairól, a projekt ütemezéséről valamint arról, milyen formában javasolja a kormányzat a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek folyamatos közreműködését a koncepció és szabályozáskidolgozásában.
 
Nosztrai Judit
TOVÁBB >
Beszámoló az MGYOSZ nemzetközi tevékenységéről
2000. december
TOVÁBB >
Eurokonform környezetvédő technológia bevezetését jelentette be a Műanyag-Csőgyártók Szövetség
2000. december
TOVÁBB >


Hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató