Hírek
PwC vezérigazgatói felmérés
2013-10-31

Globálisan 17. éve, Magyarországon 3. alkalommal: hogyan vélekednek Magyarország piacvezető vállalatainak vezérigazgatói a globális gazdaság jövőjéről, a hazai és nemzetközi üzleti környezetről, miben látnak kitörési lehetőséget, illetve milyen kockázatoktól tartanak? Melyek azok a területek, ahol alapvető változásokat terveznek a növekedés érdekében? Hogyan alkalmazkodnak a vezérigazgatók az új, kiszámíthatatlan környezethez, miben változtatnak vezetői gyakorlatukon? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ felmérésünk során.

TOVÁBB >
A Bankszövetség tájékoztatója: "A NAPKÖZBENI ÁTUTALÁSI MEGBÍZÁS SZABVÁNYA"
2013.05.29

A 2012. július 2-tól bevezetett napközbeni átutalási rendszer jelentősen felgyorsította a belföldi fizetési forgalomban a forint átutalások teljesítését, és korszerű nemzetközi üzenetszabványt is bevezetett – egyelőre csak – az új elszámolási módon teljesített átutalásokra. A napközbeni átutalás neve az SCT (SEPA Credit Transfer) alapján HCT (Hungarian Credit Transfer) lett, jelentése: magyar átutalás.

TOVÁBB >
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ajánlása a 2013. évi bértárgyalásokhoz
2013.05.21.


A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának
ajánlása
a 2013. évi bértárgyalásokhoz

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) a 2013. évi bérekről még folyamatban lévő vagy ezután kezdődő tárgyalásokhoz, valamennyi tag egyetértésével a következő ajánlásokat teszi a versenyszféra számára:
  1. Az ágazati és helyi bértárgyalásokon olyan megállapodásra törekedjenek a felek, amely 2013-ban éves szinten minden kereseti kategóriában biztosítja a nettó keresetek reálértékének megőrzését.

  2. A bértárgyalásokon az egyeztetések részvevői vegyék figyelembe a vállalkozások verseny-, jövedelemtermelő és költségviselő képességét. Tulajdonítsanak kiemelkedő jelentőséget a munkahelyek megőrzésének, azaz a bérek emelése nem vezethet munkahelyek megszűnéséhez.

  3. A bértárgyalásokon a felek tekintsék irányadónak a Magyarország konvergencia programja 2013 - 2016 dokumentumban szereplő 2013. évi gazdasági mutatókat. (A konvergencia program elérhető a www.kormany.hu honlapon.)

  4. A munkavállalók jövedelmi pozícióinak megőrzése, illetve javítása érdekében a munkáltatók éljenek a béren kívüli juttatások alkalmazásának lehetőségével is.

  5. A munkahelyi béralkuk elősegítése érdekében a munkáltatók bocsássák a szakszervezetek rendelkezésére a bértárgyalásokra való felkészüléshez szükséges – általános elvárható – munkaügyi és gazdálkodási információkat, a szakszervezeti adatkérést ne utasítsák el a szóban forgó adatok üzleti titokká nyilvánításával.

Budapest, 2013. május 21.
TOVÁBB >
A környezetvédelmi ipar lehetőségei a válságban
2013.04.04.

Országos szakmai konferenciát rendez a környezetvédelmi ipar lehetőségeiről az MGYOSZ. A résztvevők a termelőkre, forgalmazókra, szolgáltatókra és fogyasztókra háruló új feladatokkal, a jogszabályi változásokból adódó főbb követelményekkel, sikeres vállalkozások tapasztalataival, a norvég pályázati alappal ismerkednek meg. A rendezvény továbbá egyedül álló lehetőséget biztosít az interaktív párbeszédre a válságból való kitörési lehetőségek megvitatására.

TOVÁBB >


Hírek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató