Hírek
Elbocsátásokhoz vezethet a vasárnapi munkavégzés korlátozása
2010. december 20.

A munkanélküliség növekedésével, növekvő állami kiadásokkal, csökkenő bevételekkel járhat a vasárnapi munka tilalmának bevezetése, mely egyben gazdaságunk versenyképességét is visszavetheti az unió többi tagállamával szemben az MGYOSZ állásfoglalása szerint.

TOVÁBB >
Budapesten tartja következő közgyűlését a BUSINESSEUROPE
2010. december 3.

Az EU következő soros elnökeként Magyarország lesz az európai munkaadói csúcsszervezet legközelebbi közgyűlésének házigazdája 2011. június 9-10. között. A belga elnökséget záró mai, brüsszeli ülésen hívta meg a résztvevőket Budapestre, a szövetség következő közgyűlésére Dr. Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke.

TOVÁBB >
Bérmegállapodás az OÉT-en
2011. december 2.

Az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén megállapodásra jutottak a 2011. évi minimálbérről, garantált bérminimumról, valamint keresetnövelési ajánlásokról. A megállapodást a munkavállalói oldal záradékával együtt fogadták el.

TOVÁBB >
Új hitelkonstrukció
2010. november 26.

Az eddigieknél kedvezőbb hitelt kínál a BANKBRÓKER, BRÓKERNET csoport tagja. A konstrukció előnyeiről és feltételeiről a további tájékoztatón és a www.bankbroker.hu oldalon tájékozódhatnak.

TOVÁBB >
A vártnál gyorsabb gazdasági kilábalásra számít a BUSINESSEUROPE
2010. november 17.

Folyamatosan javuló exportadatokkal, a vártnál erőteljesebb gazdasági kilábalással és gyorsabban stabilizálódó munkaerőpiacokkal számol az európai munkaadói szervezet, a BUSINESSEUROPE hétfőn bemutatott uniós gazdasági előrejelzése. Ahhoz, hogy e pozitív trendek hosszú távon is fenntarthatóak legyenek, az európai munkáltatói szövetségek – köztük az MGYOSZ – véleménye szerint olyan átfogó reformokra van szükség, melyek hozzájárulnak a munkahelyteremtés elősegítéséhez, illetve jobb finanszírozási lehetőségeket biztosítanak a vállalatok számára.

TOVÁBB >
Szociális csúcstalálkozón hívta fel a figyelmet az uniós érdekegyeztetés szükségességére az MGYOSZ társelnöke Brüsszelben
2010. november 3.

A napokban Dr. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke, a BUSINESSEUROPE végrehajtó bizottságának tagja részvételével zajlott az európai uniós Tripartit Szociális Csúcstalálkozó. A társelnök az érdekegyeztetés fontosságáról, a soros magyar EU-elnökségről, valamint a gazdasági növekedés lehetőségeiről tartott előadását – mások mellett – Orbán Viktor miniszterelnök, valamint az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökei is meghallgatták.

TOVÁBB >
Szorosabb együttműködésről tárgyaltak a magyar és a német gyáriparos csúcsszervezetek elnökei
2010. október 25.

Az MGYOSZ elnökének meghívására érkezett Budapestre Hans-Peter Keitel, a Német Iparszövetség első embere. A múlt pénteki hivatalos látogatáson a magyar és a német szövetségek elnökei a szervezetek közötti kapcsolat erősítéséről és a gazdasági együttműködés új lehetőségeiről tárgyaltak, valamint látogatást tettek Orbán Viktor miniszterelnöknél és Cséfalvay Zoltán államtitkárnál is.

TOVÁBB >
Az MGYOSZ felhívása
2010. október 18.

Valamennyi hazai vállalkozáshoz intézett felhívást az MGYOSZ a vörösiszap-károsultak megsegítése érdekében. Dr. Futó Péter, a szövetség elnöke felhívásában arra kérte a helyreállításban részt vevőket, hogy önköltségi áron vállalkozzanak, a többi hazai vállalatot pedig arra, hogy lehetőségeikhez mérten nyereségük 2%-ának megfelelő összeggel járuljanak hozzá a kormány által a napokban létrehozott Magyar Kármentő Alap gyarapodásához.

TOVÁBB >
MGYOSZ Állásfoglalás a termékdíj szabályozással kapcsolatban
2010. október 4.

A termékdíj törvény és a kapcsolódó rendeletek vonatkozásában, a sajtóban megjelent, valamint dr. Illés Zoltán Államtitkár Úrnak az MGYOSZ Környezetvédelmi bizottsága 2010.szeptember 20.- i ülésén elhangzott tájékoztatása szerinti kormányzati elképzelésekkel kapcsolatban az MGYOSZ és érintett szakszövetségei az alábbiakra hívják fel a Kormány figyelmét

TOVÁBB >
FLEMCEE-szeminárium Szolnokon
2010. szeptember 28.

A Rugalmas foglalkoztatás és szocoális párbeszéd projekt keretében az MGYOSZ és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége Szolnokon rendezett szemináriumot.

TOVÁBB >
Az elektronikus üzlet menedzselése
2010. szeptember 13.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Kara Elektronikus Üzleti Menedzsement Szakirányú Továbbképzést szervez.

TOVÁBB >
Versenyképesség fejlesztési program
2010. július 8.

Az Iparfejlesztési Közalapítvány Logisztikai Fejlesztési Központja programot szervez a vállalati versenyképesség fejlesztésének elősegítésére, amelyre várják az érdeklődő vállalkozókat.

TOVÁBB >
Az MGYOSZ támogatja a kormány akciótervét
2010. június 10.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége üdvözli a miniszterelnök által bejelentett akciótervet, amely számos ponton összhangban áll azokkal a javaslatokkal, melyeket az MGYOSZ vezetői a közelmúltban juttattak el a kormány képviselőihez.

TOVÁBB >
Felhívás az árvízkárosultak megsegítésére
2010. június 2.

Az árvíz áldozatainak, károsultjainak segítése érdekében a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége gyűjtést indít tagsága körében. Az árvíz kárvallotjainak szánt anyagi támogatásokat a 10103173-47173500-03000002 számlaszámra várjuk.

TOVÁBB >
OKJ tanfolyamok klímaszerelésből
2010. április 13.

A Nagy-Szivárvány Alapítvány Szakképző Iskolája, valamint a Magyar Klíma és Hőszivattyútechnikai Vállalkozások Szövetsége szervezésében május elejétől újabb tanfolyamok indulnak.

TOVÁBB >
Sajtóközlemény
2009. február 18.

Irreális és átgondolatlan célkitűzéseket fogalmaz meg az éghajlat védelméről szóló törvényjavaslat - állapítja meg az MGYOSZ, az MKIK és a VMOSZ közös közleménye.

TOVÁBB >


Hírek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató