Hírek
Együttműködési megállapodást kötött az MGYOSZ a marokkói vállalkozói szövetséggel
2015.12.11.
2015. december. 10 - 11- én, Budapesten került sor a marokkói-magyar Gazdasági Vegyesbizottság II. ülésére. Ennek keretében a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ/BUSINESSHUNGARY) vezetőivel is egyeztettek a marokkói delegációval érkező üzletemberek, akik elsősorban gépipari, élelmiszeripari, gyógyszeripari, logisztikai és mezőgazdasági cégeket vezetőiből kerültek ki. A két szervezet hosszútávú együttműködési megállapodást írt alá.

Az MGYOSZ képviseletében Horváth Miklós elnökségi tag, magyar munkaadói delegáció vezetője kifejtette: "Fontos lépést tettünk meg a mai napon azzal, hogy aláírtuk az együttműködési megállapodást, azonban mindennek csak akkor lesz valódi értelme, ha ezt tartalommal is képesek leszünk megtölteni. Meggyőződésem, hogy a kormányzatikapcsolatok mellett a legfontosabb, hogy a két ország vállalkozói, cégei között is kialakuljon egyintenzívebb kapcsolat. Mi, az MGYOSZ részéről mindent el fogunk követni, hogy információkkal lássuk el marokkói vállalkozó szövetséget annak érdekében, hogy egyre több, értékteremtő együttműködés jöjjön létre a két ország vállalatai között"
Az egyeztetést követően az MGYOSZ és a CGEM (Confédération Générale des Entreprises du Maroc) vezetői együttműködési megállapodást írtak alá, mely egyebek mellett kiterjed a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok élénkítésére, és az ehhez szükséges kölcsönös információáramlás elősegítésére, beruházási-üzleti döntések előtti tanácsadásra és közös projektek esetében lehetséges üzleti partnerek ajánlására is.
TOVÁBB >
Lázár János volt az MGYOSZ vendége
2015.11.25.

November 25-én a Figyelő-MGYOSZ klub 2015-ös utolsó rendezvényén Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt a legnagyobb hazai munkaadói szövetség vendége. Lázár János előadásában hangsúlyozta, hogy a nemzeti szuverenitás erősítését tekinti a következő évtized egyik legfontosabb, hazánk előtt álló feladatának. Véleménye szerint az EU jövője az erős nemzetállamok szövetségén nyugszik, Magyarországnak pedig mindent meg kell tennie azért, hogy gazdaságilag és politikailag is független és erős nemzetként tekintsenek ránk. A helyszínen az MGYOSZ meghívott vendégei is feltehettek kérdéseket a miniszternek, így szóba került többek között az oktatás, az adópolitika és hazai vállalatok támogatásának kérdésköre is az este folyamán.

TOVÁBB >
A Thai Befektetési Ügynökség (BOI) látogatása a MGYOSZ-nál
2015.09.08.

2015.08.26-án a MGYOSZ vendégül látta a “Thailand Board of Investment“ (BOI) delegációját, melyet Dr. Ratchanee Wattanawisitporn asszony (a BOI frankfurti irodájának igazgatója) vezetett. Ez az iroda 9 európai országért felelös, többek között Németországért, de Magyarországért is. A delegáció tagjai 4 napot (2015.08.25-28.) töltöttek Budapesten, melynek során cégekkel és különbözo szervezetekkel folytattak megbeszéléseket.

TOVÁBB >
Az építőipar helyzete és jövője
2015. 06. 11.
TOVÁBB >
Építőipari fordulat és kilátások
2015. 06. 11.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének Eredmények és perspektívák az építőiparban című workshopján Horváth Áron, az ELTINGA Ingatlanpiaci Kutatóközpont igazgatója is előadott az építőiparban, az elmúlt időszakban végbement változásokról és a jövőbeni kilátásokraól

TOVÁBB >
A (megújuló) energiák szerepe a versenyképességben
2015. 06. 11.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének Eredmények és perspektívák az építőiparban című workshopján Olgyay-Szabó Attila pályázati tanácsadó is előadott a (megújuló) energiák szerepéről a versenyképességben.

TOVÁBB >


Hírek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató