Hírek
Pénzügyi kilátásaink
2011. szeptember 30.

Újra csúcstalálkozót tartottak az MGYOSZ-ban! Rég volt ennyire izgalmas időszak a világgazdaságban, a pénzügyi szektorban, a bankoknál, s ennek következtében a vállalatoknál. A változások vegyes előjelűek, de sok kifejezetten azt jelzi, nehéz időszak előtt állunk. Mekkora mozgástere van ilyen helyzetben Magyarországnak, a magyar pénzügyi szektor és a reálgazdaság vállalatainak? Következő rendezvényünkön erre keressük a választ. A témáról Dr. Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke tartott előadást.

TOVÁBB >
Ki kell lépni a komfortzónából!
2011. július 21.

Jürgen R. Thumanan és Futó Péter a hiányszakmákról.

TOVÁBB >
Gazdasági kilátásokról az MGYOSZ csúcson.
Simor András MNB elnök
előadása az MGYOSZ csúcstalálkozón
2011. július 10.

2009 májusa óta Magyarország nem függött a pénzügyi szervezetektől, mondta a többi között Simor András, az MNB elnöke az MGYOSZ júliusi csúcstalálkozóján. A jelenlegi helyzetről szólva, hogy míg idén márciusban még 3% körüli gazdasági növekedésre számítottak a jegybank szakemberei, júniusban ezeket a várakozásokat 2,6, 2,7 százalékra csökkentették feltételezve, a fogyasztás visszafogottságát.
Simor András úgy látja, hogy a munkaerő-piaci helyzet is lassan javul, a munkanélküliség továbbra is magas lesz. Az inflációs kilátásokról azt mondta, hogy ellentétes folyamatok hatásainak vagyunk kitéve. A kínálati oldalon költségsokkok jelentkeznek, például az üzemanyag-áraknál. Ezeknek a pillanatnyi hatása jelentős, ezért a tervezett három százalékot meghaladhatja.
Az előadás anyaga innen letölthető.

TOVÁBB >
Széll Kálmán-terv: az MGYOSZ támogatja a közkiadások és az államadósság csökkentését, és várja a gazdasági növekedés serkentését célzó intézkedéseket
2011. március 4.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége egyetért azzal, hogy a Széll Kálmán-terv az államadósság leszorítását döntően kiadáscsökkentő lépések révén kívánja elérni. A reformcsomagból hiányolja a gazdásági növekedés serkentésére és a munkahelyteremtés elősegítésére szolgáló intézkedéseket.

TOVÁBB >
Kormánytagokkal és az MGYOSZ vezetőivel egyeztetett a magyar elnökség kiemelt feladatairól a BUSINESSEUROPE főigazgatója
2011. március 2.

Az európai innováció és K+F ösztönzésének lehetőségeiről, valamint a kkv-k helyzetéről tárgyalt budapesti látogatása során a BUSINESSEUROPE főigazgatója az MGYOSZ elnökségi tagjaival, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkáraival, valamint az Európai Innovációs Intézet igazgatójával. Philippe de Buck és Dr. Futó Péter a tárgyalások során egyetértett abban, hogy üzlet-orientált innovációs politikára van szüksége az EU-nak ahhoz, hogy felzárkózhasson az USA és Japán kimagasló innovációs eredményeihez.

TOVÁBB >
Az MGYOSZ is részt vett Orbán Viktor és a BUSINESSEUROPE vezetőinek megbeszélésén
2011. február 9.

Sikeres találkozóra került sor a napokban a BUSINESSEUROPE és hazai tagszervezete, az MGYOSZ képviselői, valamint Orbán Viktor miniszterelnök között Brüsszelben. Az egyetértésben zajló megbeszélésen a magyar miniszterelnök elfogadta a szervezet meghívását a júniusi, Budapesten tartandó BUSINESSEUROPE elnökségi ülésre.

TOVÁBB >
A gazdasági növekedés erősítése és a munkahelyteremtés a legfontosabb kihívás a magyar elnökség számára az európai munkaadók szerint
2011. február 1.

A BUSINESSEUROPE megfogalmazta ajánlásait a magyar EU-elnökség számára. Az MGYOSZ törekvéseivel összhangban az európai munkaadói csúcsszervezet a gazdasági növekedés ösztönzésére, a nemzeti gazdasági reformok felgyorsítására, az egységes piac erősítésére, valamint a külső kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésére tett javaslatot.

TOVÁBB >
A versenyképes gazdaság megteremtése a magyar uniós elnökség legfontosabb feladata az MGYOSZ társelnöke szerint
2011. január 31.

A hazai üzleti szféra álláspontját vázolta fel a magyar EU-elnökség prioritásaival kapcsolatban Dr. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke egy a napokban megrendezett brüsszeli előadássorozaton. A társelnök beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy mind nemzeti, mind európai szinten együttműködésre van szükség versenyképességünk fokozása érdekében.

TOVÁBB >
Dr. Fellegi Tamás - Megújuló fejlesztéspolitika
2011. január 20.

Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2011. január 20-i MGYOSZ Csúcstalálkozón bemutatott prezentációja.

TOVÁBB >
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége üdvözli az Új Széchenyi Terv meghirdetését
2011. január 18.

Alkalmasak a kilábalás megalapozására és hazánk új fejlődési pályára állítására az Új Széchenyi Tervben (ÚSZT) megfogalmazott gazdaságfejlesztési irányok a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint. A legnagyobb hazai munkaadói szervezet üdvözölte, hogy – javaslataival és a BUSINESSEUROPE elképzeléseivel összhangban – a tervben kiemelt hangsúlyt kap a foglalkoztatás növelése és a vállalkozásbarát gazdasági környezet megteremtése.

TOVÁBB >


Hírek archívum
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató