Hírek
Az MGYOSZ szerint a bizalom hiánya Magyarország fő problémája
2012.11.05.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) első alkalommal jelentkezett „Gazdasági Helyzetkép” című kiadványával, melyben a munkaadói oldal szempontjából létfontosságú gazdasági kérdéseket értékeli. A kiadvány többek között az általános makrogazdasági helyzettel, a munka világát érintő kérdésekkel és a hazai üzleti környezet legnagyobb kihívásaival foglalkozik.

TOVÁBB >
MGYOSZ csúcstalálkozó
2012.10.29.

A magyar gazdaság reményei és esélyei címmel tartott 2012. október 29-én csúcstalálkozót a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. A rendezvény előadója Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke volt.

TOVÁBB >
Tajvani üzletemberek az MGYOSZ-nál
2012.10.05.

Október 5-én a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége magas rangú tajvani üzletembereket látott vendégül. Az MGYOSZ képviseletében Orosz Csaba alelnök és Horváth Miklós elnökségi tag fogadták a Taiwan Trade Center-Taitra közreműködésével Magyarországra érkező ázsiai vendégeket. Az üzleti delegáció elsősorban a magyarországi befektetési lehetőségek, az MGYOSZ működésének részletei, illetve a legsikeresebb hazai iparágak – mint például a gépjárműipar – működésének részletei iránt érdeklődött a megbeszélésen. Az egyeztetésen az MGYOSZ részéről Horváth Miklós kifejtette, hogy az Európai Unión kívüli vállalatok számára Magyarország ideális befektetési lehetőséget jelenthet: a magasan képzett munkaerő mellett a földrajzi adottságaink – 500 kilométeres körzetben 9 ország is elérhető – alkalmassá teszik az országot az Európában befektetni tervező üzleti körök számára. Az autóipari beruházások mellett a gyógyszeripari készítmények piaca, illetve a mezőgazdasági termékek, elsősorban az élelmiszerpiac részleteiről egyeztettek a felek.

TOVÁBB >
Kínai üzletemberekkel találkoztak az MGYOSZ vezetői
2012.08.27.

A Shanghai Caohejing ipari park vezetőit fogadták augusztus 27-én délelőtt az MGYOSZ tisztségviselői, majd egy közel két órás munkamegbeszélésen a lehetséges együttműködések körvonalairól egyeztettek. Vadász Péter, az MGYOSZ társelnöke kifejtette az eseményen, hogy Magyarország számára a kínai export a 4. míg az import a 17. helyet foglalja el az összes, hazánkkal kereskedelmi kapcsolatban álló ország közül. Ezért is tekintjük az ázsiai országot az egyik legfontosabb partnerünknek.
A magyar fél reméli, hogy a továbbiakban – az MGYOSZ által képviselt cégeken keresztül is – még erősebbé lehet majd fűzni a két ország közötti üzleti kapcsolatokat. Kína egyik legnagyobb hi-tech ipari parkjának vezetői elmondták a megbeszélésen, hogy főképp információs technológiák bázisán, innovatív területeken tevékenykednek Kína egyik legnagyobb ipari parkjában. Lu Ming, a delegáció vezetője kifejtette azt is, hogy jelenleg közép-európai partnerrel nem rendelkeznek, ezért is kiemelkedően fontos a magyarországi kapcsolatfelvétel a számukra. A kínai fél szerint is számos hazai számítástechnikai cégnek tudnának gyártási kapacitást nyújtani. A shanghai delegáció ígérete szerint a következő hetekben el fogják juttatni az MGYOSZ részére azt a listát, amely tartalmazza az ipari park összes bérlőjét, így a magyar fél is meg tudja ítélni, mely hazai cégek számára lehetséges az együttműködés Kína egyik legnagyobb ipari parkjával.

TOVÁBB >
Pályázati lehetőség - jogszabályi változás a szakképzési hozzájárulás területén
2012.05.10.

A kieső szakképzési hozzájárulást pótolhatja részben a vállalkozások számára az Új Széchenyi Terv keretében megjelent Munkahelyi képzések támogatása (TÁMOP 2.1.3) elnevezésű pályázat. A támogatás többek között szakmai és idegen nyelvi képzésekre, a vállalkozás működésével kapcsolatos képzésekre, számítástechnikai, informatikai képzésekre, információs kommunikációs technológiák, valamint a zöld gazdasághoz, energetikához, környezettechnológiákhoz kapcsolódó területeken használható fel. Nyertes pályázat esetén a képzéseket legkorábban 2012. II. félévében lehet megkezdeni.

TOVÁBB >
Megjelent az MGYOSZ Munka Törvénykönyve kiadványa
2012.05.08.

Az MGYOSZ ismét megjelenteti közkedvelt Munka Törvénykönyve kiadványát, mely már az új, 2012 júliusában hatályba lépő kódex alkalmazására készíti fel a munkáltatókat. A könyv gyakorló szakemberek közreműködésével, kifejezetten a munkaadók szemszögéből dolgozza fel a vállalatirányítás egyik legfontosabb jogszabálygyűjteményét. Célja megkönnyíteni az új szabályozásra való átállást, praktikus összehasonlításokon és tematikus összefoglalásokon keresztül segíteni az alkalmazást. Az MGYOSZ vállalja, hogy a könyvet megrendelők számára az átmeneti rendelkezések, és a könyv következő kiadásáig hatályba lépő módosítások magyarázatait díjmentes kiegészítésként megküldi.

TOVÁBB >
Tisztújító közgyűlés az MGYOSZ-ban
2012.02.07.

Az 1902-ben alakult Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a mai napon tartotta tisztújító közgyűlését. Az eseményen újabb négy évre megválasztották Dr. Futó Pétert a szervezet elnökévé, míg a társelnöki posztot továbbra is Dr. Vadász Péter tölti be. A közgyűlés napirendjének megfelelően megválasztották a szervezet alelnökeit, az elnökség, valamint az Ellenőrző- és az Etikai Bizottság tagjait.

TOVÁBB >
MGYOSZ - Csúcstalálkozó
2012. Január 27.

Mi lesz veled Európa? Erre a kérdésre keresték a választ a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének Csúcstalálkozóján, ahol Andor László, az Európai Bizottság biztosa adott tájékoztatót az érdeklődőknek.

TOVÁBB >


Hírek archívum
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató